Dolar 34,2596
%0.06
Euro 37,6017
%-0.08
Altın 2.921,000
%-0.02
Bist-100 9.118,00
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sürekli'den kadına şiddet ile mücadele vurgusu: 'Toleransa yer yok'

Sürekli'den kadına şiddet ile mücadele vurgusu: 'Toleransa yer yok'

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını, özellikle kadın ve çocuk şiddeti konusuna değinerek, “ Kadına karşı şiddet ile mücadelede sıfır tolerans ilkesini gözetiyoruz. Aile içi şiddetin, töre ve namus cinayetlerinin engellenmesine yönelik hukuki düzenlemeler yaptık. Yine bu amaca yönelik olarak “Avrupa Konseyi Sözleşmesini (İstanbul Sözleşmesi)” çekincesiz olarak imzalayan ilk ülke olduk” dedi. Sürekli'den Kadına şiddet ile mücadele vurgusu

  • Ege Postası
  • 28.10.2015 - 11:16
İZMİR - AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, dur durak bilmeden seçim çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Sıradaki durağı Bornova olan Kerem Ali Sürekli, esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek ziyaretlerde bulundu. Ziyaretleri esnasında kadın esnaflarla ve vatandaşlarla sohbet eden Sürekli, karşılıklı geçen sohbet ardından kadına şiddet konusuna değindi. Şiddetin her türlüsünü kınadığını söyleyen Sürekli, “Şiddet yüzünden aileler ve toplumlar parçalanmaktadır. Bu yüzden şiddetin her türlüsünü kınıyorum. Bakın, şiddete özellikle kadınlara ve çocuklara yönelik şiddete karşı 13 yıllık iktidarlığımızda her türlü yasal korunma sağlanması ve yasaların etkin bir şekilde uygulanmasını sağladık. Aynı zamanda, kadın ve çocukların şiddete uğradıklarında başvurabilecekleri, bilgi ve destek alabilecekleri merkezlerin ulaşımını daha da hızlandırıyor, kolaylaştırıyoruz. Kadına karşı şiddet ile mücadelede asla tolerans sağlanamaz” dedi. 



Konuşmasını sürdüren Sürekli, “ Aile içi şiddetin, töre ve namus cinayetlerinin engellenmesine yönelik hukuki düzenlemeler yaptık. Yine bu amaca yönelik olarak “Avrupa Konseyi Sözleşmesini (İstanbul Sözleşmesi)” çekincesiz olarak imzalayan ilk ülke olduk. Hiçbir kadının savunmasız ve sahipsiz kalmaması gerektiği yolundaki temel anlayışımızın gereği olarak, devlet kurumlarına başvuran kadınlarımıza ve çocuklarına korunma ve barınma hizmeti sunuyoruz. “Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı”nı, ilgili tarafların katılımıyla bilindiği üzere güncelledik. 14 pilot ilde kurmaya başladığımız Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM) bugün itibarıyla 36’ya yükselmiştir. Ayrıca, kadın konukevleri sayısını 133’e ulaştırarak ciddi bir artış sağladık. AK Parti iktidarımız döneminde kadınlarımıza ilişkin temel göstergelerde belirgin iyileşmeler meydana gelmiştir ve gelmeye de devam edecektir” şeklinde konuştu.



1,5 MİLYON KADINA İŞ İMKANI SAĞLADIK
Ziyaretleri esnasında kadınlarla sohbetine devam eden Kerem Ali Sürekli, kadın istihdamları konusuna da değinerek, “AK Parti olarak kadınların istihdamını destekliyoruz. Kadınların istihdamını teşvik amacıyla sigorta prim işveren payının belirli oranlarda karşıladık. Kadınların işgücüne katılım oranı, 2002 yılında yüzde 27,9 iken, son yıllarda kadın istihdamı alanında yürüttüğümüz projelerle bu oranı 2014 yılında yüzde 33,6’ya yükselttik. 2010-2014 döneminde izlediğimiz politikaların da sonucu olarak yaklaşık 1,5 milyon kadına, yeni iş imkânı sağladık; sağlamaya da devam ediyoruz. Kadın istihdamına yönelik getirdiğimiz istihdam teşviklerinin devamını sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.