Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.921,680
%-0.4
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZBAN seferleri başladı

İZBAN seferleri başladı

İzmir Banliyö Tren hattında 8 gündür devam eden grev, bu sabah saat 05.40’te başlayan Aliağa ile Cumaovası seferleriyle son buldu.  8 günlük grev bitti

  • Ege Postası
  • 16.11.2016 - 08:44

İzmir'de Aliağa-Torbalı arası banliyö taşımacılığını işleten TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin ortak şirketi olan İZBAN A.Ş. personeli tarafından alınan grev kararı, 8’inci gününde tarafların anlaşmasıyla son buldu.

PANKARTLAR İNDİRİLDİ

Grevin sona ermesinin ardından Alsancak İZBAN İstasyonu başka olmak üzere tüm istasyonlardaki 'Burada grev vardır' pankartları işçiler tarafından indirildi.

İZBAN, bu sabah saat 05.40’te Aliağa ile Cumaovası arasında seferlere başladı. İzmir halkı, İZBAN’daki grevin son bulmasını sevinçle karşıladı. İZBAN’da 8 gün süren grev, özellikle Aliağa ve Cumaovası’ından işe gidip gelenleri zor durumda bırakmıştı. Tarafların anlaşmasıyla İzmir halkı rahat bir nefes aldı. 

SENDİKADAN AÇIKLAMA

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) İzmir 3. Bölge Temsilcilisi Süleyman Yıldırım, gelişmelerle ilgili şunları söyledi:

"8 günden bu yana İZBAN'da süregelen grevin, Ankara'da tarafların yaptığı görüşmenin ardından sonlandırıldığı yönünde bir açıklama yapıldı. İzmir halkına, Türkiye'ye, Devlet Demiryolları'na ve işçilere hayırlı olmasını diliyorum. Yaptığımız temaslar neticesinde toplu iş sözleşmesinin karşılıklı herkesi mutlu edecek şekilde bağıtlandığı yönünde bilgi aldık. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da twitter üzerinden yaptığı paylaşımda da grevin sonlandırıldığını gördük. Bir şekilde bu belirsizliğin ortadan kalkması nedeniyle mutluyuz. Sonuçta olaylar buralara gelmeyebilirdi, grevler hoş bir şey değil. Türk-İş olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin bayrağını bütünlüğünü tartışmayız, asla sermaye ve emek düşmanı olmadık. Ancak bizim sorunlarımızın olduğunu dile getirdik, burada çalışan 304 kişiden 105'inin asgari ücret seviyesinde olduğunu defalarca ifade ettik. Yerel yöneticilerimiz maalesef bunu duymazdan geldi ve taleplerimiz yerine getirilmedi. Hem uzlaşmadan yana olduk ama kimse kusura bakmasın bizim de taleplerimiz karşılık bulmadığı için biz de grev hakkımızı kullandık. Bir çok sivil toplum örgütü destek verdi, onlara da teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Demiryol-İş İZBAN İşyeri Temsilcisi Ahmet Güler ise "Kısa süre önce toplu sözleşmenin imzalandığını öğrendik. Toplu sözleşme bağıtlandığına göre yarından saat 05.40'tan itibaren seferler başlayacaktır. Açıkçası detaylara hakim olmadığımız için sevinelim mi sevinmeyelim mi bilemedik."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.