Dolar 34,2738
%0.1
Euro 37,6407
%0.03
Altın 2.915,750
%-0.2
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım şehit aileleriyle bir araya geldi: 'Eren'ler geleceğin teminatıdır

Yıldırım şehit aileleriyle bir araya geldi: 'Eren'ler geleceğin teminatıdır

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, Zübeyde Hanım Gemisi'nde Şehit Aileleri ile bir araya geldi. Katılanlar arasında 2008 yılında Kuzey Irak'ta yapılan Güneş Operasyonu'nda şehit olan Astsubay Ahmet Deniz Varol'un oğlu on bir yaşındaki Eren Derin Varol da vardı. Gemide bir süre şehit aileleriyle sohbet eden Yıldırım, yaptığı konuşmanın ardından Varol’u yanına alarak, "Türkiye'nin geleceği olan Eren'i görmek geleceğe olan inancımızı artırdı. Hiç kimse bize zarar veremez. Eren’ler geleceğin teminatıdır” dedi. Yıldırım şehit aileleriyle bir araya geldi

  • Ege Postası
  • 29.10.2015 - 16:38
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ – AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Şehit Aileleri’yle bir araya geldiği toplantıda önemli mesajlar verdi. Şehit yakınları ve Gazilerle bir süre sohbet eden Yıldırım, basın açıklaması gerçekleştirdi. Toplantı sürerken, Zübeyde Hanım Eğitim ve Müze Gemisi, Körfez Turu attı. Toplantıda Şehit yakınları ve Gazilerin yanı sıra Dernekler ve STK temsilcileri de yer aldı.

“BİZ MUTLUYUZ”
Bir süre Yıldırım’la sohbet eden Şehit Asker, Şehit Polis Derneği Başkanı Hüsniye Karpat, AK Parti hükümetinin kendilerine destek verdiğinin altını çizerek, "Bütün şehit aileleri adına, bütün asker ve polis şehit ve gaziler adına teşekkürü bir borç biliyoruz. Çalışmalarınızın aynen devam etmesini aynı şekilde destek olduğunuzu duyurmak istiyoruz. Gerçekten bize çok değer verildi. Biz dernek olduğumuzu sizin hükümetiniz zamanında anladık. Biz mutluyuz, sizin daha önceki çalışmalarınızı da biliyoruz. Çok güzel şeyler yapacağınıza inanıyoruz. Biz arkanızda desteğiz. Dualarımızla, vücudumuzla savaşsa savaş hepsine varız" şeklinde konuştu.



BİRBİRİMİZE DAHA ÇOK KENETLENECEĞİZ
Birlik ve beraberlik mesajı veren AK Parti Milletvekili Binali Yıldırım, 1 Kasım seçimi sonrasında kardeşliğin daha kalıcı hale geleceğini söyledi. Yıldırım, “Büyük Atatürk ve silah arkadaşları ve bütün şehitlerimizi Cumhuriyetimizin 92. kuruluş yıl döneminde büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Bugünleri onlara borçluyuz. Şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyoruz. Gazilerimize her türlü şükranlarımızı iletiyoruz. Bu ülkeyi bölmeye, parçalamaya, içeriden kargaşa çıkartmaya, kardeşliğimizi bozmaya kalkanların ne kadar umutsuz ne kadar çıkmaz bir yolda olduklarını bugün Cumhuriyetin bu coşkulu kutlamalarında ümit ederim bir kez daha görmüş olmalarıdır. Asla başaramayacaklar. Çünkü millet şuuru, devlet şuuru, bayrak şuuru olan bir Türkiye var. Bu bayrağın kolay kazanılmadığını hepimiz biliyoruz. Bu bayrağın renginde şehitlerimizin kanı var, bu bayrakta Türk milletinin bağımsızlık karakteri var. Bu bayrağın yıldızında her bir şehidimiz yıldızlaşmış olarak kalbimizde yeri var. O yüzden bu gayretler boş gayretlerdir. Ümit ediyoruz ki önümüzdeki günlerde olacak yeni seçimlerle birlikte kardeşliğimiz daha kalıcı hale gelecek. Birbirimize daha çok kenetleneceğiz. İç ve dış düşmanlarımıza karşı daha güçlü hale geleceğiz” dedi.

“BU GEMİYİ HURDAYA GİTMEKTEN KURTARDIK”
Toplantının yapıldığı müze gemi hakkında bilgilendirmede bulunan Yıldırım, gemiyi hurdaya gitmekten kurtararak İzmir’e getirdiklerini ve müze haline getirdiklerini ifade etti. Yıldırım, “Bugün ki önemli günde bizlerin tanışmasına vesile olan anlamlı anmayı sağlayan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çünkü özel bir yer. Zübeyde Hanımın gemisi, 40 yılını tamamlamış bu gemiyi hurdaya gitmekten kurtardık ve Büyük Atatürk'ün annesinin ismine vererek İzmir'e gelmesini sağladık. Bununla da kalmadık Zübeyde Hanımın gençlerimize, öğrencilerimize İzmirli hemşerilerimize daha iyi anlatılması, Büyük Atatürk'ün annesinin hayatı ve Atatürk'ün geçmiş hayatıyla ilgili elimizde olabildiğince temin ettiğimiz hatıraları, bilgileri, belgeleri de bir araya getirerek bu gemiyi de aynı zamanda bir Atatürk açık Zübeyde Hanım Müzesi şekline dönüştürdük. Bugüne kadar okul öğrencilerinden yüz bin kadar öğrencimiz gemiye geldi” diye konuştu.



