Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de 'revizyon' hazırlığına Genel Merkez freni!

CHP İzmir'de 'revizyon' hazırlığına Genel Merkez freni!

CHP İzmir İl Yönetimi’nin, Narlıdere, Tire, Bornova ve Menderes’e yönelik ‘revizyon’ düşüncesine Genel Merkez'den fren geldi. İzmir'de 4 ilçede 'revizyona'

  • Ege Postası
  • 30.09.2015 - 17:05
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de il yönetiminin ilçelere yönelik  ‘revizyon’ hamlesine  Genel Merkez freni geldi.

Narlıdere ve Tire’de delege seçimlerinde yaşananlar Genel Merkez’e kadar uzanmış, tabanda ‘ilçe yönetimlerinin görevden alınması’ beklentisi oluşmuştu. Menderes ve Bornova’da ise ilçe yönetimlerinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle neşter vurulması gündeme gelmişti.

YÖNETİM GÖREVDEN ALMA HAZIRLIĞINDAYDI
İl yönetiminin büyük bölümü, bu dört ilçenin  ilk yönetim kurulu toplantısında görevden alınması noktasında karar alınması için görüş birliğine varırken, sürpriz bir gelişme yaşandı.

Revizyon (görevden alma) yapılması noktasında Genel Merkez’e danışan İl Başkanı Bedri Serter’e “Revizyonu erteleyin” mesajı geldi.

DEREYİ GEÇERKEN AT DEĞİŞTİRİLMEZ
Serter’in milletvekili adaylarıyla Salı günü il binasında yapılan toplantıların ardından başkan yardımcılarıyla gerçekleştirdiği toplantıda revizyon noktasında Genel Merkez’e danıştığını ancak kendisine “Dereyi geçerken at değiştirilmez. Önümüzde kritik bir seçim var. Revizyon 1 Kasım sonrasına bırakılsın” mesajının verildiğini dile getirdiği öğrenildi. Serter ve kurmaylarının Genel Merkez'den gelen mesaj sonrası revizyon hamlesini askıya aldıkları öğrenildi.

Narlıdere’de delege seçimlerinde ilçe yönetiminin evrakta sahtecilik yaptığı iddia edilmiş ve rapor hazırlanmıştı. Tire’de de ilçe başkanının sandık kurmadan delege belirlediği iddia edilmiş, partililer ilçe başkanı hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Bornova’da ilçe başkan yardımcısı ilçe yönetiminde uyum problemi olduğunu ve kesinlikle ilçe yönetiminin görevden alınması noktasında dilekçeyi il yönetimine ulaştırmıştı. Menderes’te ise ilçe başkanı ve yönetiminin istifanın eğişine geldiği ve il yönetiminden revizyon talep ettikleri öne sürülmüştü.
 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.