Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yurt dışındaki projeleriyle ses getiren iş adamı Kalkan, siyasete göz kırpıyor

Yurt dışındaki projeleriyle ses getiren iş adamı Kalkan, siyasete göz kırpıyor

VEKA inşaatın başarılı yönetim kurulu başkanı Veli Kalkan siyasete girme sinyalleri verdi. Uzun süreden beri yurt dışında yaptığı başarılı projeler ile adını duyuran Kalkan önümüzdeki günlerde Türkiye’ye gelerek siyasi arenaya girmeye hazırlandığı ifade ediliyor.

  • Ege Postası
  • 08.03.2013 - 17:26
İZMİR - AK Parti’ye ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hayranlığı ile bilinen Kalkan, AK Partinin 2014 yılında elde edeceği başarıları için ter dökmek için Türkiye’ye geleceği öğrenildi. Yakın çevresine en kısa zamanda Türkiye’de siyaset yapmak istediğini ifade eden Başarılı İş adamının en kısa zamanda Çiğli’ye yerleşerek, burada yatırımlarına devam edeceği öğrenildi.
Veli Kalkan Ege Postası’na konuştu

Öncelikle yoğun iş temposu içinde bize zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Kısaca kendinizden bahseder misiniz'
KALKAN; 1975 yılında Erzurum’ un Hınıs ilçesinde doğdum. İnşaat sektörünün mutfağından geliyorum. Kazandığım tecrübe, bilgi birikimim, inancımın ve cesaretimin desteğinde VE-KA inşaat kurulmuştur. Bu güven duygusunu bana verdiği için Yüce Allah’a şükrediyorum. Ayrıca risk analizi yapmak ve hızlı aksiyon almak özelliğim ile ekibime güven veren bir yöneticiyim.

VE-KA inşaat ne zaman kuruld? Şuan gündemde olan projeleriniz nelerdir'
KALKAN; VE-KA inşaat faaliyetine ilk olarak Rusya’ da 2005 yılında başlamıştır.
VE-KA inşaat’ın en büyük pazarı Irak olup, faaliyetlerini büyük ölçüde burada sürdürmekte ve hızla büyümektedir. Şuan itibarıyla Irak’ta değişik bölgelerde, 3 adet 200 yataklı hastane yapıyoruz. Bunların toplam maliyeti 150 milyon dolar. 2010 yılında kurulan İşfen Yapı firmasının ayrıca ortağıyım. Siirt’te kirazlık barajını inşa ediyor ve hidroelektrik santralı kuruyoruz. Bünyemizde 450-500 personele de istihdam sağlıyoruz. VE-KA inşaat’ın idari merkezi Türkiye’de İzmir olmak üzere Ankara ve Irak’ta, Süleymaniye ofisleri ile ayrıca Irak -Siirt şantiyeleri ile faaliyetine devam etmektedir.

Hedef kitleniz kimlerdir'
KALKAN; Biz yelpazemizi geniş tutuyoruz. Gelen her projeleri değerlendirmeye alabiliriz. Alt-Üst yapı,bina, endüstriyel yapılar, okul, otel, baraj, yol vs..projeler gibi..

VE-KA inşaatı diğer firmalardan ayıran en önemli özelliği nedir'
KALKAN: Paranın tam karşılığını hakkıyla vermek, müşteri memnuniyetini ve bağlılığını sürdürmek için ben ve uzman ekibim özverili bir şekilde çalışıyoruz.
Bilgi ve ileri derece teknolojiyi kullanarak hizmet vermeyi hedefleyen kaliteli, çevre dostu olan bir firmayız. VE-KA inşaat girişimciliğiyle, saygınlığı ve cesareti ile tanınan bir firmadır. Düşünün ki şuan Orta Doğu yaşanan sarsılmalara, iç karışıklıklara ve her şeyden önemlisi can güvenliği ön planda olan bir süreçte yine de biz faaliyetlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz.
Tek istediğim şirketimin başarılı olması ve sektörde fark yaratması. Bu yüzden kendi çıkarlarını müşterilerinin ve takımımın önünde gözeten kişileri Ve-Ka inşaat bünyesinde çalıştırmamaktayım. Öncelikle hükümetimize şuan ki istikrar ve ekonomideki büyüme ve başarılı ekonomi politikaları Dış siyasette gösterdikleri başarılarından dolayı sizin aracılığınızla tebrik ve teşekkür ediyorum.



Siyasetle ilgili düşünceleriniz var m? Çiğli ile ilgili neler düşünüyorsunuz'
KALKAN; Tabiî ki siyaset benim çok severek yapmak istediğim bir şey, ancak uzun zamandan beri buna çalışmaktan fırsat bulamadım. Ancak; bu ülkeye borcum olduğunu düşünüyorum, bu neden ile önümüzdeki günlerde Yurt dışından yaptığımız yatırımların bir bölümünü ülkemizde yapmak istiyoruz. Öncelikli tercihim yaşadığım Çiğli ilçesi olacaktır.
Bu kente çok borcum var, Çiğli’nin gelişmekte olduğunu görüyorum. Bu neden ile gelişen ilçemiz de “ çorbada bizimde tuzumuz” olsun istiyorum.

