Dolar 34,2599
%0.06
Euro 37,6306
%0
Altın 2.921,040
%-0.02
Bist-100 9.120,00
%0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den bank tepkisi

CHP'den bank tepkisi

İZMİR'de bir ay önce açılışı yapılan Çamdibi Semt Polikliniği'nin seçim öncesi siyasi gündeme girdi. CHP'li yöneticiler, polikliniğin çevresi İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yerleştirilen ve üzerinde belediyenin adı yazan bankların kaldırılıp yerlerine sandalye konmasına tepki gösterdi ve "Ülkede bu kadar sorun varken AKP banklarla uğraşmasın" dedi.

  • Ege Postası
  • 28.10.2015 - 14:06
İzmir'in Bornova İlçesi Çamdibi Semti'nde, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı olarak yapılan semt polikliniği bir ay önce hizmete açıldı. 16 branşta hizmet veren 28 odalı poliklinikte günde yaklaşık bin muayene edilmesi hedeflendi. Ancak poliklinik sağlık hizmetiyle değil banklarıyla gündeme geldi. Gaziosmanpaşa Mahallesi Muhtarı Ali Taktak, vatandaşın talebi üzerine dilekçe yazarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin dokuz bank getirip polikliniğin çevresine koyduklarını ancak üzerinde belediye adı yazan bu bankların iki gün önce kaldırılıp yerine hastane yönetimi tarafından sandalye konduğunu söyledi. Poliklinik önünde bir grup vatandaşla birlikte tepki gösteren CHP'liler, AK Parti'yi eleştirdi. CHP Bornova İlçe Başkan Yardımcısı Nihat Çalışkan, "Yaşlısı, engellisi ayakta kalmasın mağdur olmasın diye halkın talebi üzerine koyduğumuz banklar kaldırıldı. Yerlerine sandalyeler kondu. AK Parti il yönetiminden gelen bir talimatla bunun yapıldığını öğrendik. Bir belediye hizmetini siyasi rant gibi algılıyorlar. AKP yönetiminin ülkede bu kadar sorun varken banklara el atması çok üzücü. Bu basit işlerle uğraşmasınlar. Andınızı kaldırdılar, bankları bıraksınlar. Yolsuzluklar diz boyu bunlarla uğraşsınlar" dedi. 

Bornova Belediyesi CHP'li meclis üyesi Erdoğan Çiçek, tepkisini "banklarda kalsaydı sandalyeler de konsaydı. Hizmetten daha çok vatandaş yararlansaydı" dedi. 

"HİZMET ODAKLIYIZ"
Çamdibi Semt Polikliniği'nin bağlı olduğu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği'nin Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, "Kamu Hastaneleri Birliği olarak hizmet vermeye odaklıyız. Bankların kaldırılıp sandalye konulmasından haberimiz yok. Vatandaş mağduriyeti sözkonusu değil. Yapılan işlemde de kötü niyet yok" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.