Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Seyitler görevden alındı

Seyitler görevden alındı

Ankara'da gerçekleşen AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu(MKYK) toplantısında Bayraklı AK Parti İlçe Başkanı Erdal Seyitler ve ilçe yönetimi görevden alındı.

  • Ege Postası
  • 13.02.2013 - 20:21
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti Bayraklı İlçe Teşkilatı'nda İlçe Başkanı Erdal Seyitler ve yönetimin durumuna yönelik düğüm çözüldü.Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu(MKYK) toplantısında, Bayraklı İlçe Başkanı Erdal Seyitler'in ve ilçe yönetiminin görevden alınması yönünde karar çıktı.Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem,Ege Postası'na yaptığı açıklamada  “MKYK toplantısında Bayraklı’nın durumunu da masaya yatırdık. İlçe Başkanı ve yönetimini görevden aldık” dedi. Kararın kendisine henüz tebliğ edilmediğini söyleyen Seyitler ise, "Karar bize tebliğ edildikten sonra gerekli değerlendirmeyi yaparız" dedi.İl başkanları toplantısı için Ankara'da bulunan AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cİhat Akay da gelişmeleri yakından takip ediyor.

SİYASET YASAĞI
MKYK'nın kararı sonrası Seyitler ve yönetimi düştü. MKYK kararının içeriğine göre Seyitler ve kendisiyle birlikte istifa etmeyen yöneticilere üç yıl siyaset yasağı gelmesi söz konusu...

İLK ÖRNEK KÖYCEĞİZ
Bayraklı'da yaşanan sürecin bir benzeride geçtiğimiz yıl Muğla'da yaşanmıştı. AK Parti Köyceğiz İlçe Başkanı İbrahim Şahin 2011 yılı Aralık ayında kongre ile seçilmiş ancak kongre sonrası yaşanan sancılı süreç nedeniyle Genel Merkez tarafından ilçe başkanı ve yönetimin istifaları istenmiş, ilçe başkanı Şahin ve yönetimi istifa etmemişti. 2012 Mart ayında MKYK kararıyla İlçe Başkanı Şahin ve yönetimi görevden alınmıştı.

NELER YAŞANMIŞTI '
Sürekli yönetim kurulunda kavgalarla gündeme gelen Bayraklı AK Parti Teşkilatı’nda, göreve geldiği günden itibaren ilçedeki bazı yöneticileriyle yıldızı barışmayan Erdal Seyitler’in koltuğu, kendisine muhalif yöneticilerin şikayetlerinin artmasıyla sallanmaya başlamıştı. İzmir Koordinatörü İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Aralık ayında geldiği kentte görüşmelerde bulunduğu Bayraklı için, Ankara’ya dönüşte rapor hazırlamış ve daha sonra Erdal Seyitler'i arayarak, "Yönetiminle birlikte istifa etmeni istiyoruz" demişti. Bunun üzerine Seyitler iki kez Ankara'ya giderek, Genel Merkez'de Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem'le görüşmek istemiş ancak başaramamıştı. Seyitler, süreçte yaptığı açıklamalarda, "İstifa yok yola devam. Çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz” derken, Genel Merkez, İl Başkanlığı’nı devreye sokarak Seyitler  ve yöneticilerin istifasını bir kez daha istemişti. Seyitler’in ilçe teşkilatının desteğini almasıyla geri adım atmaması ve " Ben seçilerek göreve geldim.İlçe teşkilatı istifa etmemi istemiyor. Bana haklı gerekçe göstersinler' çıkışı üzerine süreç arapsaçına dönmüştü.Seyitler'in Kuşadası'nda partinin düzenlediği kampa katılmasıda 'istifa rafa kalktı' söylemlerinin oluşmasına neden olmuştu.  MKYK'nın almış olduğu kararla Bayraklı'da uzun süredir belirsizliğini koruyan Seyitler ve yönetimin akıbetide netlik kazanmış oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.