Dolar 34,2086
%0.08
Euro 37,9166
%-0.47
Altın 2.926,960
%1.07
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yılmaz“Çiğli insanının ahını alıyorsun”

Yılmaz“Çiğli insanının ahını alıyorsun”

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’ın “ Çiğlide yüzde 60 oy alırız” açıklaması sonrası Solak'ıı eleştiren AK Parti İlçe Başkanı Adnan Yılmaz, bu kez de belediyenin okullara yaptığı yardımlar ekseninde sert açııklamalar yaptı.

  • Ege Postası
  • 08.10.2012 - 18:48
HABER SERVİSİ-Çiğli Ak Parti İlçe Başkanı Adnan Yılmaz’dan Çiğli Belediye Başkanı Solak' a çıkış geldi. “Çiğlideki 40 okulun tadilat, boya-badana, çevre düzenlemeleri yaptık” diyen Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’a, Çiğli Ak Parti İlçe Başkanı Adnan Yılmaz ateş püskürdü. Yılmaz “40 okula yardım” palavra, doğru olan: Tokat’a yapılan gizli yardımdır” dedi.

 Belediye Başkanı Solak’a sert bir şekilde eleştiren Yılmaz,şöyle konuştu “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüştüm ortada ekstra yapılan bir yardım yok, yapılanlar belediyenin her yıl rutin olarak yapmakla zorunlu olduğu basit işler var. Bu işlerin dışında Çiğli Belediye Başkanlığı okullara fazladan bir çivi dahi çakmamıştır. Ayrıca onların bahsettiği gibi “40 okula yardım ettik” gibi açıklamalar tamamen yalandır. Bize gelen bilgiler içerisinde bazı okulların Çiğli Belediyesi’ne dilekçe ile başvurdukları, yardım talep ettikleri halde hiçbir cevap alamadıkları da var. Bu zihniyet “biz iş yapıyoruz, bakın şu kadar yardım ettik, şu kadar iş yaptık” diyerek insanlara doğruları söylemeyen yaptıkları her işi abartarak, hatta yapmadıkları işi yaptık diyerek Çiğli halkından oy toplama zihniyetidir. Bunlar artık geride kaldı, biz insanlarla görüşüyoruz doğruları öğreniyoruz, bir tabir vardır Anadolu’da çalışmayıp devamlı çalıştığını söyleyenlere “bal yapmaz arı” derler. Sayın Metin Solak’ta tam bir bal yapmaz arı devamlı vızıldıyor ama bal, yok!” 

SOLAK'A SORU BOMBARDIMANI

Cevaplanmasını istediği sorular olduğunu ifade eden Yılmaz, Solak'a  "Sayın Metin Solak hangi okullara yardım ettini? , Bu okulların 40 tane olmadığı aşikar, kaç okula yardım ettini? Altını çizerek söylüyorum belediyenin yapması gereken rutin çalışmaların dışında neler yaptınız'" diye sordu.


ÇİĞLİ’DEKİ MAHALLELER BİTTİ TOKAT MI KALDI'
Konuşmasının kalan bölümünde Başkan Solak’ın Tokat’ın bir ilçesine yaptığı yatırımlardan bahseden Yılmaz şunları ifade etti; “Şimdi gelelim doğrulara, Sayın Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak yardımı nereye yapıyo? Geçtiğimiz ay içerisinde iki haftayı aşkın süredir kendisini Çiğli İlçe sınırları içerisinde göremedik, nede?
Çünkü Sayın Metin Solak yanında götürdüğü birçok belediye personeli, başkan yardımcıları, belediyenin iş makineleri, resmi araçları ile tam bir filo kurmuş Tokat’ın bir ilçesine yardım yapıyorlar. Sen ne arıyorsun be adam oralarda, sen Çiğline baksana senin ilçende yollar, kaldırımlar, çamurlu sokaklar, çöplük haline gelmiş mahalleler bitti Tokat kaldı.
Sonrada Çiğliye geleceksin palavradan şu kadar okula yardım ettik diyeceksin. Yapma bunu Çiğli insanının ahını alıyorsun. Artık o hayal ettiğin oyları alamayacaksın ama. Çiğli insanı artık hizmete oy verecek çok az zamanın kaldı o sandıklardan çıkamayacaksınız.

SOLAK’I AÇIKLAMA YAPMAYA DAVET EDİYORUM;
1-Tokat İline giderek oraya yardım etme kararı Çiğli Belediye Meclisine neden sunulmadı.
2-Böyle bir kararı Çiğli Belediye Başkanlığı nasıl tek başına alabilir'
3-Yapılan yardım ne ölçüdedir, yapılan iş nedir, Çiğli Belediyesinin bütçesinden ne kadar ödeme yapılmıştır'
4-Dönüş yolunda Çiğli Belediyesinin resmi bir aracı ki aldığımız duyumlara göre Merhum Ensari Bulut’un bir dönem makam aracı, kaza yapmış pert olmuştur. Bu durum neden sır gibi saklanıyor, bu kazadan dolayı Çiğli Belediyesinin uğradığı maddi zarar ne di?


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.