Dolar 34,2599
%0.06
Euro 37,6306
%0
Altın 2.921,040
%-0.02
Bist-100 9.120,00
%0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kırkpınar'dan CHP'ye gençlik salvosu!

AK Partili Kırkpınar'dan CHP'ye gençlik salvosu!

AK Parti İzmir Teşkilatı'nda uzun yıllar gençlik kolu il başkanlığı yaptıktan sonra parti tarafından milletvekili adayı gösterilen Bilal Kırkpınar seçim bildirgesini gençlere adayan CHP'yi eleştirdi. Kırkpınar, " Ben gençlik kolları başkanlığı yaptım. Listemizde 7 gençlik kollarından gelen isim var. CHP’nin listesinde kaç genç va? Kaçı gençlik kollarından gelm? CH'Pde gençlere yönelik laf çok ama icraat yok" dedi. Kırkpınar'dan, seçim bildirgesini gençlere adayan CHP'ye

  • Ege Postası
  • 28.10.2015 - 15:09
AK Parti İzmir Teşkilatı'nda uzun yıllar gençlik kolu il başkanlığı yaptıktan sonra parti tarafından hem 7 Haziran'da hem de 1 Kasım'da milletvekili adayı gösterilen Bilal Kırkpınar saha çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Yaklaşık 6 aydır sahada seçmenle ve teşkilatla bir araya gelen Kırkpınar, 1 Kasım seçimlerine kısa bir zaman kala önemli açıklamalarda bulundu.

TEŞKİLATIN MOTİVASYONU ARTTI
7 Haziran'a göre 1 Kasım'da teşkilat ağırlıklı bir listeyle seçime gidilmesinin teşkilatta motivasyonu arttırdığının altını çizen Kırkpınar, " 7 Haziran seçimlerinde vatandaş bizden daha net somut, dar gelirliye, emekliye dokunacak beyanlar bekliyordu. Eksiktik açıkçası bu yönde…Bütün bunlar tamamlandı. Yaş ortalaması oldukça genç tamamı yerli aday listemiz oluştu. Seçim beyannamemizde emekliye, kadınlara, dar gelirliye, polislere, esnafa, çiftçiye toplumun tüm kesimlerine dokunan onları rahatlatacak beyanlarımızın olması sahaya yansıdı. Geçen seçimde partilimiz olup da belli sebeplerle kırgın küskün olup sandığa gitmeyen, 'Nasıl olsa AK Parti tek başına iktidar olacak' rahatlığıyla hareket eden vardı. Onlar da motive oldu şimdi…" dedi.


AK PARTİ'YE DÖNÜŞ VAR
Saha çalışmalarındaki izlenimlerini aktaran Kırkpınar, " MHP’ye oy veren seçmende kısmen de HDP’ye oy veren seçmende AK Parti’ye dönüş görüyoruz. MHP gerçek anlamda bu süreçte terörle mücadelede taşın altına elini koyup milliyetçi tavır sergileyemedi. Barajı aşsın, 'barışa katkı koyar' umudu yüklenen HDP seçmeni memnun etmedi. Dolayısıyla bu sefer çok daha farklı atmosferi görüyoruz sahada…3 aylık siyasi boşluğun olması beraberinde maliyet getiriyor. Esnafımızı işverenimiz bu konuda isyanda. Piyasaların durgunluğu yatırımların azalması paranın değer kaybı bunun acı faturası hissediliyor. Onlarda bu seçimde iktidarı hedefleyen istikrarın teminatı olan AK Parti’ye destek verecektir" ifadelerini kullandı.

KÖYLER HİZMET BEKLİYOR
Vatandaşın CHP’ye yerel yönetimlerdeki hizmet anlayışı nedeniyle tepkili olduğunu öne süren Kırkpınar, şunları söyledi;

"Seçmen açıkçası belediyecilik anlamında İzmir'in geri kaldığını yerel hizmetlerdeki rahatsızlıklarını dile getiriyor. Binali Yıldırım Bakanımıza oy vermesede onun mahcubiyetini hissediyor. İzmir’i bugün AK Partili belediyelerle kıyasladığımızda aradaki farkı görüyorlar. İzmir’de Harmandalı’da çöp dağı var. Bizim partimiz tarafından yönetilen Büyükşehirlerde çöpten ısı enerjisi olarak faydalanılırken, İzmir’de çöp patlama tehlikesi saçıyor. Büyükşehir yasasıyla bütçe ve yetki arttı. Köyler daha iyi hizmet bekliyor. AK Partili belediyelerde bu sağlandı. İzmir’de ise sağlanamadı. Gittiğimiz uzak köylerde temel hizmetler bile gelmemiş.
AK Parti hükümetinin el attığı bir çok meseleyi Büyükşehir kendi yapmış gibi pazarlıyor. İzmirlinin hayat standartı yükselsinde CHP kendi reklamını yapsın önemli değil. Herkes olup biteni değerlendiriyor. Kimin hizmet siyaseti yaptığını kimin eser ürettiğini kiminde Atatürk'ü beceriksizliğine bir maske yaptığını görüyor."


