Dolar 34,1499
%0.04
Euro 38,0680
%0.4
Altın 2.887,230
%0.06
Bist-100 9.957,00
%0.7

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yüzde 54'ü orman olan Mut'ta vatandaşlar yangına karşı uyarıldı

Yüzde 54'ü orman olan Mut'ta vatandaşlar yangına karşı uyarıldı

Mersin’in Mut İlçe Orman İşletme Müdürü Hasan Keskin, ilçenin yüz ölçümünün yüzde 54‘ünün ormanlık olduğunu belirterek, vatandaşlardan açık alanda ateş yakmamalarını istedi.Şimdiye kadar ilçede küçük çapta 8 yangın çıktığını...

  • Ege Postası
  • 28.06.2013 - 12:00
Mersin’in Mut İlçe Orman İşletme Müdürü Hasan Keskin, ilçenin yüz ölçümünün yüzde 54‘ünün ormanlık olduğunu belirterek, vatandaşlardan açık alanda ateş yakmamalarını istedi.
Şimdiye kadar ilçede küçük çapta 8 yangın çıktığını hatırlatan Keskin, Mut’un 149 bin 176 hektarlık ormanlık alan içerisinde yer aldığını söyledi. Yangınların şehir ve köy kenarlarında çalılık alanlarda meydana geldiğini ifade eden Hasan Keskin, “Bu yangınlar büyümeden ekiplerimiz tarafından kontrol altına alındı. Vatandaşlarımızdan isteğimiz kesinlikle açık alanlarda ateş yakmamaları yönündedir. Özellikle sıcakların arttığı şu günlerde daha dikkatli olmalarını istiyoruz.” diye konuştu.

Ormanlık alanda 37 adet su toplama çukurları oluşturduklarını ifade eden Hasan Keskin, ”Bu su çukurları 800 ile bin 200 ton kapasiteli. Bunun yanında yangına müdahale araçlarından,9 arozöz, 3 su tankı ve 4 ilk müdahale aracımız ve 100 kişilik ekibimiz hazır durumda. Ormanlık alanlar ekiplerimiz tarafından sürekli izleniyor. Tek amacımız yangının çıkmaması. Bunun için vatandaşlarımızdan çok dikkatli olmalarını istiyoruz. Çünkü ilçemizde 93 köy bir belde var. Bu yerleşim alanlarının hepsi de ormanlık alan içerisine yakın bulunuyor. Biz orman işletmesi ekipleri olarak vatandaşlarımızı sürekli bilgilendiriyoruz.“ şeklinde konuştu.

Aynı zamanda yangına dirençli orman tesisleri de oluşturduklarını belirten Keskin, ”Yapılan ağaçlandırma faaliyetlerinde ormanlık alanlarının aralarında 200 ile 300 hektarlık alan parçalara ayrıldı. Buralarda 100 metrelik şeritlerden aralıklar oluşturuldu. Bu alanlara yangına dirençli incir, badem, antepfıstığı ve ceviz türleri ile ağaçlandırma çalışması yapıldı. Bu çalışmalar olası yangının bir başka alana sıçramasını ve büyümesini engellemek için yapıldı. Aynı zamanda burada yetişen meyveler ileriki dönemlerde yöre halkının ekonomisine de katkı sağlayacak.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.