Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yerleşik yabancılar, iftarda bir araya gelecek

Yerleşik yabancılar, iftarda bir araya gelecek

Antalya Manavgat Müftülüğü, 11 ayın sultanı Ramazan'da ilçede yaşayan yerleşik Müslüman ve gayrimüslimleri iftarda buluşturacak. Müslüman olan ve olmayan yerleşik yabancıların, Manavgat Müftülüğü'nün 25 Temmuz'da yapacağı organizasyon...

  • Ege Postası
  • 18.07.2013 - 11:22
Antalya Manavgat Müftülüğü, 11 ayın sultanı Ramazan'da ilçede yaşayan yerleşik Müslüman ve gayrimüslimleri iftarda buluşturacak. Müslüman olan ve olmayan yerleşik yabancıların, Manavgat Müftülüğü'nün 25 Temmuz'da yapacağı organizasyon ile Ramazan da birlikte iftar yapmanın heyecanını yaşayacağı belirtildi.

İlçe Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, 11 ayı sultanı Ramazan ayının rahmet, bereket ve sevgisinin toplumda herkesimde hissedilmesi için 25 Temmuz'da bir restoranda Manavgat, belde ve köylerinde yerleşik yaşayan Müslüman ve gayrimüslimlere iftar vereceklerini kaydetti. Müftülüğün geçmiş yıllarda da yerleşik yabancılara iftar verdiğini belirten Yaşar, başlatılan geleneği sürdürmek istediklerini söyledi. Kutlu zaman dilimi Ramazan'ın rahmet, mağfiret, sevgi ve kardeşliğin en üst düzeye çıktığı mübarek ay olduğunu aktaran Yaşar, "Onbir ayın sultanı Ramazan'da vereceğimiz iftarla İslam kardeşliğini pekiştirmek için yerleşik yabancı Müslüman ve gayrimüslimlere iftar vereceğiz. Ramazan'da birlikte iftar etme sevincini birlikte yaşamak istedik. Geniş katılımlı iftar vermek istiyoruz. Vereceğimiz iftarla Ramazan sevincine hep birlikte ortak olmak istiyoruz." diye konuştu.

    Manavgat Müftülüğü verilerine göre son 21 yıl içinde 141 değişik din mensubu ve ateistin düzenlenen ihtida töreni(din değiştirme) ile kelime-i şehadet getirerek Müslüman olduğu kaydedildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.