Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım ve Kocaoğlu 30 kilometrelik Cumaovası-Tepeköy hattında inceleme yaptı

Yıldırım ve Kocaoğlu 30 kilometrelik Cumaovası-Tepeköy hattında inceleme yaptı

Genel seçimlerin ardından kente gelerek bir dizi ziyarette bulunan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yaklaşık 30 kilometrelik Cumaovası-Tepeköy hattında İZBAN’ın test sürüşüne katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Valisi Mustafa Topak ile sefere katılan Yıldırım sefer sırasında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. 30 kilometrelik Cumaovası-Tepeköy hattında inceleme...

  • Ege Postası
  • 19.12.2015 - 14:09
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ -  Test sürüşleri devam eden ve açılışa gün sayan İZBAN’ın Develiköy, Tekeli, Pancar, Kuşçuburun ve Torbalı istasyonlarında incelemede bulunan Ulaştırma Bakanı Yıldırım İzmir halkının merakla beklediği raylı sistem projesinin yolcusuz deneme seferine katıldı. Yıldırım’ın katıldığı ve 12:00’da başlayan test sürüşüne, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir milletvekilleri, AK Parti İl Yönetimi, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, İZBAN ve İzmir Metrosu yetkilileri, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri de eşlik etti.


 
Cumaovası’ndan hareket eden test treninin yaklaşık 35 dakika süren seferi sırasında Develi ve Tekeli istasyonlarında Bakan Yıldırım’ı karşılayan yöre halkı ellerinde çiçekler ve hazırladıkları pankartlar ile teşekkürlerini sundu. Sefer boyunca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve TCDD yetkilileri ile sohbet eden Yıldırım, proje hakkında bilgiler aldı, fikir alışverişinde bulundu. Sefer sırasında sürücü kabinine giren Yıldırım basın mensuplarına da poz vermeyi ihmal etmedi.


 
Torbalı seferin ardından Torbalı’da inerek ilçeye bir ziyaret gerçekleştirdi. Torbalı halkının yoğun ilgisi ve sevgi gösterileri ile karşılanan Bakan Yıldırım, “Hizmet adamı Yıldırım” sloganları, alkışlar ve davul zurnalar ile istasyona giriş yaptı.

İSTASYONLARLA ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI
Cumaovası'nda Binali Yıldırım ile Aziz Kocaoğlu, bir süre vagonda yana oturup sistem hakkında, bilgi alışverişinde bulundu. Güzergah üzerindeki istasyonlarda duran trenden inen Yıldırım ve Kocaoğlu, burada kendilerini bekleyen vatandaşlarla sohbet etti. Binali Yıldırım burada yaptığı sohbet sırasında, “Bu sistem Büyükşehir ile yaptığımız çok güzel müşterek bir çalışma" dedi. Bu sırada araya giren bir vatandaş, “Bu hizmet, bizlere değil, gelecek nesillere kalacak bir eser. Biz gelip geçiciyiz" dedi. Bunun üzerine bakan Yıldırım da, “Siyaset başka şey, hizmet başka şey, hizmet gelince siyaset gider" dedi. Bu sırada raya girip hatıra fotoğrafı çektiren bir vatandaş ise, “Başkana sahip çıkacaksınız, yardımcı olacaksınız. Sayın bakanım sevgili milletvekillerim. Başkanım burada gerçekten çalışkan. Çalışkan başkanım benim" dedi.

İzban'ın Torbalı'ya kadar olan bölümünün test sürüşünün tamamlanmasından sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ayrıldı. 

 
GÖRMEZ VE KAYA’DAN YILDIRIM’A TEŞEKKÜR
Torbalı İstasyonu’nda gerçekleşen tarihi güne ev sahipliği yapan Torbalı Beleye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ilçe halkını selamlayarak kürsüye ilk çıkan isim oldu. Görmez, Torbalı’ya katkılarından ötürü Ulaştırma Balkanı Yıldırım’a teşekkürlerini sundu. Torbalı halkının alkışları eşliğinde kürsüye çıkan AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ise “Tüm Türkiye’de yaptığımız hizmetler gibi Torbalı’ya da yatırımlar sürüyor. Bu projeyi hayata geçiren Sayın Bakan’ımıza şükranlarımızı sunuyoruz” dedi ve ilçede devam eden yatırımları özetleyerek, “Torbalı’nın tüm noktalarında izlerimiz, eserlerimiz var” şeklinde konuştu.


