Dolar 34,1741
%0.03
Euro 38,1473
%-0.05
Altın 2.913,890
%-0.22
Bist-100 9.777,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Zonguldak'ta tabutlu işçi bayramı

Zonguldak'ta tabutlu işçi bayramı

Zonguldak’ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri bayram havasında kutlandı. İşçi kenti olarak bilinen Zonguldak’ta maden işçileri ve ailelerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen kutlamada Türk bayrağına sarılı madenci...

  • Ege Postası
  • 01.05.2013 - 15:31
Zonguldak’ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri bayram havasında kutlandı. İşçi kenti olarak bilinen Zonguldak’ta maden işçileri ve ailelerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen kutlamada Türk bayrağına sarılı madenci tabutu ilgi odağı oldu.

İlk olarak İstasyon Caddesi'nde toplanan kalabalık gruplara, Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK) maden ocaklarında çalışan işçileri de dahil oldu. TTK Armutçuk Müessesesi maden ocağında çalışan işçiler, alana Türk bayrağı sarılı ve üzerinde ‘Madenci güzel öldü’ yazılı tabut ile geldi. Temsili olarak maden kazasında ölen bir maden işçisinin cenaze törenini gösteren işçiler, maden şehidi için helallik isteyip dua etti. Tabutun önünde yürüyen bir işçinin ise elinde bir metre uzunluğundaki ekmekle yürüdüğü görüldü. Polis, işçilerin güvenlik noktasından geçişi sırasında tabutu elle yokladıktan sonra geçişine izin verdi. Bu arada hurdacılık yapan iki gencin Türk bayrağı astığı hurda arabasının geçişine izin verilmedi.

Yürüyüş kordonunda işçilerin omzunda Madenci Anıtı’na getirilen temsili işçi cenazesi, 1 Mayıs etkinliklerinin ilgi odağı oldu. İşçi bayramı, grupların Madenci Anıtı önündeki çeşitli etkinlikleri ile devam etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.