Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yüksel: Kürsüyü özlemiş biraz heyecanlıydı!

Yüksel: Kürsüyü özlemiş biraz heyecanlıydı!

3 yıl aradan sonra kürsüden partinin vekillerine konuşan CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ı dinleyenler arasında yer alan CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, eski Genel Başkanı'nın hem kürsüdeki duruşunu hem de mesajlarını değerlendirdi.

  • Ege Postası
  • 12.02.2013 - 18:13
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Meclis’te partililere seslenmesi gündeme oturdu. Baykal’ın milletvekillerine gönderdiği kapalı grup daveti sonrası toplantıya 116 vekil katıldı. 3 yıl aradan sonra kürsüden Baykal’ı tekrar dinleyenler arasında yer alan CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel hem Baykal’ın kürsüdeki duruşunu hem de mesajlarını değerlendirdi.

"ÖZLEMİŞ BİRAZ HEYECANLIYDI"
Baykal döneminde İl Başkanlığı yapan partinin İzmir'deki en tecrübeli siyasetçilerinden Yüksel, eski Genel Başkanı’nın kürsüdeki yaklaşık 1 saat 50 dakikalık profilini, “Kürsüyü özlemiş. Biraz heyecanlıydı. Eskiye göre çok büyük farklılık yoktu ayrıca  performansından da bir şey kaybetmemiş” sözleriyle değerlendirdi.

Eski Genel Başkanı Baykal’ın verdiği mesajları da değerlendiren Yüksel, “ Demokrasi konusunda Türkiye’ye demokrasiyi getiren partinin CHP olduğunu, ülkeye sosyal demokrasiyi getiren partinin CHP olduğunu, demokrasi konusunda en küçük lekemiz olmadığının altını çizdi. CHP’nin tercihleri doğrultusunda Müslüman olarak dünyada tek laik parti olduğunu söyledi. 1920’lerde Mısır’ın Lübnan’ın Suriye’nin bizden çok ileride olduğunu ama bugün bizim onlardan daha ileride olduğumuzu söyledi. CHP’ye bu konuda büyük haksızlıklar yapıldığını söyledi. Anayasal vatandaşlık konusunda da görüşlerini söyledi. Birbirimize bağlı olalım mesajları verdi. Bir de CHP’nin anayasa komisyonlarında kandırıldığını, başkanlık sistemi ve yargıyı yeniden biçimlendirme konusunda da tuzağa düşürüldüğünü söyledi. Bu mesajlar önemliydi” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.