Dolar 34,2738
%0.1
Euro 37,6407
%0.03
Altın 2.915,750
%-0.2
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yüzme kurslarına yoğun ilgi

Yüzme kurslarına yoğun ilgi

Bornova Belediyesi’nin Işıkkent Tesislerindeki yarı olimpik açık ve kapalı havuzlarda verdiği yüzme kursları bu yaz da yoğun ilgi gördü. Engelliler ve maddi durumu yetersiz olan vatandaşlara ücretsiz olarak verilen eğitimlerden yararlananların sayısı 2 bini buldu

  • Ege Postası
  • 16.08.2013 - 10:24
İZMİR- Bornova Belediyesi’nin 17 Haziran’da başlayan yaz dönemi yüzme kursları yoğun ilgi görüyor. Kurslar, 6-15 yaş arası küçükler, 16 yaş üzeri yetişkinler ve engelliler olmak üzere üç ayrı kategoride veriliyor. Haftada iki gün birer saat olmak üzere ayda 8 saat eğitim alan kursiyerler, hem yüzme öğreniyor, hem de keyifli bir yaz geçiriyor. Bornova Belediyesi’ne ait Işıkkent Yüzme Havuzu, Pazartesi ve Çarşamba günleri saat 08.30 – 18.30, Salı ve Perşembe günleri ise 08.30 – 20.30 arası verilen eğitimler sırasında en yoğun günlerini yaşıyor. Her 10 kişiye 1 antrenörün düştüğü eğitimi alan kursiyerlere servis hizmeti de veriliyor. Haziran ve Temmuz dönemleri geride kalan Yaz Dönemi Yüzme Kursları 6 Eylül’de sona erecek. Devam eden Ağustos Ayı kurslarıyla birlikte bu yaz eğitim alanların sayısı 2 bini buldu.

Engelliler ve dar gelirlilere ücretsiz

Engelliler ve dar gelirli ailelerin çocukları sosyal sorumluluk ilkesi çerçevesinde Bornova Belediyesi’nin yüzme kurslarından ücretsiz olarak yararlanıyor. Bu olanaktan yararlanmak isteyen engelli vatandaşların engelli raporları, maddi durumu yetersiz vatandaşların ise muhtarlıklardan alacağı belgelerle Bornova Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekiyor. Işıkkent Tesisleri’ndeki yüzme kursları kış boyunca da devam ediyor. 28 Eylül’de başlayacak kurslar hafta içi ve hafta sonu olmak üzere Haziran Ayı’na kadar devam ediyor.

Önemli projeleri hayata geçirirken sosyal belediyecilik anlayışını da ön planda tuttuklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Rutin işlerin, fiziki yatırımların yanında eğitim, kültür, sanat ve spor alanlarında da Bornovalıların yanında oluyoruz. Bu anlamda yüzme kurslarımız yine büyük ilgi gördü. Bornovalılara yarı olimpik yüzme havuzlarında kurs hizmeti veriyoruz” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.