 
BAKAN YILDIRIM OCAK SONU İÇİN SÖZ VERDİ
Torbalı halkını “Değerli hemşerilerim” diyerek selamlayan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “Son seçimlerde Torbalı’da tarih yazacağız dediniz, tarih yazdık. Bize gösterdiğiniz destek ve güven için teşekkürlerimizi sunuyoruz. İzmir ve Torbalı için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.  Mesele memleket meselesi dedik ve bu çağrımıza kulak verdiniz. Ve AK Parti’yi 5,5 ay içerisinde tekrar iş başına getirdiniz. Şimdi sıra bizde. Partimizin kurucusu, lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakan Davutoğlu ve 357 milletvekilimiz ile bir gün bile boş durmaksızın çalışacağız. Bu ülkeye borcumuz var, görevlerimiz var. Görevlerimizi biliyoruz. Geçtiğimiz 13 yıla bakınca, ülkemizin yollarla, havalimanları ve deniz limanları ile hızlı trenlerle nasıl kaderini değiştirdiysek, iletişimde Türkiye’yi nasıl Afrika seviyesinden alıp Avrupa’nın üst sıralarına taşıdıysak, Türkiye’yi de ilk on ülke arasına sokacağız. Daha 5-6 yıl önce trenler yollarda kalırdı, içi eskimişti, insanlar bindiğine pişman olurdu. Trenler artık Türkiye’de yapılıyor. Nereden nereye geldik… İnşallah Ocak ayı sonunda hizmete girecek. Önümüzdeki sene de Selçuk’a yolculuk yapma imkanı bulacaksınız. Biz ne söz verirsek arkasındayız, gereğini de yaparız” diye konuştu.  


 
TORBALI’YA İKİNCİ MÜJDE!
Torbalı hattının güvenlik testlerinin ardından seferlere başlayacağını söyleyen Ulaştırma Bakanı Yıldırım, ilçeye önemli bir müjde verdi ve “Torbalı Belediye Başkanımıza TCDD 20 dönüm arazi verdi. Torbalı’nın en güzel parkı yapılacak. Burası şehrin nefes alma alanı haline gelecek. 2017’ye kadar da 250 yataklı bölge hastanesi tamamlanacak. Benim doğduğum Erzincan bile vilayet orada 200 yataklı hastane var. Torbalı Merkez’ Ayrancılar’a 2 tane, Özbey’e de 1 tane aile sağlığı merkezi kuracağız. Develi’nin 150 yıllık hayalleri gerçek oldu. Artık İZBAN orada da duracak. Hiç merak etmeyin, başkanın gücünün yetmediği yerde gereken desteği biz veririz. Önemli olan hizmet… Biz işlerle uğraşacağız, projelerle uğraşacağız. Bizi bağrınıza bastığınız için teşekkür ediyoruz. İZBAN’ımız Torbalı’ya hayırlı olsun” dedi.

YILDIRIM’DAN İLÇE TEŞKİLATINA SEÇİM TEŞEKKÜRÜ
Torbalı İstasyonu’ndaki programın ardından partisinin ilçe teşkilatını ziyaret eden Yıldırım, karşılaştığı yoğun ilgi ve sevgi karşısında teşekkürlerini sundu. Yaptığı konuşmada Haziran ve Kasım seçimlerinde yaşanan sürece değinen Yıldırım, “Sorumluğumuzun farkındayız. İzmir ve Torbalı’nın layık olduğu yere gelebilmesi için el ele çalışacağız. Artık zaman kaybetmeye tahammülümüz yok. 7 Haziran ve 1 Kasım arasında kaybettiğimiz 5 aylık süre ülkemizin ne büyük tehlikelerle karşı karşıya kaldığını gösterdi. Dünya siyasetinde olmayan bir işi yaptınız. Beş ay gibi bir sürede iktidarı kaybeden AK Parti’yi tekrar yüzde 50 ile iş başına getirdiniz. Bu her türlü takdirin üzerindedir. Bu partinin kurucusu ve Türkiye’ye ölmez hizmetler bırakan ve Cumhurbaşkanı’mız olarak işbaşında olan Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz. Bayrağı devralan Başbakan’ımız Ahmet Davutoğlu’nun da sizlere selamını iletiyorum. Umarız sizlerin de desteği ile kısa süre ile başarılarımızı artıracağız. Amacımız sadece yol yapmak, liman yapmak, havaalanı yapmak değil. Amacımız gönüllere de yol yapmak. Önemli olan hemşerilerimin gönlüne giden yol yapmak. Ülkemizin birliğini korumak. Son günlerdeki gelişmelerin ülkemizi olumsuz etkilememesi için tedbirler alıyoruz. Her türlü iç ve dış mihraklara rağmen, ülkemizin birliğini kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz. Durmak yok yola devam” dedi.

