Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldız’a bir destek de Londra Meclis Üyesi’nden geldi

Yıldız’a bir destek de Londra Meclis Üyesi’nden geldi

CHP’den Karabağlar Belediye Başkanlığı’na talip olan Ecz. Ali İhsan Yıldız, İngiltere İşçi Partisi Londra Meclis Üyesi Deniz Oğuzkanlı ile birlikte düzenlediği basın açıklamasında, fikir alış-verişi içerisinde Karabağlar’ın geleceğini çizeceklerini belirtti.

  • Ege Postası
  • 31.10.2013 - 12:17
İZMİR-Karabağlar ile ilgili çalışmalarını ve Karabağlar’da öne çıkan sorunların çözümleri hakkında kamuoyunu bilgilendirme için düzenlediği basın toplantısında konuşan A. Adayı Ecz. Ali İhsan Yıldız, İngiltere İşçi Partisi Londra Belediye Meclis Üyesi Deniz Oğuzkanlı ve Çağdaş Esnaf Sanayici ve İşverenler Derneği (ÇASİAD) İzmir Şube Başkanı Ali Rıza Çetinkaya’ya desteği için teşekkür etti.

YILDIZ’DAN ADAYLIK MANİFESTOSU
Karabağlar’ın en büyük sorunlarının trafik, kaldırım işgali, otopark ve çöp gibi sorunlar olduğunu dile getiren Yıldız, bu konuda İngiltere’de meclis üyesi olan Oğuzkanlı’dan bilgi alacaklarını ve çalışmalarının devam edeceğini ifade etti. “Yaşamın her alanına dokunarak sorunlara çare olacağız. Kalite ve verimlilik bizim olmazsa olmazımız. Biz göreve geldiğimiz takdirde, şeffaf, katılımcı ve sosyal sorumluluk sahibi bir belediye yönetimi oluşturacağız. Ben 25 yıldır Karabağlar’da yaşıyorum. Hizmet sektöründeyim. Günün 12 saati insanlar ile iç içeyim. Ben Karabağlar’da sorunların ne olduğunu biliyorum. Yaşam koşullarını olumsuz etki eden engelleri ortadan kaldıracağız. Ve ilçedeki yaşam kalitesini yükselteceğiz” diyen Yıldız, sorunların vatandaşla birlikte çözüleceğine işaret etti.

“MİMARİ BİNALAR ÇOK FAZLA MUHAFAZA EDİLEMEMİŞ”

İngiltere’deki yerel yönetimler ve belediyecilik sistemi hakkında kısa örnekler veren İngiltere İşçi Partisi Londra Belediye Meclis Üyesi Deniz Oğuzkanlı, “İzmir'e birkaç yıldır sürekli gelip gidiyorum. İzmir çok güzel bir kent. Kentleşme olarak biraz daha farklı yapılar yapılabilir, onun dışında toplu taşıma araçları konusunda çok daha farklı çalışmalar yapılabilir diye düşünüyorum. Daha ciddi çalışmalar yapılarak rahat ulaşım sağlanabilir. Mimari olarak çok eski çok güzel binalar var. İlk gözlemlediğim mimari binaların çok fazla muhafaza edilmediği.



“YEREL YÖNETİMLER ÖZERK OLMALI”

İngiltere’deki yerel yönetimler biraz daha özerk diyebilirim aslında. Bütçe devlet tarafından verilse de yerel anlamda kendi kararlarını verebilme hakkına sahipler. Mekanizma çok hızlı işliyor. Belediyeler özerk olmalı ki sadece onları seçen insanlara karşı yükümlü olsunlar. Bu demokrasinin de bir kuralıdır. Bazı sistemlerin ister istemez kendine göre zorlukları var. Halkla birlikte çalışarak ortak çalışmalar yapılarak başarılı olunabiliyor. Benim bireysel olarak düşündüğüm özerk belediyelerdir. Ama bu da tabi bunun dışında hiçbir belediye başarılı olamaz anlamına gelmiyor” dedi.

“KALDIRIM İŞGALİNİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ”
Karabağlar’ın en önemli sıkıntısının kaldırım işgalleri olduğunu belirten CHP Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Ali İhsan Yıldız, “Bu ilçede öncelikli sorun kaldırım işgalleridir. Biz burada iş yapan esnafı aileleri ile birlikte yanımıza alacağız ve o caddede hep birlikte yürüyeceğiz. Kendilerinin, bu işgaller sonrasında bu işgalin insanların yaşam kalitesini ne kadar olumsuz etkilediğini görmelerini sağlayacağız. Belediye ödenen işgaliye bedellerini de kaldıracağız ve kaldırımları yayaların kullanıma sunacağız” diye konuştu.

İŞPORTAYA KARŞI SEMT PAZARLARI
Karabağlar’ın sorunlarını sıralamaya devam eden Yıldız, “İlçede önemli bir otopark sorunu var. En acil çözülmesi gereken olaylardan birisi de bu. Belediyecilik yasası bu sorunun çözümüne engel değil. Belediyenin kasasından beş kuruş para çıkmadan, özel sektör işbirliği ile, iyi bir yer tespiti ve düzgün bir planlama ile, vatandaşlar için ekonomik, teknolojik otoparklar oluşturacağız. Üçüncü sırada gelen sorun ise, seyyar satıcılar. Bu insanlar da evlerine ekmek götürmek istiyor. Biz onları da mağdur etmeden, diğer esnafın da karşı karşıya kaldığı haksız rekabet koşullarını ortadan kaldırmak amacı ile küçük semt pazarları oluşturacağız. Seyyar satıcıları da kayıt altına alarak, işporta sorununu ortadan kaldıracağız” ifadelerini kullandı.

“TRAFİK SIKINTISI ÖNCELİKLİ GÜNDEM MADDEMİZ”
İlçenin sıkıntılarını sıralayan Yıldız, “Çöp sorunumuz var ve bu sorun sadece Karabağlar ya da İzmir’de değil, tüm ülkemizde utanç verici bir durum. Bizim bir çöp kültürümüz yok. Biz geleceği planlarken, yaşam kalitesi yüksek, çağdaş bir kentte nasıl yaşanabileceğini planlayacağız. Avrupa’da ve dünyadaki örnekleri inceleyerek, bunları Karabağlar’a nasıl uygulayabiliriz, onun üzerinde çalışacağız” dedi ve bir diğer önemli sıkıntı olan çöp konusuna da şu sözlerle değindi; “Trafik sıkıntısını ben de bu ilçenin bir sakini olarak her gün bizzat yaşıyorum. Bu olay tek başına belediyenin sorunu değil. Kurumlar arasında koordinasyon kurulup, mutlaka ve mutlaka çözülmesi gereken bir sorun. Trafik sıkıntısı bizim öncelikli gündem maddemizdir.”

KARABAĞLAR’I GEZDİLER

Basın toplantısından sonra Yıldız, basın mensupları eşliğinde İngiltere İşçi Partisi Londra Meclis Üyesi Deniz Oğuzkanlı’ya Karabağlar’ı gezdirdi. İlk durak Uzundere köy pazarı oldu. Köylüler tarafından Yıldız, alkışlar eşliğinde karşılanarak köyün meşhur katmerleri ikram edildi.
Uzundere ziyaretinden sonra TOKİ’ye çıkan ekip, Karabağlar kuşbakışı bakarak ziyaretçilere kentsel dönüşüm üzerine Ecz. Ali İhsan Yıldız tarafından bilgi verildi. Ardından Hatay semti ziyaretiyle etkinlik son buldu.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.