Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yüksel Ankara'da kurultay delegeleriyle toplandı

Yüksel Ankara'da kurultay delegeleriyle toplandı

CHP'de haftasonu yapılacak kurultay öncesi İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, kurultay delegeleriyle Ankara Hilton Otel'de mini bir zirve yaptı. Yüksel, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisinden 5 isim önermesini istediğini ancak CHP Lideri'ne 10 isim ilettiğini açıkladı. Yüksel isimleri açıklamazken tepki çekti. Toplantıya sızma olayı damga vurdu. Toplantının başından sonuna kadar İstanbul delegesi olan bir partilinin salonda yer aldığı, durumun toplantı sonunda ortaya çıktığı öğrenildi. Kurultay delegelerinin toplantısında ne konuşuldu'

  • Ege Postası
  • 15.01.2016 - 21:13
EGE POSTASI - CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'na saatler kala İzmir delegeleri il başkanı Alaattin Yüksel başkanlığında toplantı gerçekleştirdi.

FAZLA İSİM ÖNERDİ!
Delegelerin konakladığı Ankara Hilton Otel'de gerçekleşen ve yaklaşık 1,5 saat süren basına kapalı toplantıda İl Başkanı Alaattin Yüksel, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisinden 5 isim önermesini istediğini ancak CHP Lideri'ne 10 isim ilettiğini açıkladı. Yüksel, toplantıda bulunan bir çok ismin ısrarına rağmen önerdiği isimleri açıklamadı.

Yüksel, toplantıda aday olmak istediğini açıklayanve listeye adını yazdıran isimleri de değerlendirip Kılıçdaroğlu'na Cumartesi günü önerebileceğini ifade etti.

SERTEL VE ÇAM TEPKİ GÖSTERDİ
Özellikle İzmir Milletvekili Atilla Sertel'in “Siz isim önermişiniz. Bundan sonra söylenecekler eklenti gibi olacak. Birlik bütünlük olması için isimleri açıklamanız gerekir” dediği öğrenildi. İzmir Milletvekili Musa Çam'ın ise “Anahtar liste çıktığında bunun tercümesini yapacağız. Umarım kendi çevrenizden değil İzmir'in bütün dengelerini gözederek isim önermişsinizdir” dediği öğrenildi.

TÜRKBAY DA KATILDI
Toplantıda İzmir'den Tüzük Komisyonu'nda yer alan tek isim olan Avukat Mehmet Türkbay da hazır bulundu. Türkbay tüzüğe “Bir kişi iki kez üst üste merkez adayı olamaz” maddesinin eklenmesiyle ilgili çalışma yapıldığını açıkladı. PM Üyesi Mehmet Ali Susam'ın bu çalışmaya tepki gösterdiği öğrenildi.

UÇAR KILIÇ'I ÖNERDİ
İl kongresinde adaylardan Nevzat Kavalar'ın listesinde yer alan ve kurultay delegesi seçilen Nurgül Uçar'ın “ Ben PM'ye adayım. 2. Bölge'den bir ismim ben. 1. Bölge'den de Sevda Kılıç'ı öneriyorum” çıkışında bulunduğu ifade edildi.

BAYIR'DAN ANAHTAR ÇIKIŞI
Öte yandan toplantıda İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'dan anahtar liste çıkışı geldi. Bayır, geçmişteki kurultaylarda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesi dışında,  farklı listelerin hazırlanarak kurultayda dağıtıldığını belirterek “ Ben Genel Başkanımızın anahtar listesinde olacaksam adayım. Farklı anahtarlar çıkabilir. Çıkacaktır geçmilteki gibi, yine duyuyoruz. Başka bir anahtar listede kendimi görmek istemiyorum” dediği öğrenildi.

ADAYLAR İSİM YAZDIRDI
Toplantı sonunda PM'ye aday olmak isteyenler, isimlerini listeye yazdırdı. 

DELEGE OLMAYAN İSİMLER KATILDI 
Toplantıda kurultay delegesi olmayan İzmir Eski Milletvekili Hülya Güven, İl yedek yöneticisi Celal Yıldız ve eşi Affet Uygur delege olan Torbalı İlçe Başkanı İsmail Uygur'un katılması dikkat çekti.

İSTANBUL DELEGESİ TOPLANTIDA
Toplantıda skandal bir durum da yaşandı. Toplantının başından sonuna kadar İstanbul delegesi olan partilinin yer aldığı, toplantı sonunda İstanbul delegesi olduğunun belli olmasının ardından toplantıdan dışarı çıkarıldığı öğrenildi. Partilinin “Ben toplantıyı herkese açık zannettim” savunmasını yaptığı öğrenildi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.