Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
#tunçsoyerlütfen

#tunçsoyerlütfen

CHP’de aday adaylıkları için resmi başvuru tarihi olan 2 Eylül 2013’ün ardından, “Süreci izliyorum” diyerek adaylık kararını parti genel merkezine bırakan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun adaylığı İzmir kamuoyunda ve siyaset camiasında sıkça tartışılırken, diğer yandan İzmirliler sosyal medya üzerinde yeni bir örgütlenme başlatarak, adaylık için adı sıkça geçen Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’i CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan resmen istedi. Sosyal medya üzerinde “Tunç Soyer Lütfen” adlı bir kampanya başlatan ve sayısı 5 bini geçen İzmirliler, kent için en doğru tercihin Soyer olduğunu belirterek, CHP’ye “Büyükşehir için Tunç Soyer’i aday gösterin” dedi ve imza kampanyası başlattı.

  • Ege Postası
  • 09.12.2013 - 14:00

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Adaylık sürecinde Seferihisar ve İzmir Büyükşehir Belediyesi için resmen başvuru yapmayan Tunç Soyer’in, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun atacağı adıma göre yol haritası çizerek bekleme kararı almasının ardından “Değişim” isteyen İzmirliler, internet üzerinde örgütlenerek yeni bir imza kampanyası başlattı. Sayısı 5 bini aşan ve her gün katlanarak artan vatandaşlar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeniden aday gösterilmesi yerine, çeşitli ortamlarda “Kılıçdaroğlu’nun prensi” olarak anılan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Büyükşehir’e aday gösterilmesi için seslerini yükseltmeye başladı.

“#TUNÇ SOYER LÜTFEN”

CHP tarafından aday adaylığı için son resmi başvuru tarihi olarak belirlenen 2 Eylül’de tıpkı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu gibi başvuru yapmayarak dikkatleri üzerine çeken ve “Acaba Büyükşehir Belediyesi’ne aday mı olacak'” sorularını akıllara getiren Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’e sosyal medyadaki destek çığ gibi artmaya devam ediyor. Bir grup İzmirli vatandaş tarafından başlatılan ve gün geçtikçe artan destek ile sayısı 5 bini aşan vatandaş, İzmir’de değişime ihtiyaç olduğunu belirterek, “Aziz Kocaoğlu’nu değil, Tunç Soyer’i istiyoruz” diyerek CHP Genel Merkezi’ne seslerini duyurmak için uğraş vermeye başladı.

“SİMİDE GEVREK, BAŞKANA TUNÇ SOYER DİYORUZ”

Soyer’i sevenler, Facebook ve Twitter üzerinden açılan hesaplar ile,”#TunçSoyerLütfen” etiketi üzerinden Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in hayata geçirdiği projeleri ve başarıları paylaşmaya devam ediyor. “Neden Tunç Soyer'” sorusuna yanıt veren Soyer hayranları, tıpkı Gezi Parkı eylemleri sürecinde olduğu gibi yaratıcı sloganlar üreterek, mizahi bir dille İzmir’in Soyer’e ihtiyacı olduğunu ayrıntılı şekilde dile getirmeye devam ediyor.

“TUÇ SOYER NÖBETE” ÇAĞRISI

2 Eylül tarihinde yaptığı açıklamada adaylık için Kocaoğlu’ndan gelecek hamleye göre hareket etme kararı alan ve “Görev verilirse nöbeti devralmaya hazırım” şeklinde açıklama yaparak dolaylı yoldan “Adayım” sinyali veren Tunç Soyer için dikkat çeken bazı paylaşımlar ise şöyle oldu:

 “CHP’ye çağrımızdır: Biz İzmir’de simide gevrek, çekirdeğe çiğdem, başkana Tunç Soyer diyoruz. Dilimizden, halimizden, gönlümüzden anlayacak yürekli bir başkan istiyoruz. Vizyonu geniş bir kent için, İzmir için Tunç Soyer Lütfen!”

 “Tunç Soyer’in Anadolu’nun yerel tohumlarını korumak için Tohum Takas Şenlikleri düzenlediğini, Seferihisar’da kurduğu Can Yücel Tohum Merkezi’nde tohumların fidelendirilip ücretsiz dağıtıldığını biliyor musunu? Daha sağlıklı bir gelecek için İzmir için Tunç Soyer Lütfen!”

 

“Birleşmiş Milletler tarafından Varşova’da düzenlenen COP19 İklim Zirvesi’ne Türkiye’den davet edilen tek belediye başkanının Tunç Soyer olduğunu biliyor musunu? Daha yeşil bir gelecek için, İzmir için Tunç Soyer Lütfen!”

 

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ DE DESTEK VERDİ

Diğer yandan, başlatılan imza kampanyası İzmirli sivil toplum örgütlerinden de büyük bir destek görürken, özellikle Ağaçlıyol eylemleri sürecinde ön plana çıkan Yeşil İzmir Dayanışması Sözcüsü Prof. Dr. Kayhan Kantarlı da Soyer’e destek olmak amacı ile sosyal medya üzerinden şu ifadeleri dile getirdi; “Vizyonuyla, sosyal belediyecilik ve şehircilik anlayışıyla ortak akıla dayalı yönetim modeli ile İzmir’e hak ettiği yere taşıyabilecek, İzmir CHP'deki kaynayan kazanın, çıkar çatışmaların  dışında kalabilmeyi  başarmış, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olması için başlatılan kampanyalara destek olmaya imza, kampanyasına katılıp imza vermeye ve kampanyaları listelerinize duyurmaya davet ediyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.