VATANI OLMAYANIN DEVLETİ OLMAZ
Şehitlik mertebesinin öneminde bahseden Yıldırım, herkesin bu mertebeye ulaşamayacağını söyledi. Yıldırım, "Türk milletinin inancında onların ölü olmadığı diri olduğu ifade edilir. Şu gördüğünüz ay yıldızlı bayrağın parlayan yıldızı gibidir. Bu paralayan yıldızların her biri şehitlerimizi temsil ediyor. Vatanı olmayanın devleti olmaz. Bayrağı olmayanın devleti olmaz. Onun için bir kez daha vatan için hayatını feda eden şehitlerimize bu önemli günde tekrar şükranla ve rahmetle anıyorum. Gazilerimiz gözünü kırpmadan düşman ayağının bu topraklara değmemesi için hayatlarını ortaya koydular. Onların gözümüzün içi gibi görüp, hayatlarını devam ettirmesi için görevlerimizi aksaksız yapmak zorundayız. Onların bize olan emanetlerine en güzel şekilde görevlerimizi yapmamız gerekiyor.  

BU ÜLKE BÖLÜNMEZ
Son 12 yıllık AK Parti iktidarında özellikle şehit ve gazi ailelerine yönelik düzenlemeler çok önemli kazanımları da beraberinde getirdiğini vurgulayan Yıldırım, “Fakat hiçbir şey şehitlerimizin yerini dolduramaz. Ama neyin uğrunda hayatlarını verdiğini bilmemiz gerekir. Gelecek davası için hayatlarını ortaya koyanlara ne yapsak azdır. Bunu asla bir meziyet ve iş yapmış gibi düşünemeyiz. Onun için bağımsızlık ruhunu, vatan sevgisini ve millet sevgisini yavrularımıza aşılamamız, hücrelerine işleyecek şekilde anlatmak boynumuzun borcudur. Bölücüler masum insanları katledenler şunu bilsinler ki, bu ülke bölünmez. Şehitler ölmez. Asla ve asla bunu başaramayacaklar. İşte buradan şehit yakınları ve gaziler diyor ki biz buradayız. 13 milyon fakr-u zaruret içerisindeki bu millet 7 düvele karşı mücadelesini başarı ile yapmıştır. Büyük Atatürk Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını ilan etmiştir” dedi.



BAĞIMSIZLIK ATEŞİ İZMİR’DE MEŞALEYE DÖNDÜ
İzmir'in önemli bir şehir olduğunu söyleyen Yıldırım, Anadolu topraklarını işgali sonrası İzmir'in işgalden kurtarılıp zaferle dünyaya duyurulduğu şehir olduğunu dile getirdi. Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: " 78 milyona senin kaşın kara, senin gözün ela diyerek ayrıştırma değil, birleştirmeyi ele alacağız. Bizi bize düşürmeye çalışanlara itibar etmeyeceğiz. Bunu yolu daima kardeşlik ve birliktir. Bugün olduğu gibi her an beraber olacağız. Tasada da beraber olacağız sevinçte de... Bağımsızlığın ne demek olduğunu biz iyi biliriz. Atatürk, "Bağımsızlık Türk milletinin karakterinde var" diyor. Bağımsızlık ateşi İzmir'de meşaleye dönerek bugünkü Cumhuriyetin temelleri atılmıştır. 92 yıl geçti. Çok mesafe kat etik. Düşmanlarımız kıskandı. Bizimle açık savaşta sonuç almayacaklarını anladıktan sonra kahpece yollara başvurdular. Enerjimizi tüketmek için maşa olarak görev alan içimizden bazılarına kabul ettirdiler. Şunu bütün dünya bilmelidir ki, bu millet 16 devlet kurmuştur. Asla ve asla Türk milleti başka bir devletin boyunduruğu altına girmemiştir. Buna sahip iki ulustan biriyiz. O yüzden şartlar ne olursa olsun en büyük kaynağımız, en büyük gücümüz milletin inancıdır, bağımsızlık karakterinin var olmasıdır. 100'ncü yılında da bu ülke dünyanın 10 büyük ülkesi arasında yer alacaktır. Enerjimizi bozmaya çalışan terör belası ortadan kalkmış olacak.”

EREN’İ GÖRMEK GELECEĞE OLAN İNANCIMIZI ARTTIRDI
2008 yılında Kuzey Irak'ta yapılan Güneş Operasyonu'nda şehit olan Ahmet Deniz Varol'un oğlu Eren Derin Varol'u yanına alan Yıldırım, "Türkiye'nin geleceği olan Eren'i görmek geleceğe olan inancımızı artırdı. Hiç kimse bize zarar veremez. Erenler geleceğin teminatıdır. Onun için bundan böyle bütün şehit yakınları ve gazi derneklerimiz ile bir araya çok daha fazla etkinlikler yapacağız. İl Müdürlüğümüz ve Bakanlığımız olarak el ele vereceğiz. Evvel Allah bu kutlu yürüyüşte çok daha güzel hizmetler gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.