Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İl Başkanı Karataş'tan Doğruyol'a sert tepki: MHP'den aday olmaya yüzü yoktu

İl Başkanı Karataş'tan Doğruyol'a sert tepki: MHP'den aday olmaya yüzü yoktu

MHP’ye yakınlığıyla bilinen Kamu-Sen İzmir Temsilcisi Ahmet Doğruyol’un daha önce de aday adayı olduğu MHP yerine İYİ Parti’den aday olacağının ortaya çıkmasını değerlendiren MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, Ahmet Doğruyol’un partileri ve Ülkücü hareketle bağının uzun süredir zaten olmadığını belirterek, “Biz onu zaten kayıp olarak görüyorduk. Zaten MHP’den aday olması, olabilmesi mümkün değildi. Açık ve net söylüyorum, MHP’den aday olmaya yüzü yoktu” dedi. O başkana İl Başkanı Karataş'tan sert tepki

  • Ege Postası
  • 27.04.2018 - 13:41

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Necat Karataş, İzmir’den Milletvekili adayı olmak için yaklaşık 18 yıldır sürdürdüğü Türk Sağlık Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanlığı ve 9 dönemdir yürüttüğü Kamu Sen İzmir İl Temsilciliği görevinden dün istifa eden ancak önceki seçimlerde adaylık başvurusu yaptığı MHP yerine İYİ Parti’ye geçme ve buradan aday adayı olma kararı veren Ahmet Doğruyol’a tepki gösterdi.

MHP’ye yakınlığıyla bilinen Kamu Sen’in yıllardır temsilciliği görevini yürüten Ahmet Doğruyol’un istifasının ardından İYİ Parti’ye üye olup, adaylık müracaatında bulunması beklenirken, durumu değerlendiren MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, Doğruyol’un kendileri için bir şey ifade etmediğini, nereden ya da hangi partiden aday olacağının da kendilerini ilgilendirmediğini söyledi.

BİZ ONU ZATEN KAYIP OLARAK GÖRÜYORDUK

MHP’li İl Başkanı Karataş, İYİ Parti’ye geçmesi beklenen Ahmet Doğruyol’un Ülkücü Hareket ve MHP ile bağının uzun zamandır bulunmadığını vurgulayarak, Doğruyol’u zaten bir kayıp olarak gördüklerini kaydetti:

“MHP, Ülkücü hareketle uzun zamandır bir bağı yoktu. Velhasılı kelam. Bizim açımızdan, sendikanın İzmir temsilcisi idi. Beyefendi zaten uzun zamandır kendisini hem sendikaya hem sözde MHP’ye yakın olarak kendini lanse etti. Biz onu zaten kayıp olarak görüyorduk.”

ZATEN MHP’DEN ADAY OLABİLMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİ, MHP’DEN ADAY OLMAYA YÜZÜ YOKTU

“Bizim için herhangi bir şey ifade etmiyor. Arzu ettiği yerden aday olabilir” diyen MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, Ahmet Doğruyol’un partilerinden aday olmasının zaten mümkün olmadığını, MHP’den ‘aday olmaya yüzü’ olmadığını dile getirdi:

“Zaten MHP’den aday olması, olabilmesi mümkün değildi. Çünkü Bizim için bir  kayıp olmamakla beraber. MHP’nin toplantısında bulunması olmazdı sendika başkanı olduğu için. Ama öbür taraftan açık ve net söylüyorum, MHP’den aday olmaya yüzü yoktu. Nereden aday olduğu bizi ilgilendirmiyor.”

PARTİ NET DEĞİL, YAPIMIZ BELLİ, ONA AYKIRI YERDE OLACAĞIMIZI ZANNETMİYORUM DEMİŞTİ

Konu hakkında Egepostası’na geçtiğimiz gün bir açıklama yapmayan Ahmet Doğruyol ise, istifa etmeden önce yaptığı açıklamada,  “Parti net değil. Perşembe günü istifa edeceğim. Görüşmelerimiz sürüyor. Yapımız belli. Ona aykırı bir yerde olacağımızı zannetmiyorum. Önümüzdeki süreçte devlete ve millete faydalı olabilmek istiyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

HAK ARAMA VE HAKLININ YANINDA OLMANIN VERDİĞİ MANEVİ HUZUR HİÇBİR ŞEYDE YOK

Basmane’deki sendika binasında dün yaptığı istifa açıklamasında konuşan Ahmet Doğruyol, hak aramanın ve haklının yanında olmanın verdiği manevi hazzın mutluluğunu hiçbir şeyde bulamadığını belirterek, “18 yıllık görev sürecinde İzmir’de bulunan 19 şube başkanına, emekli olarak ayrılan şube başkanlarına, yönetim kurulu üyelerine, temsilcilere ve sendikalarına destek veren tüm üyelere teşekkür ederim. Pek çok bürokratımızla acı tatlı anılarımız oldu. Ancak bugüne kadar hiçbir kişinin özel hayatına girmedik. Sadece devletin ve milletin menfaatlerini koruyup kollamaya çalıştık” demişti.

İYİ PARTİ İL ESKİ BAŞKANI ULUPINAR 'SEÇİME BEŞ KALA' DEMİŞTİ 

İYİ Parti İzmir İl eski Başkanı Yıldırım Ulupınar ise Egepostası'nda katıldığı radyo programında, seçime beş kala MHP'den başka isimlerin de partilerine geçmesini beklediğini belirtmişti: 

"MHP’de kalan arkadaşlarımızın birçoğu delikanlılıklarından dolayı orada duruyorlar. Birçoğu da kopmak istemedikleri için duruyor. MHP’deki arkadaşlarıma tek kelime söylemem. Objektif olarak bakacaklardır seçime beş kala. Bize oradan çok ciddi oy geleceğine inanıyorum. MHP’de bu işe inanmış çok ciddi arkadaşlarımız var. Yarısı bizde yarısı orada. Ama bir yarısından fazlasının seçim zamanı bizde olacağına inanıyorum. MHP’den gelen arkadaşlarımız haysiyetli ve şerefli arkadaşlarımızdır. Orada duran arkadaşlarımız da şerefli ve haysiyetli arkadaşlarımızdır. Sadece onların bu işi seçime beş kala çok iyi değerlendireceklerini düşünüyorum.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.