Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım onay bekliyor

Yıldırım onay bekliyor

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Binali Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sunduğu ilçe belediye başkan adayı listesi için onay bekliyor. Yıldırım’ın, “Ankara’dan onay gelirse adaylarımızın yarısını 19 Ocak’ta açıklayacağız. 30 ilçenin tamamını belirlemedik. Çalışmalar devam ediyor” dediği öğrenildi. Erdoğan’ın, “Adayların tamamı aynı anda açıklansın” demesi durumunda aday tanıtım toplantısı ileri bir tarihe ertelenecek. Bu konunun bugün (perşembe) belli olacağı öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 16.01.2014 - 00:11
 ONUR ÇAKIR (HABER SERVİSİ) – AK Parti’de gözler Ankara’dan gelecek habere kilitlendi. AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, 4 Ocak’ta geldiği ve partisinin il başkanlığı önünde yaptığı mini mitingle seçim startını vermişti. Yıldırım o günden sonra hem ilçe turlarına çıkarak seçmenlerle buluştu hem de Çınarlı’daki Konvoy İşmerkezi’nden seçim üssünde ilçe belediye başkan aday listesini yapmak için temaslarda bulundu.

MİLLETVEKİLLERİNİ DİNLEDİ
Yıldırım, AK Parti İzmir Milletvekillerini tek tek dinleyerek ilçelerle ilgili görüşlerini sordu. Bu toplantılarda Yıldırım, kendisine bildirilen isimler dışında anketlerden çıkan aday adaylarını da sordu. Yapılan değerlendirmeler sonrasından Yıldırım, geçtiğimiz hafta pazar günü listesini Başbakan Erdoğan’a sundu.

19 OCAK HAZIRLIĞI
Bunun üzerine AK Parti İzmir İl Başkanlığı, aday tanıtım toplantısı için Halkapınar Spor Salonu’nu kiraladı. Yıldırım’ın 30 ilçe ile ilgili aday listesini Erdoğan’a sunduğu kulislere yansırken bunun böyle olmadığı ortaya çıktı. AK Parti adayı Yıldırım’ın yaklaşık 15 adayın ismini onaylanması için bildirdiği öğrenildi.

BUGÜN ONAY BEKLENİYOR
Yıldırım’ın, “Başbakanımızdan haber bekliyorum. Eğer onay gelirse adaylarımızın bir bölümünü pazar günü açıklayacağız. Eğer Başbakanımız, ‘adayların tamamını aynı anda açıklayın’ talimatı verirse 19 Ocak’taki programı ileri bir tarihe erteleriz” dediği öğrenildi. Bu konunun bugün (perşembe) netleşeceği bildirildi.

HANGİ İLÇELER
Kulislerde Yıldırım’ın Buca’da Cemil Şeboy, Bayındır’da Mehmet Kertiş, Seferihisar’da Hamit Nişancı, Ödemiş’te Mahmut Badem, Dikili’de Zafer Afyon, Kınık Sadık Doğruer, Aliağa Tansu Kaya, Selçuk Zeynel Bakıcı, Menderes Bülent Soylu, Bergama Ahmet Dağdelen, Torbalı’da Adnan Yaşar Görmez, Çiğli’de Adnan Yılmaz ismini genel merkeze bildirdiği konuşuluyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.