Dolar 34,2336
%-0.03
Euro 37,5576
%-0.21
Altın 2.871,930
%-0.52
Bist-100 9.004,00
%-0.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Zarflama analizi sempozyumu Samsun'da başladı

Zarflama analizi sempozyumu Samsun'da başladı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Gazi Üniversitesi’nin Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümleri’nin iş birliği ile Samsun’da '11. Uluslararası Data Zarflama Analizi' konulu sempozyum düzenlendi. OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür...

  • Ege Postası
  • 28.06.2013 - 16:42
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Gazi Üniversitesi’nin Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümleri’nin iş birliği ile Samsun’da '11. Uluslararası Data Zarflama Analizi' konulu sempozyum düzenlendi.

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan sempozyuma Samsun Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Rektör Vekili Prof. Dr. Mahmut Aydın, dekanlar ile çeşitli ülkelerden araştırmacılar katıldı. Samsun’un tanıtım videosu ile başlayan sempozyumda piyanist Valerie Özkan ve çello Mehmet Ağar’ın müzik dinletisi gösterisi yaptı.

Sempozyumda konuşan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Bal, sempozyumun verimli geçmesi dileğinde bulundu. Organizasyon komitesi adına değerlendirmede bulunan Temple Üniversitesi Öğretim Üyesi Rajiv Banker, 35 farklı ülkeden akademisyenin katıldığı sempozyumda Samsun’da ağırlanmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

OMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mahmut Aydın, sempozyumun, kamu ve özel sektörde performans yönetimi için kullanılan data zarf analizi ile ilgilenen araştırmacıları bir araya getirdiğini belirterek, güzel ve faydalı sonuçlar elde edileceğini kaydetti. DEA Organizasyon Komitesi adına Prof. Dr. Rajiv Banker tarafından, Prof. Dr. R. Fane’e, 'William W. Cooper Ödülü' verilmesinin ardından oturumlara geçildi. Sempozyum 3 gün devam edecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.