Dolar 34,1907
%0.16
Euro 38,1120
%-0.35
Altın 2.927,870
%-0.19
Bist-100 9.774,00
%-0.56

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yüzü kapalı polisler incelemeye alında

Yüzü kapalı polisler incelemeye alında

​Geçtiğimiz hafta sendikalar ve sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen eğitim boykotu sırasında objektiflere yansıyan ve İzmir çapında olay yaratan yüzü kapalı polislerle ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğü inceleme başlattı. Egepostası'nın gündeme taşıdığı konuyu mercek altına alacaklarını açıklayan İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya "Gerekirse işlem yapılacak" şeklinde açıklama yaptı. İNCELEMEYE ALINDI

  • Ege Postası
  • 19.02.2015 - 16:39
EGEPOSTASI/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz Cuma günü Basmane'nin savaş alanına döndüğü ve içlerinde gazeteci, avukatlar, sendikacılar, sivil toplum örgütü temsilcilerinin de bulunduğu toplam 58 kişinin gözaltına alındığı eğitim boykotunda İzmir kamuoyunun merak konusu olan yüzü kapalı polisler Emniyet Teşkilatı tarafından incelemeye alındı. Valiliğin yasak getirdiği eylemlerde gerçekleşen müdahalenin ardından Konak Belediyesi önünde yaşanan olaylar İzmir'in başlıca gündem maddesi olurken, TBMM'de görüşülen iç güvenlik paketiyle ilgili tartışmaların devam ettiği günlerde polisin "Makul şüpheli" durumuna düştüğü kareler de emniyet tarafından incelenmeye başladı.

''İZMİR'DE ELİ SOPALI POLİSLER'DEN SONRA ŞİMDİ DE...''HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...
 

 
POLİSİ "MAKUL ŞÜPHELİ" YAPAN GÖRÜNTÜLER MERAK KONUSU OLDU
Cuma günü sivil toplum örgütleri ve sendikaların "Çağdaş, laik, ilerici, demokratik eğitim" çağrısı üzerine Basmane'de toplanan binlerce kişinin Konak istikametine yapacağı yürüyüş polisin biber gazı ve TOMA'lı müdahalesiyle engellenmiş, 9 Eylül Meydanı adeta savaş alanına dönmüştü. Yaşananlar sonrasında kalabalığın bir kısmı çareyi fuar içine, bir kısmı da Konak Belediyesi’ne sığınmakta bulmuştu. Belediye önünde görevli emniyet güçleri ile Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş karşı karşıya gelirken, Başkan Pekdaş’ın çabaları ikinci bir müdahalenin önüne geçmişti. Pekdaş'ın tavrı ülke gündeminin baş sıralarına otururken, olaylar sırasında objektiflere yansıyan görevli emniyet güçleri arasındaki yüzü kapalı ve maskeli polisler ise merak konusu olmuştu.
 
O FOTOĞRAFLAR İNCELEMEYE ALINDI
Geçtiğimiz yıl içerisinde "Eli sopalı polisler" krizinin ardından yaşanan bu durum vatandaşlar tarafından "Yüzü kapalı polisler" ve "Polis de makul şüpheli oldu" şeklinde yorumlanırken, konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama geldi. Egepostası'nın gündeme taşıdığı kareler ile ilgili soruları yanıtlayan İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya önemli açıklamalarda bulundu.
 
"YÜZÜ KAPALI POLİS" DİYE BİR ŞEY SÖZ KONUSU OLAMAZ
İl Emniyet Müdürü Uzunkaya, basına yansıyan fotoğraflarla ilgili gereken incelemeyi yapacaklarını kaydederek, "Yüzü kapalı görev yapan polis yoktur. Görevli memurların yüzünü kapatması söz konusu değil. Belki soğuktan dolayı atkı kullanmış olabilirler. Böyle bir şeyin olması mümkün değil. Sivil görevli memurların üzerinde polis yeleği vardır, ya da resmi üniformalı polisler vardır. Eğer görevli polis memurları yüzlerini kapatmışsa, bununla ilgili incelemeyi yapar, işlem yaparız. Polis görevlileri ve sivil memurların hepsinin üzerinde belirlenen kıyafetler, yani yelekler bulunur. Bunun dışında bir şey olamaz" dedi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.