Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yozgat Belediyesi İtfaiye Müdürü Soyer: Son bir ayda 108 yangına müdahale ettik

Yozgat Belediyesi İtfaiye Müdürü Soyer: Son bir ayda 108 yangına müdahale ettik

Yozgat Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Soyer, ufak bir kıvılcımın çok büyük yangınlara sebep olabileceğini belirterek son bir ayda 108 yangına müdahale ettiklerini söyledi. Soyer, yaptığı açıklamada bu dönemde muhtemel yangınlara karşı...

  • Ege Postası
  • 30.07.2013 - 15:39
Yozgat Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Soyer, ufak bir kıvılcımın çok büyük yangınlara sebep olabileceğini belirterek son bir ayda 108 yangına müdahale ettiklerini söyledi.

Soyer, yaptığı açıklamada bu dönemde muhtemel yangınlara karşı vatandaşların daha duyarlı olmaları gerektiğini ifade ederek, "İstatistiklere baktığımız zaman haziran ayında 115, temmuz ayında da 108 olmak üzere 2 ayda 223 yangına ekiplerimiz müdahalede bulundu. Bu yangınlardan en fazla zorlandığımız ot ve anız yangınlarıdır. Çünkü aynı anda 3-4 yangına müdahale ettiğimiz durumlar oluyor. Bazı yangınlar dik yamaçlarda, kayalık alanlarda olduğu için itfaiye aracımızla müdahale edemiyoruz. Biz kendi gücümüzle söndürmeye çalışıyoruz ve çok zorlanıyoruz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz yangın konusuna karşı daha duyarlı olmalarıdır." dedi.

    Yangının tabiatın doğal dengesini bozduğunu söyleyen Soyer, "Küçük bir ihmal ya da dikkatsizlikten dolayı ormanlarımız büyük zarar görüyor. Anız yangınları hem toprağa hem de anız içerisinde onlarca canlının diri diri yanmasına sebep olduğunu unutmayalım. Verimin düşük olmasının başında da yine bu anız yangınları gelmektedir. Vatandaşlarımızdan özellikle bu dönemlerde yangınlara karşı daha duyarlı olmasını istiyoruz. Piknik alanlarında yakılan ateşi söndürmeden piknik alanlarından ayrılmalarını istemiyoruz. Ayrıca tamamen söndürülmeden atılan bir sigara izmariti de yine büyük yangınlara sebep olabilir. Ormanlar bizim can damarımızdır, milli servetimizdir o yüzden yangın konusunda dikkatli olalım." uyarısında bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.