Peki; anladığım kadarı ile Siyasete gireceksini? Hangi partiden girmeyi düşünüyorsunuz'
KALKAN: Öncelikle her şeyin başında sevgi var. Bende AK Parti ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a olan hayranlığımı yakın dostlarım iyi bilir. Bu neden ile tercihim AK Parti’den yana olacaktır. Bu şevk ve sevgimle bu ülkeye hizmet etmek istiyorum. O neden ile sevgim ile birlikte bu partinin her kademesinde hizmet vermek istiyorum.

Sayın Kalkan konuşmanızdan da anlaşıldığı gibi sanıyorum hiç siyesetten uzak kalmadınız'
KALKAN; “Her ne kadar yurtdışında iş yapıyor olsam da tabiî ki Türkiye siyasetinin içerisindeyim ve takip ediyorum. Herkesin bildiği gibi, ülkemize güneş gibi doğan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kurulduğu ve tüm il-ilçe-belde ve köylerde A’dan Z’ye teşkilatlanmasını tamamlayarak 3 Kasım 2002 seçimlerine hazırlandığı o dönemde bende ne kadar Yurt dışında olsam da ülkenin ve halkımızın kurtuluşuna umut ışığı olarak düşündüğüm partimizin saflarına katılarak çalışmalara destek verdim.

Bu kapsamda partimizin kuruluşundan bu tarihe kadar ülkemizde yapılan ve ülkenin kaderini tayin eden seçimlerde ve referandumlarda tüm partililerimizle birlikte il-ilçe-belde-mahalle ve köylerimizde çalışmalarımızı sürdürdük ve bu seçimleri halkımızın bildiği gibi hem ülkemizde hem de ilimizde başarı ile tamamladık. İnanıyorum ki 2014 genel seçimlerinde AK Partimiz oylarını hem ülke hem de il düzeyinde daha da artıracaktır ki, son kamuoyu araştırmaları da bu yöndedir.



“AK PARTİNİN ÜYESİ OLMAK BİZİM İÇİN ONURLU BİR GÖREVDİR”


Özellikle belirtmeliyim ki Ak Parti’nin her kademesinde görev yapmak, bu partinin üyesi olmak bizim için asil ve onurlu bir durumdur. AK Parti kadro’ya katıldığım tarihten bu tarihe kadar geçirdiğim zaman zarfında teşkilatlarda görev yaptığım süreçte kendime, aileme, teşkilatlarıma ve partime hiçbir leke getirmeden, şaibe yaratmadan yolumuza devam ettik.

Görev yaptığım süre içerisinde teşkilatlarımızın birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi için elimden gelen tüm mücadeleyi verdim. Sonuç ne olursa olsun yine teşkilatlarımın birlik ve beraberliği ve AK Partimizin İlimizde ve ülkemizde 2014 ve sonrası seçimlerde başarılı olması için elimden gelen tüm çaba ve gayreti daha da fazla göstereceğimi belirtmek istiyorum.

Sizinle gelecek günlerde ve seçim atmosferinde yeniden görüşeceğiz. Bize zaman ayırıp sorularımıza samimiyetle cevap verdiğiniz için teşekkür ediyoruz

KALKAN: “Asıl ben şahsınızda basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Halkımız ve partililerimizle buluşmamızı sağlıyorsunuz. Herkese saygılarımı sunarken, önümüzdeki seçimlerde yine halkımıza hizmet için AK Parti’nin yeniden tek başına iktidar olması ve İzmir’e en güzel hizmetin getirilebilmesi için AK Belediyecilikle, İzmir’in tanışma vaktinin geldiğini belirtmek istiyorum.

“TEŞKİLATLARIN HER KADEMESİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Ayrıca sizin aracılığınız ile partimizin kuruluşundan bugüne kadar her kademesinde görev yapan, yapılan tüm seçimlerde ilimizde partimizin tartışmasız başarısı için hizmet vermiş olan, emek ve mesaisini harcayan parti kurucularına, eski il ve ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyelerine, eski il ve ilçe kadın ve gençlik kolları başkan ve yönetim kurulu üyelerine, yine 2009 yerel seçimlerinde seçilerek hizmet yapmış olan il genel ve belediye meclis üyelerine, ayrıca şu an görevi başında olan, mevcut çalışan belde, ilçe, il başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile belediye başkanlarına; il, ilçe gençlik ve kadın kolları başkan ve yönetim kurulu üyelerine, belediye ve il genel meclisi üyelerine, mahalle ve köy temsilcilerine, sandık başkan ve müşahitlerine bu vesile ile bugüne kadar yapmış oldukları ve AK yolda yapacakları hizmetler için canı gönülden sonsuz teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.