Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Atatürk Spor Kompleksi’nde  ilk uluslararası maç oynandı

Atatürk Spor Kompleksi’nde ilk uluslararası maç oynandı

Doğanlar'da yeni inşa edilen Bornova Stadı'nın Altınordu'nun UEFA Gençlik Ligi'nde Sparta Prag ile oynadığı müsabakaya ev sahipliği yapmasınının ardından, Bornova Atatürk Spor Kompleksi'nde de ilk uluslararası karşılaşma yapıldı. Atatürk Spor Kompleksi’nde ilk uluslararası maç oynandı

  • Ege Postası
  • 21.11.2016 - 11:06

İZMİR- Göztepe Erkek Hentbol takımı EHF Challenge CUP 3. Tur ilk maçında Hollanda temsilcisi JMS Hurry-UP’u Bornova Belediyesi’nin Atatürk Spor Kompleksi’nde ağırladı. Bu tesiste oynanan ilk Avrupa Kupası maçında Göztepe salondan galip ayrılarak bir sevinç daha yaşattı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bornova Stadımızdan sonra Atatürk Spor Kompleksimizde de uluslarası maç oynandı. Böylesi önemli maçlara ev sahipliği yaptığımız için mutlu ve gururluyuz” dedi.

Bornova Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kente kazandırdığı Bornova Stadı’nın ardından Atatürk Spor Kompleksi’nde de ilk uluslarlararası maç oynandı. TFF 1. Lig maçlarını Bornova Stadı’nda oynayan Göztepe’nin Hentbol Erkekler Süper Ligi’ndeki iddialı ekibi, EHF Challenge CUP 3. turunda Hollanda temsilcisi JMS Hurry-UP takımıyla 2500 seyirci kapasiteli Atatürk Spor Kompleksi’nde karşılaştı. Sarı-kırmızılı ekip Atatürk Spor Kompleksi’nin sporseverlerce büyük beğeni toplayan ortamındaki karşılaşlayı, taraftarının da desteğiyle 22-20 kazandı.

 Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, karşılaşmayı Göztepe Başkan Vekili  Talat Papatya ile birlikte izledi. Spor alanında yaptıkları yatırımların kent için çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Atila, “Geçtiğimiz hafta 379 kriteri yerine getirirek UEFA vizesi aldığımız Bornova Stadı’nda Altınordu ile Sparta Prag U19 takımlarının maçına tanıklık etmiştik. Avrupa Hentbol Federasyonu yetkilileri Göztepe’nin talebinin ardından Bornova’ya geldi ve yapılan incelemenin ardından tesisimizde uluslararası maç oynanabiliceğine dair onay verdi. Böylece stadımızın ardından bu spor kompleksimizde de ilk Avrupa kupası maçına ev sahipliği yaptık.. Böylesi önemli maçlara ev sahipliği yaptığımız için mutlu ve gururluyuz.İzmir sporuna hizmet eden yatırımlarımız sayesinde adımızı sadece Türkiye değil, Avrupa’ya da duyuruyoruz. Bornova’da oynamayı tercih eden Göztepe yönetimine de teşekkür ediyorum” dedi.

Hentbolde Göztepe'den mutlusu yok

Tarihinde ilk kez çıktığı Avrupa arenasında Hollanda ekibi JMS Hurry-Up'ı Challenge Cup 3. tur ilk maçında 22-20 yenerek avantaj yakalayan Göztepe, büyük gurur yaşıyor. Antrenör Feridun Dorak, 2 gol farkla kazandıkları karşılaşmada istedikleri skoru elde ettiklerini belirterek, "Tarihimizdeki ilk Avrupa mücadelesini kazanmak hepimizi çok mutlu etti. Bir ara farkı 6 gole kadar çıkardık. Yaptığımız taktiksel hatalar nedeniyle skor avantajını koruyamadık. Buna rağmen sahadanr galibiyetle ayrılmak çok önemliydi" diye konuştu. 

Hollanda'da 26 Kasım'da oynanacak rövanşa da en iyi şekilde hazırlanacaklarını ifade eden Dorak, "Deplasmanda elimizden geleni yapacağız. İlk maç oynanmamış gibi hareket edip, Hurry-Up'ı orada da yenmek için mücadele edeceğiz" dedi. 

Şube Sorumlusu Deniz Durmaz ise maçtan sonra iki takımın omuz omuza tezahürat yapmasının kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Büyük bir centilmenlik örneği sergilendiğini belirten Durmaz, "Taraftarımız muhteşemdi. Avrupa'da böyle bir tablonun yaşanması herkese örnek olmalı"dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.