Dolar 34,2529
%0.04
Euro 37,6030
%-0.07
Altın 2.909,020
%-0.43
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım:Umuda yolculuk yaptırmayız, yapacağız dediğimizi yaparız

Yıldırım:Umuda yolculuk yaptırmayız, yapacağız dediğimizi yaparız

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, “Yapmayacağım işin sözünü vermem, yapacağım dediğimi de mutlaka yaparım” dedi. Seçim öncesi dahi olsa, umut verici sözler vermeyeceğini anlatan Yıldırım, seçim öncesi de olsa, kimsenin hoşuna gidecek diye yapmayacağım hiçbir şeye ‘yaparım’ demem. Umuda yolculuğa çıkarmayız. Ne yapılacaksa yaparız. Ben İzmir’i seçtim, seçme sırası İzmir’de. Gün İzmir’in karar günüdür” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 06.03.2014 - 13:58
İZMİR - Binali Yıldırım, İzmir Toplu Taşımacılık ve Servis Hizmetleri Derneği’ni (İZTAD) ziyaret etti. İZTAD Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Cirit’in yaşadıkları sıkıntılara yönelik hazırladığı dosyayı alan Yıldırım,  İzmir Ticaret Odası Ekrem Demirtaş’ın da katıldığı toplantıda önemli mesajlar verdi. Yıldırım, gelecek kuşaklara yaşanılabilir bir kent bırakmak için bugünden güzel adımlar atılması gerektiğini söyledi. İzmir’in vizyon sahibi yöneticilere ihtiyacı olduğunu kaydeden Yıldırım, “Nereye giderseniz gidin her yerden aynı çığlık yükseliyor. İzmir sahip olduğu potansiyele rağmen bu görüntüleri hak etmiyor.  Kentte yağmur yağıyor ama sel su baskınları yaşanıyor. Bugün İzmir’in karar günüdür. Bunu beraber ve birlikte başarabiliriz. Şimdiye kadar çok çalıştık. Bundan sonra da işin uzmanlarıyla çok çalışarak İzmir’e hizmetlerimizi yapacağız. Toplu taşıma ve servis işini size bırakacağız. Sizin işinizi ben sizden iyi bilemem. Ticaret bizim işimiz değil, yapamayız. Yaparsak da zarar ederiz. Biz de sosyal sorumluluk gerektiren şeyleri yapacağız. Bizim işimiz sizin ilgi alanınız dışında. Biz İzmir’de yaşayanlara karşı sorumluluğumuzu yerine getireceğiz.

''BECERİKSİZLİĞİ HAK ETMİYOR''HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

“Benden yapmayacağım şeyleri duyamazsınız”
Toplu taşımacılık ve Servis hizmetleriyle ilgili sorunları dinleyen Yıldırım, gerçekçi olmak gerektiğini söyledi. 2009 yılında Türkiye’nin önemli yatırımlara imza attığını kaydeden Yıldırım, “Dünyada yaprak kımıldamazken, Türkiye 15,5 oranında büyüdü, büyümeye de devam ediyor. Çünkü Türkiye yeni pazarlar buldu. Ortadoğu, Afrika, Uzakdoğu, Orta Asya pazarlarını genişletti. Onun için tahditler, sigorta ve Manisa-İzmir arasındaki sorunlarınıza bir rahatlama getirilirse öncelikli sorunlarınız çözüm bulur. Öbür sıkıntılarınız için de büyük laflar etmek istemem. Yapacağım, yapabileceklerimi söylerim. Hoşunuza gidecek diye özellikle de seçim döneminde olsak dahi, benden yapmayacağım şeyleri duyamazsınız” şeklinde konuştu.

“İzmir kalkınacak işsizlik azalacak”
İzmir için her zaman güzel projelerinin olduğunu sözlerine ekleyen Yıldırım, şöyle devam etti; “Çok güzel planlarımız, çalışmalarımız var. Biz hazırız. 11 yıldır çalışıyoruz. İzmir’i dünyaya açacak, Türkiye’nin gözbebeği yapacak projelerimizin bir kısmı devam ediyor, büyük kısmı da hazır. Bunlar 25 milyarın üzerinde başlamış proje var ve Bunların İzmir ekonomisine sağlayacağı istihdam 120 bin. 1414 projenin de İzmir’e toplam yapacağımız yatırım miktarı 65 milyar lira. Bunun sağlayacağı istihdamda 170 bin. İkisini topladığınızda ciddi anlamda 100 milyarı aşan bir şehrin ekonomisine katkı yatırımla birlikte 300 bine yaklaşan istihdamdan bahsediyoruz. Bunlar olduğu zaman İzmir güzelleşecek. Şehircilik hareketi başlamış olacak hem de istihdam alanları oluşacak. Yerel ekonomide canlanma olacak. İzmir’in yıllardır beklediği, özlediği iş ve hizmet gerçekleşmiş olacak”.

“İzmir’de yapılacak çok iş var”
İzmir’e aday olmayı kendisinin istediğini ve zor olanı seçtiğini vurgulayan Binali Yıldırım, “Ben zor olanı seçtim, sıra İzmir’de” dedi. İzmir’in hizmete ihtiyacı var. Gerçek anlamda ihtiyacı var. Nereye giderseniz gidin bu şehir bu görüntüyü hak etmiyor. Benim için zor hemen, imkansız biraz zaman alır. Yağmur bereket, ama İzmir’de yağmur felakete dönüşüyor. Farklı siyasi eğilimlerde de olsanız bugünkü gün İzmir’in geleceğinin karar günüdür. Biz her zaman çözüm odaklı çalıştık. Gelecek sizsiniz ve kararı vereceksiniz”.
Demirtaş; “Binali Yıldırım’a başarılar diliyorum”
İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Binali Yıldırım’ın İzmir’e önemli hizmetleri olduğunu kaydederek, başarılar dilediğini ifade etti. Demirtaş, “Yatırımcı ve yaptırımcı bakanımızdan İzmir’de kruvaziyer turizmi yoktu. Kendisine gittik, liman ücretlerini anında çözdü, düşürdü. Anında çözüme ulaştık. Kendisinin başkan olması durumunda çok başarılı hizmetlere imza atacağına inanıyorum. Ama tabi ki bu sandık. Başarılar diliyorum” diye konuştu.

“Söylediğinizi yaptığınızı biliyoruz”
Söz alan İşadamı Erol Günaydın ise Yıldırım’a ziyaretleri için teşekkür etti. Kendisinin taşımacı olduğunu anlatan Günaydın, “Sizin zor söz veren ama söylediğini yapan biri olduğunu biliyoruz. Sizi yakından takip ediyoruz. Çalıştaylar da bizimle beraber çalışma sözü istiyorum. Başkan seçilirseniz, meslek örgütleri olarak yer almak istiyoruz” diye sordu.
Bu konuda mutabık olduklarını ifade eden Binali Yıldırım ise “Hiçbir sorun yok. Benim çalışma şeklimi taşımacılık sektörü yakından bilir. Sizin işinizi ben sizden iyi bilemem. Benim şöyle bir özelliğim var. ‘Hepimiz mutabıkız’ dediğiniz zaman sizin dediğinizi yapıyorum. Aramızda ‘görüş ayrılığı var’ diyorsanız, kararı kendim veriyorum. Bugüne kadar bu yaptığımın zararını hiç görmedim” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.