Dolar 34,1697
%-0.11
Euro 37,8795
%0.28
Altın 2.922,770
%-0.23
Bist-100 9.351,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yılmaz’dan, Solak’ın ‘yerel seçimlerde yüzde 60 alırız’ iddiasına tepki geldi

Yılmaz’dan, Solak’ın ‘yerel seçimlerde yüzde 60 alırız’ iddiasına tepki geldi

Geçtiğimiz gün bir televizyon programında Çiğli’de önümüzdeki yerel seçimlere CHP’nin yüzde 60 oy alacağını iddia eden Belediye Başkanı Metin Solak’a Ak Parti İlçe Başkanı Adnan Yılmaz sert tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 30.09.2012 - 01:09
EGE POSTASI -Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Ege TV de katıldığı bir programda Çiğli ile ilgili birçok konuya açıklık getirerek yerel seçim sürecine dair önemli açıklamalar yapmıştı.
2013 yerel seçimlerindeki hedefleri ekseninde Solak’ın “Geçmişte başarılı işler yapıyorduk, şimdi de başarılı işler yapıyoruz ve gelecekte de başarılı işler yapacağız. Çiğli halkı kendisine yapılan bu çalışmaları görüyor. Bu yüzden rahatız. Yüzde 60’lara yakın bir oy oranı ile Çiğli’de CHP’yi yine iktidar yapacağız” sözlerine Çiğli Ak Parti İlçe Başkanı Adnan Yılmaz’dan tepki geldi.

“ÇİĞLİ’YE DEĞİL TOKAT’A YATIRIM YAPIYOR”
Ak Parti Çiğli İlçe Başkanı Yılmaz, Solak’ın Çiğli’de alacaklarını iddia ettiği oy oranının bir hayal ürünü olduğunu söyledi ve “ Yüzde 60’ı memleketi Tokat’ta alır. Ne de olsa Tokat’ta yatırım yapıyormuş. İki haftadır memleketindeydi. Çiğlililer yüzünü unuttu. Vatandaş belediye başkanını sokakta göremiyor. Çiğli’ye yatırım yapmayan bir adamın yüzde 60 alacağız demesi hayalden öte bir durum. Kimse Çiğlililerin oylarına ipotek koymasın. Hikaye anlatmasınlar. Somut proje ortaya koysunlar. Galip Öztürk’ün diktiği ağaçları bile sulayamıyorlar ama yüzde 60’tan bahsediyorlar” dedi.

“KİMSE ‘ÜMİDİMİZİ KESTİK’ DEMEZ”

Geçtiğimiz günlerde kamuoyunda yer alan CHP Genel Başkan Yardımcılarının Çiğli için olumsuz görüş bildirmesi iddiaları ekseninde ‘AK Partili arkadaşlarımız bize Çiğli’den umutlarını kestiklerini bu haberlere de bir anlam veremediklerini söylüyorlar” diyen Solak’ın bu açıklamalarına da tepki gösteren Yılmaz, “Biz anketlere göre hareket etmiyoruz. Çiğli’de hiçbir AK Partili ‘ümidi kestik’ demez. Görünen köy kılavuz istemez. Çiğli’de AK Parti giderek büyüyor. Üye sayımızda müthiş bir artış var. Halk günlerinde vatandaş ile buluşuyoruz ve Çiğlililer bize memnuniyetini dile getiriyor. Solak, Ak Parti üzerinden siyaset yapmasın” diye konuştu.

“LAF DEĞİL İŞ ÜRETSİN”
‘Ceketimi koysam bile kazanırım’ mantığını Çiğli’de ortadan kaldırdıklarını belirten Yılmaz, “Çiğli’ye hizmet etmeden oylara talip olmak ancak Solak’a yakışır. Üniversiteleri ilçeye getiren biziz. Ancak çıkıp hükümetin yatırımlarını ve ilçeye kazandırdıklarını Solak’ın sahiplenmesine bir anlam veremiyorum. Laf değil iş üretsin” dedi.

“UYUM BUNUN NERESİNDE”

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’ın ‘ meclis uyum içinde çalışıyor’ sözlerinin de gerçeği yansıtmadığını ifade eden Yılmaz, “ Meclis uyum içinde diyor… Yok böyle bir şey… Kafalarda soru işaretleri bırakan şeyler yapıyorlar. Meclis üyelerimizin defalarca dile getirdikleri olumsuzlukları bile düzeltme girişiminde dahi bulunmuyorlar. Bunun neresinde uyum” diye konuştu.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.