Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Zeytin Fuar’da masaya yatırılacak

Zeytin Fuar’da masaya yatırılacak

Türk fuarcılık sektörünün güçlü kuruluşu İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ) tarafından, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi’nin (UZZK) desteğiyle organize edilen OLIVTECH – Zeytin, Zeytinyağı Teknolojileri Fuarı, 16 – 19 Mayıs 2013 tarihlerinde 3’üncü kez düzenlenecek.

  • Ege Postası
  • 14.05.2013 - 09:59
İZMİR- Son tüketiciye açık olarak İzmir Uluslararası Fuar Alanı 2 nolu holde gerçekleştirilecek OLIVTECH Fuarı’na; yurt içinden Adapazarı, Antalya, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Çorum, İstanbul, İzmir, Manisa, Mersin ve yurt dışından ABD, İspanya, İsviçre, İtalya, Suriye, Tunus, Ürdün, Yunanistan’dan firmalar katılıyor.

Tadım da yapılacak

OLIVTECH 2013 Fuarı’na paralel olarak 16 – 17 Mayıs 2013 tarihlerinde 1/B nolu holde düzenlenecek panel ise konunun uzmanı pekçok ismi bir araya getirecek. Türk zeytin ve zeytinyağının yol haritasının çizileceği etkinlikte aynı zamanda zeytinyağı tadımı da olacak.

OLIVTECH panelinde, sektörün bugünkü durumu, sorunları, çözüm yolları aranacak, geleceğe ilişkin yol haritası çıkarılacak. Zeytin ve zeytinyağı üretiminde gelişmelerin ve pazarlamaya yönelik bilgilerin de aktarılacağı panelde; sofralık zeytin ve zeytinyağının kalitesi hakkında önemli bilgiler verilecek. Panel ile zeytin ve zeytinyağı tanıtım faaliyetlerinde yeni yaklaşımlar değerlendirilecek.

‘Zeytinyağı bir yaşam kültürüdür’

Fuar etkinlikleri ile ilgili bir değerlendirme yapan İZFAŞ Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi ve Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs;

“Fuar kapsamında düzenleyeceğimiz etkinliklerin, ülkemizde kişi başına düşen zeytinyağı tüketimini artırmaya yönelik çalışmalara katkı sağlamasını diliyorum. Zeytin ve zeytinyağı mutfağın olduğu kadar, kültürüyle de hayatın ayrılmaz parçasıdır. Bu kültürün yaygınlaşması için elimizden gelen çabayı göstermeliyiz” dedi.

İki gün sürecek panelin oturum başkanlığını Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Başkanı Dr. Mustafa Tan ile UZZK Yönetim Kurulu Üyeleri Ümmühan Tibet ve Hüsmen Solmaz tarafından yapılacak.

Panele konuşmacı düzeyinde katılacak önemli isimler ise şöyle: Ümit Bayram Kutlu, Mustafa Sepetçi, Ender Gündüz, Nedim Atilla, Ahmet Sucu, Mehmet Hakkı Semerci, Mehmet Ulaş, Prof. Dr. Aytaç Gümüşkesen, Mercedes Fernandez, Mertcan Demircioğlu, Ayla Yavaş, Dudu Gönül Tolun, Funda Adlı, Mustafa Findık, Meltem Zengin ve Şahnur Irmak.

4 gün sürecek OLIVTECH Fuarı’nda zeytin, zeytinyağı, fidan, tohum, gübre, şişe, kasa ve bidon, ambalaj malzemeleri, üretim teknolojileri, saklama üniteleri, gıda analiz laboratuvarları, zeytin işleme makinaları ve ekipmanları sergilenecek.

Bu yıl geçtiğimiz yıldan farklı olarak OLIVTECH – 3. Zeytin, Zeytinyağı Teknolojileri Fuarı, EKOLOJİ İZMİR – 4. İzmir Organik Ürünler Fuarı ile aynı tarihlerde ve aynı çatı altında organize edilecek

Giriş ücreti 5 TL olarak belirlenen fuarlar, 10.00 – 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.