Dolar 34,2756
%0.1
Euro 37,6432
%0.03
Altın 2.917,290
%-0.15
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım:Yapacaklarımı söylerim, söylediğimi yaparım

Yıldırım:Yapacaklarımı söylerim, söylediğimi yaparım

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, “Çok net söylüyorum. İzmir’de başkan olduğum takdirde yaşam tarzına müdahale sorusuna ‘Hayır’ diyorum. Yemin etmem gerekirse onu da edeyim. Yemin ediyorum. Bu söz Binali Yıldırım sözüdür. Beni herkes bilir, söylediğimi yapan, yapacağını söyleyen biriyimdir” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 07.03.2014 - 13:37
İZMİR - Özel bir televizyon kanalına canlı yayın konuğu olan Binali Yıldırım, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım, İzmirlinin yaşam tarzına karışılacağı kaygısını taşıdığı yönünde bir soru üzerine şunları söyledi:

“Kimsenin yaşam tarzına ilişkin bir müdahalemiz olmadı. Şimdiye kadar içkili olduğu için bir tek işyeri kapatılmadı. Sadece bu nedenle işyerinin kapatıldığını savunan biri varsa, gelsin bunu ispatlasın adaylıktan çekilirim. Tekirdağ’da üç olan rakı üretim fabrikası sayısı 18’e yükseldi. Yaşam tarzı dediğimiz konu iki tarafı keskin kılıç gibidir. İçki içeceğini, istediği kıyafeti giyen hiç kimseye şimdiye kadar müdahalemiz olmadı, olmaz da. Yeni Demokratikleşme paketinde ‘Yaşam tarzına müdahale’ eden kişiye 3 yıla kadar hapis cezasıyla dava açılıyor. Bu yasayı çıkaran biziz. Demek ki yaşam tarzına müdahale değil, yaşam tarzına saygı var. Çok net söylüyorum. İzmir’de başkan olduğum takdirde yaşam tarzına müdahale sorusuna ‘Hayır’ diyorum. Yemin etmem gerekirse onu da edeyim. Yemin ediyorum. Bu söz Binali Yıldırım sözüdür. Beni herkes bilir, söylediğimi yapan, yapacağını söyleyen biriyimdir.”

"YILDIRIM'DAN KOCAOĞLU'NA ÇAĞRI" HABER İÇİN TIKLAYINIZ...

İzmirli kırgın ve kızgın
Binali Yıldırım, İzmirlinin ‘Mazeret üretmeyi bırakın” dediğini belirterek, “İzmirli kırgın. İzmirli kızgın. ‘Kardeşim bırak artık mazeret üretmeyi’ diyor. İzmir, altyapısı çökmüş, yağmur yağınca darmadağın olan bir şehir. Körfezini temizleyememiş bir şehir. Çöp dağları üzerine gelen bir şehir. İzmir bu yöneticileri sırtında taşımak zorunda m? ‘Benimle yaşayacaksınız’, ‘yoksa başınıza şu gelir, bu gelir’ diye söylemlerle bu iş olmaz” diye konuştu.

“İzmir’de taş taş üstüne konulmadı”
İzmir’de yılların yorgunluğu olduğunu belirten Yıldırım, hizmetlere başlandığında İzmir’in hizmete ne kadar susadığını daha açık ve net görüleceğini ve farkın hemen ortaya çıkacağını söyledi. “Yıllardır İzmir’de tam anlamıyla taş taş üstüne konulmadı” diyen Yıldırım, “İzmir hizmete susadı” dedi.

