Dolar 34,2014
%0.06
Euro 38,1080
%0.04
Altın 2.895,100
%-0.03
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
#direnİŞÇİ

#direnİŞÇİ

Kıdem tazminatının kaldırılarak fona devredilmesine yönelik tasarıya karşı yurt çapında düzenlenen çeşitli eylemler ile alanlara inen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nda (DİSK), bu sefer adres İzmir olacak. Aralarında emek örgütleri ve siyasi partilerin de olacağı on binlerce kişi ile dev bir miting yapmaya hazırlanan DİSK, yarın gündüz saatlerinde Basmane’den başlayacak geniş katılımlı bir yürüyüş ile Konak’ta basın açıklaması yapacak.

  • Ege Postası
  • 26.11.2013 - 18:51

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Ana sloganı “Köleliğe karşı #direnİŞÇİ” olan ve hazırlanan binlerce bildiri ile kamuoyuna duyurulan dev emek yürüyüşü Çarşamba günü saat 16:00’da Basmane Meydanı’ndan başlayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından “Ulusal İstihdam Stratejisi” adı altında getirilmesi planlanan düzenlemeler ve taslak içerisinde yer alan kıdem tazminatlarının kaldırılmasına tepki olarak hayata geçen eylem sürecinin İzmir’deki son ayağında on binlerce emekçi Basmane Meydanı’ndan başlayarak Konak Meydanı’na yürüyecek. Konak’ta miting havasında geçmesi beklenen etkinliğin sonunda ise DİSK Genel  Başkanı Kani Beko ve DİSK Genel Yönetimi işçilere seslenerek, hükümetin hayata geçirmek istediği düzenlemeler ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bu yöndeki girişimleri hakkında detaylı bir konuşma yapacak.

SİYASİ PARTİLER DE DESTEK VERECEK

DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve DİSK Genel Yönetimi’nin yanı sıra, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel-İş Sendikası şube başkanları ve bağlı sendikalarının yöneticilerinin tam kadro katılması beklenen eyleme, İzmir çapında faaliyet gösteren birçok sivil toplum kuruluşu ve tüm emek örgütlerinin de destek vermesi bekleniyor. Yurdun dört bir yanında, Edirne’den Kars’a kadar devam eden eylem süreci kapsamında gerçekleştirilecek olan mitinge çeşitli siyasi partilerin de destek vermesi bekleniyor.

“76 YILLIK GELENEĞİMİZİ BIRAKMAYIZ”

Bir süredir çeşitli eylemler ile sesini duyurmaya çalışan ve özellikle kıdem tazminatları konusunda önemli kamuoyu oluşturan DİSK adına açıklamada bulunan Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, düzenlenen program ile ilgili şu bilgileri verdi; “Daha önce de çeşitli defalar dile getirmiştik. Bizim kavgamız emek kavgası. 76 yıllık geleneğimizi, kıdem tazminatlarımızı AKP’nin karanlığına teslim etmeyeceğiz. Bu kavga sadece DİSK’in değil, sadece çalışanların değil, 7’den yetmişe tüm ülkenin kavgasıdır. Kıdem tazminatları işçinin son kalesidir, sendikamızın kırmızı çizgisidir. Sadece emekçilere değil, işsizlere, atanamayan öğretmenlere de bu mücadelede etkin görev düşüyor. Bu ülkenin geleceği ve yarının çalışanları olan işsizlerin de yarın bu sıkıntıdan dolayı canı yanacak. Yurt genelinde 10 milyon çalışanın geleceğini tehlikeye atan bu yasal düzenlemelere karşı, tüm emekçileri, demokratik kitle örgütlerini, siyasi partileri ve halkımızı köleliğe karşı direnmeye, anti demokratik yasalara karşı koymaya çağırıyor ve sendika olarak tüm İzmir’e açık davet gönderiyoruz. İçi sınıfı olarak el ele, omuz omuza mücadelemizi sürdürecek ve direnişimize ulusal boyutta devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.