Dolar 34,1907
%0.16
Euro 38,1120
%-0.35
Altın 2.927,870
%-0.19
Bist-100 9.774,00
%-0.56

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yeşil isyan büyüyor

Yeşil isyan büyüyor

Bornova Ağaçlıyol’da yer alan ve Karayolları 2’inci Bölge Müdürlüğü’ne ait 100 dönümlük arazinin özelleştirilerek satılmasına tepki gösteren Yeşil İzmir Dayanışması Grubu 19 Eylül’de gerçekleştirilecek satış işlemi öncesinde bir eylem düzlendi. Yeşil alanları korumak amacı ile başlatılan girişim, Konak’ta basın açıklaması yaparak satışa karşı duracaklarını duyurdu.

  • Ege Postası
  • 12.09.2013 - 13:00
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Grup adına basın açıklaması yapan Yeşil İzmir Dayanışması Yürütme Kurulu Üyesi ve Eğitim-İş Bornova Temsilciliği Sekreteri Oğuz Eminoğlu, “İzmir artık uyanıyor ve Ağaçlıyol’a sahip çıkıyor. 11 Eylül akşamı Bornova Peterson Köşkü önünde bir forum gerçekleştirdik ve mücadelemizi halka yaymak için girişimlere başladık. 14 Eylül Cumartesi günü de saat 11.00’de Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndan Karayolları 2’inci Bölge Müdürlüğü’ne yürüyüş düzenleyeceğiz. Yürüyüşün ardından yapacağımız basın açıklaması ile İzmir halkını bilgilendirip destek isteyeceğiz. İzmirlilerin desteğini arttırmak amacı ile Konak YKM önünde, Karşıyaka Çarşı girişinde ve Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda imza stantları açarak imza toplamaya başlıyoruz” dedi.

İMZA KAMPANYASI VE YÜRÜYÜŞ VAR

Eminoğlu, Ağaçlıyol’un İzmir’in önemli değerleri arasında yer aldığını belirterek mücadelenin kaçınılmaz olduğunu söyledi ve,” İzmir bizim, İzmir hepimizin. Buradan İzmir kamuoyuna sesleniyoruz. Başta Bornova olmak üzere tüm belediye başkanlarımıza Büyükşehir Belediye Başkan’ımıza, milletvekillerimize konuyla ilgili hukuk sürecini başlatan Şehir Plancıları Odası’na TMMOB’a bağlı diğer odalarımıza, demokratik kitle örgütlerimize, sendikalarımıza, taraftar gruplarına, başta ana muhalefet partimiz olmak üzere tüm siyasal partilere çağrımızdır. Ağaçlı yolumuzu yağmalatmıyoruz. Akciğerlerimizin betonla doldurulmasına izin yok. Diren ağaçlı yol, diren İzmir” diye konuştu.

KİMLER DESTEK VERİYOR'

Yeşil İzmir Dayanışmasına destek veren kurum ve kuruluşlar ise şöyle, Atatürkçü Düşünce Derneği Bornova Şubesi, Büro-iş İzmir Temsilciliği, Cumhuriyet Kadınları Derneği Bornova Şubesi, Çamkıran Forumu, ÇÖY-DER, Eğitim-iş İzmir Şubesi ve Bağlı Temsilcilikler, Emekli-Sen Konak Şubesi, Ege Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu,Genel Sağlık-iş İzmir Şubesi, MÜZED, Tüm Öğretim Elemanları Derneği, TOBAV, TGB İzmir, SODEV,Ulusal Eğitim Derneği, Ulusal Uyanış Platformu, Vardiya Bizde İzmir,CHP Karabağlar ilçe Emekli Komisyonu, İşçi Partisi Bornova İlçe Başkanlığı.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.