Dolar 34,2480
%0.02
Euro 37,6600
%0.08
Altın 2.914,450
%-0.24
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım'dan Kocaoğlu'na şarkılı gönderme

Yıldırım'dan Kocaoğlu'na şarkılı gönderme

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'deki altyapı sorunlarını, sözlerinde değişiklik yaptığı Yağmur Yağıyor isimli çocuk şarkısını söyleyerek eleştirdi. Yıldırım, şarkıyı "Yağmur yağıyor, seller akıyor, belediye başkanı camdan bakıyor" şeklinde söyledi. AK Partili Yıldırım'dan, Kocaoğlu'na

  • Ege Postası
  • 25.10.2015 - 11:11
Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, TGRT Haber kanalında "Gündem Özel" programında, TGRT Haber ve İhlas Haber Ajansı (İHA) Ankara TemsilcisiBatuhan Yaşar'ın gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

"Yıldırım'dan Pakdemirli'ye geçmiş olsun ziyareti"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

Yıldırım, İzmir'de yaşanan alt yapı sorunlarından belediyeyi sorumlu tutarak, çocukken yağmur yağdığında söyledikleri "Yağmur yağıyor, seller akıyor, Arap kızı camdan bakıyor" şarkısının artık İzmir'de "Yağmur yağıyor, seller akıyor, belediye başkanı camdan bakıyor" şeklinde söylendiğini kaydetti.

Yıldırım, hükümetin İzmir'e destek vermediğiyle ilgili eleştirilere şöyle karşılık verdi: "Bunun üzerine saatlerce konuşulur ancak oradaki sellere, çaresizliğe bir faydası yok. Bir iş üretmek ayrı bir iştir, mazeret üretmek ayrı bir iştir. Her olana bir mazeret üretebilirsiniz. Ama insanlar mazeret üretmenizi istemiyor, çözüm istiyor. Yöneticilerin asla ve asla mazeret üretmek hakları yok, sorunları çözme sorumlulukları var."

Yıldırım, yerel yönetimlerin yapacağı işlerle merkezi yönetimlerin yapacağı işlerin ayrı olduğuna dikkati çekerek, "Ankara, İstanbul, Kocaeli, Konya ve Bursa'ya hangi bütçe gidiyorsa, buraya da o bütçeler geliyor. Oradaki insanlar değişimi görüyor. Buradaki değişim daha yavaş. Eğer bir belediye borcum yok param çok diyorsa, bu bana göre övünme meselesi değil. Biz banka değiliz, belediyenin paraya ihtiyacı yok. Parayı hizmete dönüştürmesi lazım. Borçlanmaktan da korkmaması lazım. Önemli olan o borçların hangi alanlara ne şekilde harcandığıdır, verimliliğidir" diye konuştu.

İSTANBUL İLE YARIŞACAK İZMİR HEDEFİ
İzmir'i de kapsayan ve 2023'e kadar bitmesi planlanan 35 projeleri bulunduğunu ve bunların 4'ünün tamamlandığını açıklayan Yıldırım, İzmir'in yarışacağı şehrin İstanbulolması gerektiğini belirterek, İzmir'de yetkiyi alırsa, İstanbul ile yarışacak bir İzmirmeydana getirme hedeflerinin bulunduğunu vurguladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.