“Koltuktan güç almam koltuğa güç verdim”
Yıldırım, “ulaşılabilir” biri olup olmadığı yönündeki soruyu da şu sözlerle yanıtladı; “Vatandaşla arama hiç mesafe koymadım. Hep ulaşılabilir, hep erişilebilir biri oldum. Ulaşılamaz bir siyasetçi hiçbir zaman olmadım, asla. Bazen sokakta otururken yanıma gelenler, dokunduktan sonra ‘A bakanda bizim gibi insanmış’ diyorlar. Kaprisli bir yapım yok. Kolay kolay sinirlenmem. Vatandaşlarımıza da hep doğruyu söylerim. Yapacağımı da yapamayacağımı da söylerim. ‘Laf olsun torba dolsun’ diye konuşmak yapımda yok. Şimdiye kadar yapamayacağım hiçbir şeye söz vermedim. Her zaman mazeret üreten değil, sorun çözen biri oldum. Sorunu çözdüğüm zaman mutlu olurum. İki koltuk vardır. Biri berber koltuğu biri de siyaset koltuğu. Bir tabir vardır; ‘Berber koltuğu uyutur, siyaset koltuğu kudurtur’ derler. Hiçbir zaman koltuktan güç alan biri olmadım. Bunu asla yapmadım. Oturduğum koltuğa güçlendirdim.” 

“İzmir’in Arenası Atatürk stadı olacak”
İzmir’de Karşıyaka ve Göztepe’de olmak üzere 2 stat yapacaklarını kaydeden Binali Yıldırım, ayrıca Karşıyaka süper lige çıktığında yine Karşıyaka’da 35 bin 500 kişilik büyük bir stat daha yapacaklarını hatırlattı. Yıldırım, “Buca’ya da büyük bir stat projemiz var. En önemlisi Atatürk Stadını da İzmir’in Arenası yapacağız. Uluslararası standartlara uygun olarak düzenleyerek yenileştireceğiz. Ayrıca Seferihisar ilçesinde geniş çaplı sporcu yetiştirme merkezi yapıyoruz” diye konuştu. 

“Deniz, hava ve kara ulaşımı etkinleşecek”
Deniz ulaşımından İzmir’in binde 25 oranında yararlandığına vurgu yapan Yıldırım, ulaşım projelerine ilişkin şunları söyledi; “Biz, İzmir körfezini vızır vızır işler hale getireceğiz. Deniz ulaşımının payı yüzde 3’e çıkacak. Toplu ulaşımda da 4 milyonluk İzmir’de 1,5 milyon kişi toplu ulaşımdan faydalanıyor. İstanbul’da nüfusuna aynı oranda toplu taşıma hizmeti var. İZKARAY projesi ulaşım projelerimiz arasında en dikkat çekenler arasında. Bostanlı’dan İnciraltı’na köprü yapıyoruz. Deniz üzerinde ve denizaltından geçecek şekilde iki parçalı. Gemilerin geçiş yapacağı bölgede denizin içine alıyoruz. Çıkışlar çevre yolu ile entegre edilecek. Denizi net olarak kullanacağız. 18 tane yat limanı projemiz hazır. Raylı sistemi artırıyoruz. Toplu taşıma ağını her noktaya taşıyoruz” dedi. 

“Belediye işçileri kaygılanmasın, işten çıkarma olmayacak”
İzmir’de sokağın sesinin başka şeyler söylediğini ifade eden Yıldırım, “Artık İzmir’de ‘Ceketimi koysam seçilirim’ havası yok. Sokaklar çok başka şeyler söylüyor. AK Parti gelirse işçileri çıkaracak diyorlar. Bu kuyruklu yalan. Kimsenin ekmeğiyle oynamam. Bakanlık yaptığım dönemde de çalışan tüm arkadaşlarımla devam ettim. Kimse kaygılanmasın. Biz işsiz gençlerimize iş aş imkanı ortaya koyacağız. 300 bin kişiyi iş aş sahibi yapacağız” diye konuştu.

“90 dakika uygulamasını kaldıracağız çünkü 120 dakikaya çıkaracağız”
Vatandaşlarda ‘90 dakika uygulamasını kaldıracaklar’ dedikodusunu yaydıklarını kaydeden Yıldırım, “Evet kaldıracağız. Çünkü süre az. Biz ulaşımda yeni ağlar oluşturacağımızdan süreyi 120 dakikaya çıkaracağız” şeklinde konuştu. 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.