Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gezi'ye müdahale İzmir'de tansiyonu yükseltti

Gezi'ye müdahale İzmir'de tansiyonu yükseltti

İZMİR'de, Taksim'de yapılan müdahalenin ardından sayıları artan Gündoğdu'daki protestocular, Basmane Meydanı'na yürüdü. Emniyet yetkilileri ile yapılan görüşmenin ardından basın açıklaması yapan grup, tekrar Gündoğdu Meydanı'na geri döndü.

  • Ege Postası
  • 16.06.2013 - 09:35
İZMİR - İstanbul Gezi Parkı protestolarına destek için kentte 15 gündür eylem yapan göstericiler, yaptıkları etkinliklere devam etti. Cumhuriyet için Güçbirliği Platformu'nun Gündoğdu Meydanı'nda dün akşam düzenlediği ve 5 bin kişinin katıldığı bayrak mitingi, sessizce son buldu. Bazı göstericileri evin yolunu tutarken, meydandaki çadırlarda kalan ve buradan ayrılmayan bazı gösetrilerde bekleyişlerini sürdürdü. Kentteki sakinlik, Taksim'e yapılan müdahalenin ardından yerini hareketliliğe bıraktı. Müdahaleyi öğrenip kentin önde gelen meydanına akın eden göstericiler, buradaki protestocularla birleşti. Buradaki göstericilerin yanından ayrılan yaklaşık bin kişi, saat 21.30'da, Ak Parti İlçe binasının da bulunduğu Basmane Meydanı'na yürüdü.



TEKRAR BİRARAYA GELMEK ÜZERE AYRILDILAR

Gazi Bulvarı'nı trafiğe kapatan topluluğun önü TOMA araçları ile kesildi. Göstericilerin bir kısmı yola yatarken, kimisi de insan zinciri oluşturdu. Eylemcilerin arasından seçilen kişiler kendilerini karşılayan bir emniyet yetkilisi ile görüştü. Basın açıklamasında bulunmak isteyen gruba izin verildi. Saat 22.30'da Basmane Meydanı'na yığılan topluluk burada bir süre sloganlar attı, tepkilerini dile getirdi. Göstericilerden sara hastası olduğu öğrenilen bir kişi baygınlık geçirdi. Bir süre burada oturma eyleminde bulunan göstericiler basın açıklaması yaptıktan sonra saat 23.50'de buradan ayrıldı. Gazi Bulvarı üzerinden Gündoğdu Meydanı'na hareket eden göstericiler Pazar günü saat 19.00'da tekrar biraraya geleceklerini kaydetti. Herhangi bir polis müdahalesinin olmadığı yürüyüşte şuana kadar olumsuzluk yaşanmadı.(DHA)


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.