HDP'YE ELEŞTİRDİ
Vatandaşın terör hadiselerin son bulmasını istediğini belirten Kırkpınar, " Sahada genel istek bu. Siyasi boşlukta çakalların puslu havayı sevmesi gibi HDP’nin de tahrik eden söylemleri sonucunda terör eylemleri başladı. Çok şükür devletin demir yumruğunu gördüler. Şu an terör örgütünün karargahları silah depoları gerek sınır dışındaki kampları şehirlerdeki merkezleri çok etkili bir operasyonla etkisiz hale getirildi.İnşallah terörü ülkenin gündeminden söküp atacağız. Operasyonları yaparken bölge halkıyla terörü birbirinden ayırıyoruz. Çünkü Güneydoğu'da olduğu gibi İzmir’de yaşayan ama Güneydoğulu olan insanlar var. Onlarda en çok terör belasından dertliler. Biz onları potansiyel terör sempatizanı olarak göremeyiz. Allah’ın izniyle milletçe el ele vererek bu belanın üstesinden geleceğiz. Devlet Güneydoğu’ya havalimanı okul hastane yapıyor terör örgütü iş makinelerini yakıyor, ihaleyi alan firmayı tehdit ediyor. HDP’ye şunu sormak lazım 'Madem sen haince pusu kuran askerlerimizi şehit eden PKK’yı kınayacak bir laf edemiyorsun o zaman 'Kürt halkının temsilcisiyim' diyorsan onlar için yapılan hastaneyi, okulu, yakan terör örgütüne kaşrı niye tepki veremiyorsun" dedi.

CHP'YE GENÇLİK SALVOSU!
CHP'ye seçim bildirgesi üzerinden 'genç' eleştirisi yapan Kırkpınar, şunları söyledi;

"CHP'nin seçim bildirgesi gençlere yönelik ağırlıklık taşıyor. Kılıçdaroğlu’nun seçim beyannamesini takip ettim. Tamamen gençlere adadığını söyledi. Özellikle dinlerken bir yandan da açıkçası gülümsedim. Kılıçdaroğlu gençlere 'Gelin siyasette rol alın" dedi. Hoş bir cümle de lafla olmuyor. CHP’nin İzmir’de gençlik kolları yok m? İzmir’de yetiştirdiği genç yok m? Onlar milletvekili adayı belediye başkan adayı olacak kapasitede değiller m? Neden aday göstermiyorlar. Lafla olmaz. Lafa gerek yok. İcraatla göstermen gerek. Ben gençlik kolları başkanlığı yaptım. Listemizde 7 gençlik kollarından gelen isim var. CHP’nin listesinde kaç genç va? Kaçı gençlik kollarından gelm? Ben bir partiye gidip emek verirsem çalışırsam beni de aday gösterebilirler diye sorduğunda gençler doğru adresin AK Parti olduğunu biliyor. Diğerleri gençleri sahada kullanıp yeri geldiğinde gençleri çatıştırıp siyasi rant elde ediyorlar. AK Parti’nin bütün kadrolarında genç arkadaşları görüyoruz. 3 dönem kuralı da bir devrimdir. İnşallah diğerlerine de ilham olur. Seçilme yaşını 18’e indireceğiz. 30’dan 25’e indirmiştik. Kimse bundan korkmasın. Gençler ne kadar söz sahibi olursa hedeflerimize hızlı ulaşırız. Ülkemizde gençlere özgüven geldi. AK Parti öncesi manzaraları hatırlayalım. İmam Hatip’lerin önünü kesmek için eğitim sistemini değiştirdiler. İnancı gereği başını örten insanların eğitim haklarını ellerinden aldılar. Yurt dışına çıktığında pasaportuna saygı duyulmayan dış politika da söyleyecek sözü olmayan bir Türkiye vardı. 13 yılda ülkenin gençlerine özgüven geldi. Siyasette önleri açıldı yurt dışında artık takınacağı tavrı dikkate alınan bir ülkenin gençleri olarak önleri açıldı."

KOCAOĞLU SİYASET YAPACAĞINA HİZMET YAPSIN
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun siyasi çıkışlarını hedef alan Kırkpınar, " İzmir'in dağ gibi sorunları var. Gittiğimiz her yerde görüyoruz. Anayasa, şehir içi ulaşım, alt yapı, çevre düzenleme gibi yetkileri belediyelere veriyor. AK Parti hükümeti 'hizmetleri belediyeler daha iyi yapsın' diye kanun çıkardı. Bunlara rağmen İzmir'in bırakın proje üretmeyi kendi temel ihtiyaçlarını gidermekten aciz olduğunu görüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı siyaset yapacağına kendi asli görevlerini yaparsa İzmir’in problemlerini çözer. İzmir’de taş üstüne taş koymaya çalışanlara engel olmazlarsa çok daha güzle olur. Kendi işini hallettikten sonra genel siyaset konuşması da daha dikkate alınır. İzmirli soruyor, güzel siyaset yapıyorsun da 10 yıldır bu kenti yöneten belediye başkanı olarak söz verdiğin vaatlerin ne kadarını yaptın. İzmir'in eksikliklerini görüp buna göre hizmet üretmeli" dedi.


İSTİKRAR VURGUSU YAPTI
 1 Kasım çok önemli olduğunun altını çizen Kırkpınar, "13 yıllık kesintisiz iktidar süreci olduğu için insanlarımız bu istikrar ortamında herşeyin böyle devam edeceğini zannettiler. Bu ülkede siyasi boşluk olduğu zaman ne kadar kanlı tuzakların kurulabileceğini bu ülkeyi hazmedemeyen odakların ne kadar kirli oyunlar oynayacağını gördük. Dolayısıyla ülkede bir istikrarın olması lazım. AK Parti dışındaki diğerlerinin iktidar olma iddiası yok. Yani çok iyi işler yapsalar da alacakları oy belli. Türkiye’de istikrarı sağlayabilecek ülkenin bütün bölgelerinde karşılığı olabilecek tek parti AK Partidir. 2023’e doğru bu ülkenin tarihsel yürüyüşünü devam ettirebilmek için AK Parti iktidarına ihtiyaç var. Burada bir rakam vermem doğru olmaz ama inşallah 1 Kasım’da tarih yazacağımızı düşünüyorum. Vatanımıza memleketimize hayırlı bir sonuç olur inşallah" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.