Dolar 34,2753
%0.1
Euro 37,6484
%0.05
Altın 2.919,010
%-0.09
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yüksel yanıtladı: CHP neden yerinde sayıyor'

Yüksel yanıtladı: CHP neden yerinde sayıyor'

Hem 7 Haziran hem de 1 Kasım sürecinde seçim vaatleriyle öne çıkan CHP’nin buna karşın yüzde 25 bandına takılıp kalmasına parti içinde yanıt aranıyor. CHP’de il başkanlığı, genel başkan yardımcılığı ve vekillik yapmış, Parti Meclis Üyesi Alaattin Yüksel’den CHP’nin yerinde saymasıyla ilgili çarpıcı değerlendirmeler geldi. Parti Meclis Üyesi Yüksel bu soruya yanıt verdi

  • Ege Postası
  • 02.11.2015 - 15:23
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -1 Kasım genel seçimleri CHP için düş kırıklığı yarattı. Oyların yüzde 30’a dayanmasını bekleyen parti, yüzde 24.95 olan oy oranını yaklaşık 0.5 puanlık artışla 25.5’e çıkardı, vekil sayısını da 2 artırdı. Üstelik  7 Haziran’da HDP’ye gittiği söylenen “emanet” oylar geri dönmedi, beklenen oy artışı olmadı.

YÜKSEL’DEN ÇARPICI DEĞERLENDİRMELER
Hem 7 Haziran hem de 1 Kasım sürecinde seçim vaatleriyle öne çıkan CHP’nin buna karşın yüzde 25 bandına takılıp kalmasına parti içinde yanıt aranıyor. CHP’de il başkanlığı, genel başkan yardımcılığı ve vekillik yapmış, Parti Meclis Üyesi Alaattin Yüksel’den partinin yerinde saymasıyla ilgili çarpıcı değerlendirmeler geldi.


BASKI ALTINDA SEÇİM YAŞANDI
1 Kasım’da sandığa ülkenin baskı altında gittiğini öne süren Yüksel, “ Cumhurbaşkanı 7 Haziran’da milli iradeyi uygun görmemiş, geriye iade edip ‘düzeltin’ demişti. Bu sonucu sağlamak için çok büyük kaos yaratıldı. Darbe dönemlerindeki gibi baskı altında bir seçim yaşandı. Yoksulluk gösterildi, ekonomik krizi gösterildi, ölüm gösterildi, hiçbir döneminde Türkiye’nin bu kadar toplu katliamlar olmamıştı. ‘Biz gidersek Beyaz Toros’lar gelir’ diyecek kadar  tehdit altında bir seçim yaşandı” dedi.

BU SONUCU YARATAN MHP
1 Kasım sonucunu “MHP ülkeyi AK Parti’ye hediye etti” sözleriyle değerlendiren Yüksel, seçmenin CHP dışındaki muhalefet partilerini cezalandırdığını ifade etti. Yüksel şunları söyledi;
“7 Haziran’da çıkan sonuçla seçmen ‘koalisyon kurun’ demişti. ‘İktidar kötü yönetiyor’ demişti. MHP uzlaşmaz bir tavır takındı. Üç parti birlikte ülkeyi yönetebilirdi. İyi sonuçlar alınabilinirdi.  1 Kasım’da çıkan sonuç MHP’nin Türkiye’yi AKP’ye hediye etmesidir. MHP’nin tavırlarından dolayı seçmen “Ben size niye oy vereyim, iktidar çıkmayacak hepimiz zarar görecek” dedi. Bu sonucu yaratan MHP’dir…”

EN AZ YÜZDE 32 OLMASI GEREK
CHP’nin yüzde 25’e takılmasının kabul edilir olmadığını söyleyen Yüksel, “ CHP’nin en az yüzde 32 olması gerekir. Darbeden sonra Halkçı Parti’nin aldığı oydur 32…SHP’li dönemlerde de alınan oylar bu yöndedir. Hele bu iklimde yüzde 45’leri bulması gereken asıl parti CHP’dir, sosyal demokrat partidir. Mutlaka araştırılmalıdır nedenleri… Yöneticilerde mi sorun vardır, programında mı sorun vardır, Liderinde mi sorun vardır. CHP bunları masaya yatırması gerekir” dedi.
 
CHP TÜRKİYE PARTİSİ YAPILMALI
Parti içi özeleştiri yapan ve CHP’nin “Neden yüzde 25-26 bandını aşamıyor” sorusuna yanıt veren Yüksel şunları söyledi;
“Benim görüşüm CHP, nasıl bir Türkiye hayal ettiğini Türkiye’nin dünyadaki yerinin ne olması gerektiği noktasında açık net şeyler söylemedi. CHP kendisine bir hikaye yazıp yüksek sesle savunamadı. İdeolojisini ortaya tam koyamadı. Ne olabilirdi CHP’nin hikayesi; iktidarın ağzına almadığı bir dönem bununla ivme kazandığı Avrupa Birliği içinde bir Türkiye özlemini hayalini yüksek sesle dillendirmeliydi. Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlıklar seviyesi ve yüzü batıya dönme ideolojisi yüksek sesle dillendirilmeliydi. Kürt sorunu barış sorunu…Açık bir şekilde bu konularda görüş söylenip, CHP Türkiye’nin partisi yapılmalıydı. Sadece Ege Akdeniz bir miktar Marmara’da olan parti ülkeyi yönetemez. İktidar olmak istiyorsanız Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde varlık gösterebilmeniz lazım. İç Anadolu ve Karadeniz’de iddialı olmak zorundasınız. Yoksanız buralarda iktidar olamazsınız. Bunu becerebilecek yönetimler CHP’ye gelmeli. Türkiye’nin kurucu partisi, ülkenin bütününü kucaklayıcı olmaya dönüştürülmeli. Yüzde 25’e takılmış CHP’yle yola devam edemez Türkiye.”
 
 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.