Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Kocaoğlu'ndan manifesto gibi yeni yıl dileği

Başkan Kocaoğlu'ndan manifesto gibi yeni yıl dileği

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, özgürlük, barış, demokrasi, adalet manifestosu gibi yeni yıl dileği çağrısı yaptı. Herkesi dilek tutmaya çağıran Kocaoğlu, “Gelin bir bir hayal kuralım çocuklar ölmesin, sıcak yuvalarında uyusun. Sokaklarda patlama sesleri, ağıt değil huzur olsun…Gelin bir dilek tutalım, kardeş olduğumuzu hatırlayım. Özgürlük, demokrasi, adalet isteyelim" dedi. Başkan Kocaoğlu'ndan yeni yıl dileği

  • Ege Postası
  • 31.12.2015 - 13:16
İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediyeni meclis salonunda bürokratlar ve çalışanların yeni yıllarını kutladı. Kocaoğlu, kutlama konuşmasında Türkiye'nin terör sorunu, mülteci sorunu, demokrasi, özgürlük gibi konularda çarpıcı mesajlar verdi. Başkan Kocaoğlu, zor, Türkiye açısından kaybedilmiş bir 2015 yılını geride bıraktıklarını söyledi. 2016 yılını umutla girilmesi gerektiğini ancak 2015 yılında yaşanılan olaylar ve ülkenin içinde bulunduğu durumun umutlu olmayı engellediğini belirtten Kocaoğlu “2015'te iki seçim geçirdik. Açılım sürecinde terör durmuştu. Şehitler gelmiyordu. Çatışma ortamı yoktu. 2013 yılından itibaren komşumuzu Suriye'deki savaş, ülkemizi yakından etkiliyordu. Suriye'den gelen 2-3 milyon arasında mülteci akınıyla karşı karşıya kaldık. Ege Denizi, umut yolculuğuna çıkan pek çok çocuğun mezarı oldu. Büyük dramları üzüntüyle izledik. 2016 yılına girerken tüm bunların hepsinin muhasebesini yapmamız gerekiyor. 2016 yılında tüm bu dertlerden sıkıntılardan kurtuluş yollarını hep birlikte aramalıyız. Başta merkezi hükmet, siyasi partiler, parlamento olmak üzere, bunlardan kurtulmanın ülkede tekrar barışı tesis etmenin yollarını aramalıyız. Mutlaka ve mutlaka hep birlikte bizlere de tüm vatandaşlara düşen çok önemli görevler var. Bunu başarmalıyız ancak sadece iyi dileklerle, temennilerle bir noktaya varamayacağımız yadsınamayacak bir gerçek" dedi.



HER GÜN 3-4 ŞEHİT VAR AMA DUYARSIZ ŞEKİLDE YAŞAMIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ
Türkiye'de teröre karşı harcanan paranın bugüne kadar 300 milyar dolar olduğuna dikkat çeken Kocaoğlu, “Bu sadece maddi boyutu. 300 milyar dolarlar neler yapılabileceğini, ülkenin nerelere yükselebileceğini, ekonominin ve vatandaşların yaşam standartlarının nerelere getirelebileceğinin bugün bir muhasebesini yapmamız gerekiyor" dedi. Kocaoğlu, terör olaylarında 30 bini aşkın yurttaşın hayatını kaybettiğini söyledi. Her İl'e her ilçeye beldeye köye ateş düştüğünü dile getiren Kocaoğlu “Her gün 3-4 tane şehit veriyor ama biz duyarsız şekilde yaşamımızı sürdürüyoruz. Günde 3-4 şehidi kanıksadık. Biz ölümleri, şehitleri, çatışmaları kanıksadık. Ege Bölgesi'nde faciaları kanıksadık. Böyle bir 2015 yılı yaşadık" dedi.

BİR DİLEK TUTALIM
Yeniyıl akşamı herkesi düşünmeye ve değerlendirme yapmaya çağıran Başkan Kocaoğlu, "Bir hayal kuralım. Çocuklar ölmesin, sıcak yuvalarında uyusun, aç kalmasın. Bu akşam bir hayal daha kuralım, ülkemizin her karış toprağında barış olsun, mutluluk olsun, huzur olsun.Sokaklar patlama sesleri ile değil, ağıtlarla, feryatlarla değil, kan ve gözyaşının dindiği , ana babaların, kardeşlerin, eşlerin ağlamadığı bir huzura kavuşsun. Gelin bu gece bir dilek tutalım. Önyargılarımızdan arınalım: Ötekileştirmelerden, hesaplaşmalardan, nefretlerden, intikamlardan giderek unutmaya başladığımız sevgi saygıdan sadakatten dem vuralım. Düşünelim. Kardeş olduğumuzu hatırlayalım. Ama asla unutmayalım. Gelin bu gece bir dilek tutalım, ille de özgürlük demokrasi ille de adalet isteyelim. Bıkıp usanmadan asla pes etmeden! Gelin bu gece bir dilek tutalım. Şu parti bu parti demeden, o proje onun, o projeye destek olursak prim yapar demeden, ülke için çalışalım. Ülkemiz için üretelim. Herkes elele tutuşsun. Kendisini için değil partisi için değil ülkesi için çalışsın. Biz buna hazırız. 2015 her bakımdan kayıp bir yıl. 2016 yılı bir başlangıç olsun Sadece dikle tutmakla bu işler olmuyor. Çalışalım. Hep birlikte kenetlenelim. Mutlaka ve mutlaka barışı adaleti insan haklarını demokrasiyi savunalım" dedi.



KOLKOLA GİRMELİYİZ
Kocaoğlu, umut, yetişmiş insan ve varolan güçle Türkiye'nin, tarihe de bakıldığında bu darboğazı aşabileceğini söyledi. Bu çemberden ve kısırdöngüden kurtulmak için sadece kolkola girmek gerektiğini belirten Kocaoğlu “Sadece büyük hedefe ülkenin geleceğine Ulu Önderimiz'in gösterdiği çağdaş medeniyet düzeyine kilitlenmemiz gerekiyor. Çalışmamız gerekiyor" dedi. Belediye çalışanlarına 2015 yılındaki özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eden Kocaoğlu, daha önemli görvelerinin ise ülkenin sorunlarının aşılması olduğunu söyledi. Kocaoğlu, 2016 yılının Türkiye ve dünyaya barış getirmesi dileğiyle yeni yılı kutladı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.