Dolar 34,1920
%-0.09
Euro 37,4800
%0.01
Altın 2.885,520
%0.55
Bist-100 8.964,00
%-1.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yunus Emre türbesinde 15 bin kişi iftar etti

Yunus Emre türbesinde 15 bin kişi iftar etti

Manisa'nın Kula ilçesinde Yunus Emre'nin köyü olarak bilinen Emre Köyü Tapduk ve Yunus Emre Türbesi'nin bahçesinde 15 bin kişi aynı anda iftar yaptı.Hafız İsmail Coşar tarafından okunan Mevlid-i Şerif'in ardında yapılan iftara Manisa...

  • Ege Postası
  • 04.08.2013 - 03:49
Manisa'nın Kula ilçesinde Yunus Emre'nin köyü olarak bilinen Emre Köyü Tapduk ve Yunus Emre Türbesi'nin bahçesinde 15 bin kişi aynı anda iftar yaptı.

Hafız İsmail Coşar tarafından okunan Mevlid-i Şerif'in ardında yapılan iftara Manisa AK Parti Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın ve binlerce vatandaş katıldı.

Her yıl Kadir Gecesi yapılan iftara gelen vatandaşlar Yunus Emre türbesini ziyaret ettikten sonra burada yapılan iftara katılıp Yüce Yaratıcı'dan bol bol af ve mağfiret diledi. Gönüller Sultanı, Yunus Emre'nin evinde yaklaşık 15 bin kişinin aynı anda birlikte iftar açmasının Türkiye'de toplumsal dayanışmaya örnek bir uygulama olduğunu söyleyen Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, “Gönüller Sultanı, sevgi ve hoşgörü aşığı Yunus Emre'nin birliğinde, dirliğinde, aşkında, hoşgörüsünde burada bulunup dua etmek ve bunu da bin aydan daha hayırlı olan bir günde Kadir Gecesi'nde yapmaktan mutluyuz” dedi.

Başkan Aşkın, Yunus'u tarif ederken, "Yunus, buğday kaygısından kurtulup, himmet talebinde karar kılan, manevi mesafelerin yılmaz ve yorulmaz bir yolcusuydu. Yunus'un aşkı Tabtuk'tu, O'nun izinden gitti, kapısına 40 yıl odun taşıdı, ölürken de şeyhinin başucundan ayrılmadı" diye konuştu.

Geceye katılan vatandaşlardan Ahmet Palabıyık da, “Böyle önemli bir gecede burada 15 bin insanla beraber iftar etmek ve dua etmek ancak barış ve birlikle adı yıllarca anılan Yunus gibi bir kutlunun türbesi yanında olabilirdi” dedi.

Gece de Kula Belediyesi TSM Korosu tarafından tasavvuf müziği konseri verildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.