Dolar 34,2323
%-0.03
Euro 37,6226
%-0.04
Altın 2.887,080
%0.01
Bist-100 9.045,00
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yozgat polisinden sürücülere 5 dakikalık ikram molası

Yozgat polisinden sürücülere 5 dakikalık ikram molası

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, araçlarını durdurdukları uzun yol sürücülerine 5 dakikalık mola verdirerek limonata ve kola ikramında bulundu. Trafik ekipleri, yaz tatilinin başlaması ve artan...

  • Ege Postası
  • 29.06.2013 - 10:04
Yozgat Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, araçlarını durdurdukları uzun yol sürücülerine 5 dakikalık mola verdirerek limonata ve kola ikramında bulundu.

Trafik ekipleri, yaz tatilinin başlaması ve artan hava sıcaklıkları sebebiyle Yozgat- Sivas E–88 kara yolunda sürücülere yönelik yeni bir uygulama başlattı. Ekipler, araçlarını 5 dakikalığına durdurmasını istedikleri uzun yol şoförlerine içecek ikramı yaptı. Uygulamadan son derece memnun kaldıklarını belirten araç sürücüleri, trafik ekiplerine teşekkür ederek uygulamanın örnek bir uygulama olduğunu ifade etti. Bazı sürücüler ise hatalı araç kullanmaktan ya da hız sınırı ihlalinden dolayı ceza yazılmak için durdurulduklarını zannettiklerini söyledi. Polislerin kendilerine yaptıkları soğuk içecek ikramını ise çok beğendiklerini belirtti.

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdür Vekili Süleyman Tuğrul, yaptığı açıklamada yaz tatili dolayısıyla kara yolunda trafik yoğunluğunun arttığını vurgulayarak, sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı. Uzun yolculuk yapan sürücülere 5 dakikalık mola verdirerek soğuk içecek ikramında bulunduklarını söyleyen Tuğrul, "Okulların tatil olmasıyla birlikte trafik yoğunluğunun arttığını gözlemliyoruz. Ekiplerimiz 7 gün 24 esasına göre aralıksız olarak denetimlerine devam etmektedir. Amacımız kazaların önlenmesini sağlamak. İlimizde yaz mevsimi dolayısıyla yol yapım çalışmaları da arttı bazı noktalarda bölünmüş yollardan duble yollardan yol iki yönlü tek yola dönüşmektedir. Sürücülerimizin bu yol kesimlerinde hatalı solama yapmamalarını ve yavaş gitmelerini, işaretlere uyarı levhalarına mutlaka uymalarını istiyoruz." dedi.

Yozgat’ın doğu ile batı illerinin kesiştiği orta noktada yer aldığını ifade eden Tuğrul, "Tatillerini memleketlerinde geçirmek için İstanbul, İzmir gibi uzak şehirlerden yola çıkan sürücülerimiz Yozgat sınırları içine geldiğinde kendilerini maksimum yorgun hissedecekler. Biz de sürücülerimize kısa süreli de olsa 5 dakikalığına dinlenmelerini sağlamak için soğuk içecek ikramında bulunduk. Bu uygulamamız bundan sonra da devam edecek." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.