Dolar 34,2909
%0.36
Euro 37,5042
%-0.05
Altın 2.921,110
%1.1
Bist-100 8.914,00
%-0.56

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yerköy’de, biçerdöverler hasat için yola çıktı

Yerköy’de, biçerdöverler hasat için yola çıktı

Yozgat'ın Yerköy ilçesinde biçerdöver sahipleri hasat için trenlere yükledikleri biçerdöverleri ile doğu ve güneydoğu Anadolu bölgelerine hareket etti. Türkiye’de biçerdöver denince ilk akla gelen şehirlerin başında gelen Yerköy ilçesinde...

  • Ege Postası
  • 13.05.2013 - 13:26
Yozgat'ın Yerköy ilçesinde biçerdöver sahipleri hasat için trenlere yükledikleri biçerdöverleri ile doğu ve güneydoğu Anadolu bölgelerine hareket etti.

Türkiye’de biçerdöver denince ilk akla gelen şehirlerin başında gelen Yerköy ilçesinde biçerdöverin Yerköy Tren İstasyonu bugünlerde en yoğun günlerini yaşıyor. Biçerdöver sahipleri istasyona gelerek tren katarlarına yükledikleri biçerdöverleriyle doğu ve güneydoğu bölgelerine giderek hububat alanlarının hasadını yapıyor. Durmuş Bilecen, her yıl bu dönemlerde hasat için doğu ve güneydoğu Anadolu bölgesine gittiklerini belirterek, "Doğuda hasat mevsimi yaklaştı. 2 ay o bölgelerde hububat biçimi yapıyoruz. Biz yıllardır bu işi yaparak geçimimizi sağlıyoruz. Bugünde biçerimizi trene yükledik. Bizde arabayla gideceğiz. İnşallah kazasız belasız gider geliriz." dedi.

Diğer biçerdöver sahipleri de aynı ifadeleri kullanarak, Türkiye'de birçok il ve ilçenin büyük bir kısmının hasadını yaptıklarını belirtti. Biçerdöverciler, "Ülkemizde en fazla biçerdöver ihtiyacını Yerköy karşılamaktadır. Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nde, hasat mevsiminin yaklaşması ile birlikte, bizler de o bölgelere gitmek için bu günlerde hareket ediyoruz. 2 ay sonra o bölgenin hasadı bittikten sonra bizim kendi bölgemiz olan iç Anadolu bölgesinin hasadına başlıyoruz. Yaz dönemi bizim çalışma dönemimiz." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.