Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Zelenskiy: Kiev kontrolümüzde

Zelenskiy: Kiev kontrolümüzde

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy sosyal medya hesabından yayınladığı videoda "Ben buradayım. Burası bizim toprağımız, ülkemiz, çocuklarımız. Koruyacağız" dedi. Zelenskiy Avrupa'ya çağrıda bulunarak "Ukrayna'nın AB üyeliğine karar vermek için hayati bir zaman" ifadelerini kullandı. Zelenskiy öğle saatlerinde kameraların karşısına geçerek "Kiev kontrolümüzde. Bize destek verecek herkese silah vermeye hazırız" dedi.

  • Ege Postası
  • 26.02.2022 - 09:41

Ukrayna Devlet Başkanı Zelesnkiy sosyal medya hesabından yayınladığı videoda "Ben buradayım. Burası bizim toprağımız, ülkemiz, çocuklarımız. Koruyacağız. Silahları bırakmayacağız" dedi.

Zelenskiy ayrıca Avrupa'ya çağrıda bulunarak "Ukrayna'nın AB üyeliğine karar vermek için hayati bir zaman" ifadelerini kullandı.

ZELENSKIY: KİEV KONTROLÜMÜZDE

Zelenskiy öğle saatlerinde kameraların karşısına geçerek "Kiev kontrolümüzde. Bize destek verecek herkese silah vermeye hazırız" dedi.

Zelenskiy Kiev'e Rus askerlerinin girmesini engellemek için kendisi ile birlikte köprüyü patlatan Ukraynalı askere değinerek "Vatandaşımız için askerimiz için onu kahraman ilan ediyorum. Düşman girmesin diye kendisiyle beraber köprüyü patlattı" dedi.

Ardından Rusça konuşmasına devam eden Zelenskiy "Şimdi ise beni Rusya'da duymalarını istiyorum Rusça'ya geçiyorum. Binlerce ve yüzlerce esirlerimiz var ve onlar hepsi Ukrayna'ya neden gönderildiklerini anlamıyorlar, neden başkalarını öldürmek gerektiğini anlamıyorlar. Rusya vatandaşları lütfen savaşa karşı çıkın. Protestolarınızı, direnişinizi görüyoruz. Çok doğru bir harekette olduğunuzu söylemek istiyoruz ve teşekkür ediyoruz. Lütfen yalan söyleyenleri durdurun. Bütün dünyaya yalan söyleyenleri durdurun. Çünkü bu savaşı bitirebiliriz. Barış yaşayabiliriz. Küresel dünyada savaşsız yaşayabiliriz. Bizim askerleimiz, sınırda savaşanlar, vatandaşlarımız lütfen ayakta kalın. Biz kazanacağız. Yaşasın Ukrayna" dedi.

ABD'NİN TALEBİNİ REDDETMİŞTİ

ABD'nin Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'e Rusya tarafından yakalanması ya da öldürülmesini önlemek için kendisini Kiev'den çıkarmayı teklif ettiği ancak Zelenskiy'nin bu teklife şu ana kadar olumsuz yanıt verdiği belirtişmişti.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, bu gecenin zor geçeceğini ve Kiev’in kaybedilmemesi gerektiğini söyleyerek Rusya'nın tüm gücüyle Ukrayna'nın mukavemetini kırmaya çalışacağını ifade etmişti.

"1 NUMARALI HEDEF BENİM"

Zelenskiy, dün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, Rusların 1 numaralı hedefinin kendisi, 2 numaralı hedefinin de ailesi olduğunu ancak ülkesini savunmak için görevinin başında olacağını açıklamıştı.

Zelenskiy AB'ye veda etti: Beni devlet başkanı olarak son görüşünüz olabilir

Öte yandan İsveç Başbakanı Mangdalene Andersson, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin "Belki beni devlet başkanı olarak son görüşünüz olabilir." cümlesiyle Avrupa Birliği (AB) liderlerine veda ettiğini söyledi.

İsveç Başbakanı Mangdalene Başbakan Andersson, AB üyesi ülkelerin liderlerinin Rusya'nın Ukrayna'ya askeri operasyonu nedeniyle Brüksel'de olağanüstü toplandığı zirve sonrası açıklamada bulundu.

Ülkesinin resmi haber ajansı TT'ye konuşan Andersson, Zelenskiy'nin bir sığınaktan zirveye katıldığını, toplantının bitişinde, "Belki beni devlet başkanı olarak son görüşünüz olabilir." diyerek kendilerine veda ettiğini anlattı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.