Dolar 34,2529
%0.04
Euro 37,6030
%-0.07
Altın 2.909,020
%-0.43
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tanrıkulu'dan 'proje çöplüğü' eleştirisi

Tanrıkulu'dan 'proje çöplüğü' eleştirisi

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) İzmir 2. bölge milletvekili adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, oy almak uğruna İzmir'i proje çöplüğü haline getirdiklerini öne sürdüğü partilere tepki gösterdi. Ayağı yere basmayan projeler ile İzmirlilerin gözünün boyanmaya çalışıldığını dile getiren Tanrıkulu, "İzmirli vatandaşlarımız bu oyunu bozarak proje hayalcisi partilere gereken cevabı 1 Kasım'da verecektir" dedi. MHP'li Tanrıkulu AK PArti ve CHP'ye tepkili

  • Ege Postası
  • 29.10.2015 - 11:12
İzmir'den oy almak uğruna İzmirli vatandaşların kandırılmaya çalışıldığını söyleyen Tanrıkulu, "Bu partiler kaç kere yatırım yaptı bu güzel şehrede seçim zamanı havada kalan projelerle buralara geliyorlar. Geçtiğimiz seçimlerde de gördük. 35 plakalı İzmir'e 35 proje diyen Binali Yıldırım ve sonrasında gelen genel seçimlerde 8 milletvekiline 8 proje diyen Veysel Eroğlu ile İzmirli vatandaşlarımıza projelerini açıkladılar. Ama bakıyoruz projelerin sayısında bir düşüş meydana gelmiş. İzmir bu numaraları yemez. 35 proje sunulurken bile 8 proje açıklanmıştır. Geriye kalan projeler havada kalmıştı. 7 Haziran seçimlerinde verilen vaadlere bakıyoruz 8 proje. Bunlarında 4 tanesini açıkladılar gerisi gene havada kaldı. Bunlar hep 1 Kasım'ın ayak sesleridir. Bunlar hep o diktanın gidişinin sesleridir" diye konuştu. Artık AK Parti hükümetinin yolun sonuna geldiğini dile getirdi.



7 Haziran seçimleri kapsamında şehir hastanesi açılışına gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimden havası atmak için bu proje temelini attığını söyleyen Tanrıkulu, “Seçimden sonra hastaneye bir tane tuğla koyulmadı. Şehir hastanesi İzmirli vatandaşlarımız için bir kez daha hüsran ile sonuçlanmıştır. Bu olaylar bize şunu gösteriyor; Ya oy verirsin ya da projelerden yoksun kalırsın. Böyle bir zorbalık hangi hükümet döneminde hangi belediyecilik anlayışında görülmüştür" dedi. MHP iktidarında Türkiye'nin 81 iline eşit mesafede olacaklarını söyledi.

İzmir'de uzun süredir belediye seçimlerinde birinci parti olarak çıkan Cumhuriyet Halk Partisi'nin de İzmir'e hiçbir katkı sağlamadığını söyleyen Tanrıkulu, "Bakıyoruz yaptıkları hizmetlere hep bir sanatçı konseri bir etkinlik yapılıyor. İzmirliler etkinlik değil hizmet bekliyor. Bir yandan bakıyoruz yollar kazılmış yarıda bırakılmış. İzmir'in en gözde mekanlarından Karşıyaka semtine bakıyoruz kaldırımlar kazılmış düzeltilmemiş. Bu yarıda bırakılmış hizmetleri İzmirli vatandaşlarımız kesinlikle hak etmiyor. Kısaca İzmir'e tepeden baktığımızda bir tarafta belediyecilik anlayışından bir haber CHP bir diğer tarafta projeleri rant sağlamak amacıyla sunan ama hiçbir projesi sağlam olmayan rantçı AKP. Biz MHP olarak bu iki hayalci proje sahibi partilere ödün vermeyeceğiz" dedi.

“BUNLAR RANT UĞRUNA AĞAÇ KESMEYE ALIŞKIN"
AK Parti hükümetinin İzmirlilere hizmetten ziyade yandaşlarına rant sağlamanın peşinde olduğunu söyleyen Tanrıkulu, “Şimdi bakıyoruz; İzmir 5'inci İdare Mahkemesi yine hükümete yakın olan bir firmanın RES projesini iptal etti. Sebep doğal yaşam var orada. Orada çok değerli ağaçlar var. Bunlar rant uğruna ağaç kesmeye alışkın. Buna izin vermeyen mahkeme rantçılara bir kez daha gereken dersi vermiştir" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.