Dolar 34,1541
%0.05
Euro 38,2818
%0.1
Altın 2.934,480
%0.04
Bist-100 9.735,00
%-0.96

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
PETKİM'de ikinci FETÖ operasyonu

PETKİM'de ikinci FETÖ operasyonu

İZMİR Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Aliağa İlçesi'nde SOCAR Petkim Petrokimya Holding A.Ş.'de (PETKİM) Yerleşkesi'ne ikinci kez operasyon yaptı. 19 kişi gözaltına alındı. Eski genel müdürün ekibine gözaltı

  • Ege Postası
  • 02.08.2016 - 09:19

15 Temmuzda yapılan darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde Petkim yerleşkesinde bulunan bazı adreslere operasyon düzenlendi. Polis ekipleri operasyon yapılan adreslerde arama başlatırken, haklarında gözaltı kararı verilen 31 kişiden 19'u gözaltına alındı.  

Saat 06.00'da PETKİM yerleşkesine gelen ekipler işçilerin kaldığı bazı lojmanları didik didik aradı. Polis ekipleri satın alma, pazarlama başta olmak üzere birçok departmanda kullanılan bilgisayarların belleklerine el koydu. Polis 1, 2, 3 olarak konumlanan Petkim Yerleşkesi'ndeki tüm lojmanlara girdi. Özellikle işçilerin kaldığı lojmanlarda detaylı arama yapıldı.  Ekipler, uzun sürede lojmanlarda arama yaparak bazı bilgi ve belgelere el koydu. SOCAR Petkim Petrokimya Holding A.Ş. Genel Müdürü Sadettin Korkut, geçen ay görevden alındıktan sonra evi ve makam odası polisler tarafından aranmış ve gözaltına alınmıştı. Korkut'un ofis ve bilgisayarları da incelendi. 

19 KİŞİ GÖZALTINDA, 15 KİŞİ ARANIYOR
İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları operasyonda, haklarında gözaltı kararı verilen 31 kişiden 19'u gözaltına alındı.

Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden çok sayıda polis ekibince gözaltına alınanlar arasında İnsan Kaynaklarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Altay Özgür, Kurumsal İletişim Müdürü Memduh Taşlıcalı, Güvenlik Müdürü Emekli Albay Serhat Özmilli, İnsan Kaynakları Müdürü Rakif Farajov, Üretim Planlama Müdürü Onur Can Kartoğlu, satış departmanı görevlileri Ökkeş Tufan Turan ve İbrahim Aydın da bulunuyor. 

KORKUT'UN EKİBİ GÖZALTINA ALINIYOR
Gözaltına alınanların, istifa ettikten sonra gözaltına alınan eski Genel Müdür Saadettin Korkut'a yakın isimler olduğu belirtildi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.