Dolar 34,1702
%0.02
Euro 38,1582
%-0.02
Altın 2.914,660
%-0.19
Bist-100 9.777,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Disiplin Başkanı Cengiz: ‘Önümüze dosya gelirse bakar, değerlendiririz’

Disiplin Başkanı Cengiz: ‘Önümüze dosya gelirse bakar, değerlendiririz’

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in Büyükşehir ve Tire Belediye Meclis Üyesi Mustafa Güngör’ün CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki açıklamalarına tepkisinin ardından CHP İzmir İl Disiplin Kurulu Başkanı Galip Dinçer Cengiz de önce uyarıda bulundu. Ardından Tire İlçe Başkanlığı’nın soruşturma açıp dosyayı kendilerine göndermesi durumunda değerlendirme yapabileceklerini söyledi. Yücel’in ardından bir tepki de Disiplin Başkanı Cengiz'den

  • Ege Postası
  • 24.01.2018 - 16:41

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Büyükşehir ve Tire Belediye Meclis Üyesi Mustafa Güngör’ün CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun tekrar seçilmesi durumunda tüm parti görevlerinden istifa edeceğini açıklamasının ardından ‘İnceler, gereğini yaparız’ açıklamasını yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in ardından CHP İzmir İl Disiplin Kurulu Başkanı Galip Dinçer Cengiz de ‘eleştiri ve açıklamalar yapılırken dikkatli olunması gerektiği’ uyarısında bulundu.

HENÜZ ÖNÜMÜZE GELMİŞ BİRŞEY YOK

Kendilerine Tire İlçe Başkanlığı’ndan bir soruşturma dosyası gelmedikçe bir şey yapmalarının parti prosedürü gereği mümkün olmadığını belirten İl Disiplin Kurulu Başkanı Galip Dinçer Cengiz, şu an için duruma bireysel olarak el koyma durumlarının olmadığını söyledi.

ÖNÜMÜZE DOSYA GELİRSE BAKAR, İNCELER, ONA GÖRE KARAR VERİRİZ

Başkan Cengiz, “Önümüze henüz gelmiş bir şey yok.  Önce bağlı bulunduğu ilçenin soruşturma başlatması gerekiyor. Ardından ile gönderir ve inceleme sonunda karar verebiliriz. Bireysel el koymamız söz konusu değil. Önümüze dosya gelince bakabiliriz hali hazırda. Tamamen yönetimin inisiyatifine kalmış bir durum. Bazen hassasiyet gösteriyorlar bazen tolere ediyorlar ilçe yönetimleri. Önümüze gelirse bakacağız. Şu an bir yorum yapamayız. Değerlendirir takdirimizi kullanırız” açıklamasını yaptı.

PARTİ KİMLİĞİNİ KÖTÜYE KULLANMA YA DA PARTİYE ZARAR VERME DURUMU OLUP OLMADIĞINA BAKILIR

“İlkemiz partililerimizi kazanmak. Tabi bunu yaparken de tavizkar olmamak, parti disiplinini de tesis etmemiz, parti kimliğini de ayakta tutmamız gerekiyor” diyen Galip Dinçer Cengiz, değerlendirmelerinin dayanacağı kriterleri ise şöyle sıraladı:

“Kamuoyunda yarattığı etkiye bakarak, verdiği bir zarar var mı, sadece bir ifade özgürlüğü kullanımı mı, eleştiri mi sadece tüm bu verilere bakarız önce. Ona göre değerlendirip kararımızı veririz. Ucu açık bir durum. Parti kimliğini kötüye kullanma ya da partiye zarar verme durumu olup olmadığına bakılır.”

DENEYİMLİ SİYASETÇİLERİN DAHA ÖLÇÜLÜ VE DİKKATLİ OLMASI GEREKTİĞİ KANISINDAYIZ

CHP İzmir İl Disiplin Kurulu Başkanı Galip Dinçer Cengiz, partililerin başta sosyal medya paylaşımları üzerinden olmak üzere yaptıkları açıklamalara dikkat etmesi gerektiğini vurgulayarak, özellikle de deneyimli siyasetçilerin daha temkinli olmasının önemine dikkat çekti:

“Açıklamalarına dikkat etsin partililerimiz. Özellikle sosyal medya paylaşımlarına. Genç arkadaşlara daha toleranslı olabiliyoruz. Ama böyle deneyimli siyasetçilerin daha ölçülü ve dikkatli olması kanısındayız. Gereksiz, boş laflar sarf edilmesin. Özellikle sosyal medyadaki bu tür paylaşımlar bizi biraz meşgul ediyor. Herkesi memnun etmek mümkün değil, eleştirebiliriz ama kırmadan-incitmeden eleştirilerimizi yapmamız lazım. Haklıyken haksız konuma düşmemek lazım.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.