TORBALI HALKI KOCAOĞLU’NU ŞİKAYET ETTİ
Diğer yandan, ilçe teşkilatındaki ziyaret sırasında Torbalı sakinlerinin bir bölümü İZBAN güzergahı üzerinde yer alan köylerde yaşayan çiftçilerin traktörle karşıya geçişte zorlandığını belirterek Yıldırım’dan destek istedi. Yıldırım’a konuyla ilgili dilekçelerini sunan mahalle sakinleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan altgeçit yapılması için destek istediklerini ancak bekledikleri yardımı alamadıklarından ötürü şikayetçi olduklarını kaydetti. Yıldırım, Özbey kesimindeki tarım arazileri ile kent arasında bağlantının koptuğunu dile getiren halka destek olacaklarının sözünü verdi.
 


YILDIRIM TELEFONLA ARADI, ERDOĞAN KÜNERLİLER'E SESLENDİ
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Menderes temasları sırasında Küner Köyü’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aradı. Yıldırım sesi dışarı verdi, Erdoğan Künerliler'e seslendi.


Torbalı programının ardından Menderes'e geçen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ilçede AK Parti'nin 1 Kasım'da yüzde 82 ile rekor oy aldığı Küner Köyü'nü ziyaret etti. Hizmetlerinden ötürü kendisine teşekkür eden köy halkına seslenen Yıldırım hizmete devam sözü verirken iletişim ve teknoloji alanında devrim niteliğinde yatırımlar yaptıklarını söyledi. Ankara'ya gelerek Cumhurbaşkanlığı Sarayını ziyaret etmek istediklerini söyleyen köy Muhtarı ve köy halkına Yıldırım'dan sürpriz geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayan Binali Yıldırım telefonun sesini hoparlörlere vererek canlı bağlantı kurdu. İstanbul'dan köy halkına telefon bağlantısı ile canlı bağlantı yolu ile seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim sonuçları nedeniyle teşekkürlerini sunarak İzmir ve Küner Köyü'ne yatırımların hızla devam edeceğini aktardı.



Erdoğan telefondan şunları söyledi;  
"Küner Köyü'nün tüm sakinlerine İstanbul'dan şükranlarımı iletiyorum. Sizleri gönülden kucaklıyorum. Bu hizmet kervanı içinde verdiğiniz desteklerden dolayı sizlere unutamayacağım hatıralarla şükranlarımı iletmek istiyorum. İnşallah farklı hizmetlerle İstanbul - İzmir arası yolumuzdan tutunuz da alt yapı hizmetlerimize kadar, İzmir çok farklı bir dönemini yaşıyor. Yaşayacak. Baharla birlikte yollar peyder pey açılmaya başlıyor. Bundan dolayı da mutluluk içerisindeyim. İnşallah Binali Bey de yoluna kaldığı yerden büyük bir heyecanla, büyük bir aşkla devam edecektir. Ben de Cumhurbaşkanı makamı olarak hükümetimizin yanında olacağım. Bundan hiç endişeniz olmasın. Allah yar ve yardımcımız olsun." 




Küner Köyü sakinleri, Cumhurbaşkanlığı makamı olarak arkanızdayım mesajı veren Erdoğan'a sloganlar ve alkışlarla karşılık verdi. Yıldırım daha sonra köydeki programının ardından Menderes'ten ayrılarak havalimanina geçti ve İzmir turuna son verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.