Dolar 34,2435
%0
Euro 37,5545
%-0.22
Altın 2.883,330
%-0.12
Bist-100 8.929,00
%-1.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Zirve, Kazakistan’daki Süleyman Demirel Üniversitesi’yle işbirliğine gitti

Zirve, Kazakistan’daki Süleyman Demirel Üniversitesi’yle işbirliğine gitti

Zirve Üniversitesi, Kazakistan’ın Almaata şehrinde bulunan Süleyman Demirel Üniversitesi ile anlaşma imzaladı. İki üniversite akademik anlamda işbirliğine gidecek. Kazakistan Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Akgül ile...

  • Ege Postası
  • 24.04.2013 - 17:16
Zirve Üniversitesi, Kazakistan’ın Almaata şehrinde bulunan Süleyman Demirel Üniversitesi ile anlaşma imzaladı. İki üniversite akademik anlamda işbirliğine gidecek.

Kazakistan Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Akgül ile bir araya gelen Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa imzalanan anlaşmadan dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. Prof. Dr. Adnan Kısa, “Anlaşmalı olduğumuz üniversiteler arasına her geçen gün bir yenisini katıyoruz. Bu, Zirve Üniversitesi’nin eğitim kalitesinin daha çok geliştiğini ve evrensel bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlediğimizin göstergesidir. Kazakistan Süleyman Demirel Üniversitesi ile yapmış olduğumuz bu anlaşmayla Zirve Üniversitesi öğrencileri ve Kazakistan Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencilerinin eğitimine, akademisyenlerimizin bilimsel projelerine büyük katkı sağlayacağımızı düşüyoruz. Süleyman Demirel Üniversitesi, hem bulunduğu bölgesi hem de uluslararası eğitim kurumları ile önemli projeleri gerçekleştirmektedir. Ayrıca öğretim üyesi değişimi ile bölümler arası dayanışma artacaktır.” dedi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Akgül, Zirve Üniversitesi ile imzalanan bu anlaşmanın her iki üniversite için büyük önem taşıdığını belirtti. Akgül, “Zirve Üniversitesi gibi hızlı bir yükseliş yakalayan bir eğitim ve araştırma merkeziyle anlaşma imzalamak, üniversiteler arası başarılı işler yapacak olmak bizim için büyük bir mutluluktur. Zirve Üniversitesi kurulduğu günden bu yana istikrarlı yükselişi ile uluslararası eğitim camiasında tüm dikkatleri üzerine çeken bir vakıf üniversitesi oldu. Orta Asya ülkelerinde oluşturulacak güç birliği bölgesel anlamda barış ve kaynaşmaya da fırsat tanıyacaktır.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.