Dolar 34,1020
%0.01
Euro 38,1017
%0.02
Altın 2.881,870
%0.24
Bist-100 9.900,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yüzme kursları, boğulma vakalarının önüne geçti

Yüzme kursları, boğulma vakalarının önüne geçti

Adana'da Büyükşehir Belediyesi'nin hizmete açtığı yüzme kursları, sıklıkla görülen boğulma vakalarının önüne geçti. Çocukların sulama kanallarında boğulmasını önlemek isteyen belediye, 5 bin 200 çocuğa yüzme öğretti. Yaz mevsimiyle...

  • Ege Postası
  • 21.07.2013 - 12:49
Adana'da Büyükşehir Belediyesi'nin hizmete açtığı yüzme kursları, sıklıkla görülen boğulma vakalarının önüne geçti. Çocukların sulama kanallarında boğulmasını önlemek isteyen belediye, 5 bin 200 çocuğa yüzme öğretti.

Yaz mevsimiyle birlikte artan sıcaklar, Çukurova'da insanları bunaltıyor. Sıcağın etkisiyle Adana'da bir çok çocuk soluğu Devlet Su İşleri (DSİ)'ne ait sulama kanallarında ya da Baraj Gölü'nde alıyor. Yüzme bilmemelerine rağmen suya atlayan çocuklar, sıcak havada bir nebze olsun serinlemek istiyor. Bu istek kimi zaman ölümle sonuçlanabiliyor. Sulama kanallarında yaşanan boğulma olayları, yetkilileri bu konuda tedbir almaya itiyor. Boğulan çocukların bir çoğunun yüzme bilmemesinden harekete geçen Adana Büyükşehir Belediyesi, "Çocuklarımız yüzme öğrenecek, anaların yüreği yanmayacak" sloganıyla kentte 41 havuzda yüzme kursları düzenledi. Düzenlenen kurslarda uzman eğitimciler, öğrencilere teknik ve pratik bilgiler verdi. 1-19 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen kursların ilk etabında 5 bin 200 çocuk yüzmeyi öğrendi. Yüzme kursları, öğrencilerin yaz tatilini değerlendirmelerine de fırsat tanıyor.

Her yıl 5 binden fazla çocuğa yüzme öğreteceklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, yaz döneminde yüzme öğrenen çocuk sayısını 20 binin üzerine çıkaracaklarını söyledi. Yüzme kurslarının, kentteki çocukların boğulmasını önlemeye dönük büyük önem taşıdığını anlatan Aldırmaz, "Yüzme kurslarımız başladıktan sonra boğulma olaylarında büyük azalma oldu. Çünkü yüzme bilmeyen çocuk boğulmaz. Ayrıca 40’ın üzerinde havuz açtık. Çocuklarımız yüzmek ve serinlemek için artık kanallara değil yüzme havuzlarına gidiyor." dedi.

Engelli çocuklar için de ayrı yüzme havuzları açtıklarına değinen Aldırmaz, "Seyhan ve Yüreğir’deki 2 havuzumuzu sadece engelli gençler için ayırdık. Yaz boyunca engelli gençlerimiz bu havuzlardan yararlanacak. Kurslara katılanlara havuz kıyafetleri ücretsiz veriliyor. Çocuklarımız, fotoğraflı yüzme havuzu giriş kartlarıyla kurs süresi boyunca belediye otobüslerinden ücretsiz yararlanıyor." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.