Dolar 34,2615
%0.06
Euro 37,6218
%-0.02
Altın 2.917,240
%-0.15
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Koç: 'Köylerin ve köylülerin sıkıntıları bitecek'

Koç: 'Köylerin ve köylülerin sıkıntıları bitecek'

1 Kasım seçim çalışmalarına gece gündüz devam eden İzmir Milletvekili ve 26. Dönem MHP İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı Murat Koç, Bornova’nın Beşyol Köyü’ü ziyaret etti. Köy muhtarı Mustafa Bahşi ve köylülerden sıkıntıları dinleyen ve partisinin seçim vaatlerini anlatan Murat Koç, Bornova için, İzmir için, Türkiye için çalışacağını söyledi.

  • Ege Postası
  • 29.10.2015 - 12:24
İZMİR - Köylülerin mağdur edildiği için sıkıntı içinde olduğunu, 2B’lerin henüz çözüme kavuşmadığını belirten Koç “İçinizden birisi olarak köylerin ve köylülerin problemlerini biliyorum. 7 Haziran’da olduğu gibi 1 Kasım’da da bana tekrar vekalet verirseniz, bir kardeşiniz, bir abiniz olarak sıkıntıların çözümü konusunda elimden geleni yapacağımdan hiç şüpheniz olmasın. Sıkıntıların çözümü konusunda ne gerekiyorsa yapılacaktır. İzmir’in birçok bölgesinde olduğu gibi 2B arazileri ile ilgili bu köyümüzde de ciddi sıkıntılar var. Bu yasayı hazırlayanlar halkın bu yasadan faydalanması için hazırlamamışlar, bu duruma birinin dur demesi lazım. Eğer bana vekaletinizi verirseniz bu sıkıntının çözümü için de çalışacağım.” dedi.  

HER İLÇEYE AYRI TEŞVİK
Bölgesel teşvik sistemiyle İzmir’in içinin boşaltıldığını belirterek İzmir’deki büyük sanayi kuruluşlarının Manisa’ya kaçtığını vurgulayan Murat Koç “İzmir’in günahı n? Dürüstçe vergisini ödemek m? İzmir’de neredeyse her evde bir işsiz var. Üniversite mezunları asgari ücretle iş arıyor. Biz hazırladığımız projelerle buna “Dur diyeceğiz. Her ilçemize ayrı ayrı teşvik sistemi kurulana kadar mücadele edeceğiz. İzmirlinin hakkını savunmak için Ankara’da İzmir lobisi oluşturacağız. İstediğimiz hizmetleri sağlayana kadar İzmir için mücadeleden vazgeçmeyeceğiz” dedi.



MHP TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞACAK
Köylülerin büyük ilgi gösterdiği ziyarette gençlerin sıkıntılarının farkında olduklarını söyleyen Murat Koç “Gençlerimiz, bu ülkenin kahrını en çok çekenlerdir. Gençlerimizin yaşadığı en önemli sorunlardan bir tanesi işsizliktir. MHP iktidarı, gençleri iş bulma kaygısından kurtaracaktır. Yıllık ortalama 700 bin kişiye iş imkanı sağlanarak işsizlik bitirilecektir. İş kurmak isteyen gençlerimiz var ama mevcut durumdan dolayı risk almak istemiyor, hayalleri yarım kalıyor. MHP iktidarı, girişimci gençlerimize iş kurabilmeleri için 50 bin liraya kadar girişimcilik kredisi verecek ve hayallerini gerçekleştirmeleri için fırsat oluşturacaktır. Günümüzde gençlerimiz parasızlıktan, işsizlikten ve yaşam kaygısından dolayı evlenemiyor. MHP olarak evlenecek gençlerimize yardımcı olacak, 10 bin lira tutarında faizsiz krediyle huzurlu bir hayat kurmalarının önü açılacaktır. Gençlerimiz, geleceğimizin mimarlarıdır. Biz MHP olarak, gençlerimizin daha rahat bir hayat sürmeleri için sonuna kadar mücadele edeceğiz. MHP iktidarı gençlerimiz için, Türkiye için çalışacak, huzurlu bir geleceği birlikte inşa edecektir.” diye konuştu.
Toplumun tüm kesimlerine insana yaraşır iş fırsatlarının sunulduğu, işgücünün niteliğinin yükseltilip etkin kullanıldığı, iş sağlığı ve güvenliği şartlarının iyileştirildiği bir işgücü piyasasının oluşturulmasının önemine değinen Murat Koç “MHP iktidarında asgari ücret net 1400 liraya çıkarılacak, asgari ücretten vergi alınmayacak. Yıllık ortalama 700 bin kişiye, muhtaç ailelerin en az bir ferdine iş imkânı sağlanacak Taşeron işçilerin sorunları çözülecek, köleliği andıran işçi çalıştırma düzenine son verilecek.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.