Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çeşme'de su sorununa çözüm

Çeşme'de su sorununa çözüm

İzmir'in Çeşme ilçesinde CHP İlçe Başkanlığı'nın bayramlaşma törenine katılan Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ilçede yaşanan su sıkıntısını gidermek amacıyla 30 yıllık eski şebekelerin yenilenme çalışmalarına başlandığını açıkladı.

  • Ege Postası
  • 03.09.2017 - 12:35

Çeşme CHP İlçe Başkanlığı'nda yapılan bayramlaşma törenine, İlçe Başkanı Ekrem Oran yurt dışında olması nedeniyle katılamazken, CHP İlçe Sekreteri Veysel Ayhan, CHP'li Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, eski İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Saygılı ve partililer hazır bulundu. Bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, projeleri ve çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Dalgıç, geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda yaşanan su sıkıntısının, alınan sıkı önlemler sayesinde bu bayramda yaşanmadığına dikkat çekerek "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları kapsamında ilk etapta 200 kilometrelik su şebekesi yenilenecek. Ildır bölgesindeki kuyulardan başlayarak ana hat ve bütün ara hatlar İstanbul Dağı'ndaki depoya kadar değişecek. Ildır'ın içi arkeolojik koruma alanı olduğu için köy içinde çalışma yapılamıyor, ama Reisdere, Germiyan bölgelerindeki bütün şebekeler yenilenecek.

30 yılı aşkın bir süre önce yapılan su şebekesi, eskimesi ve boru çaplarının yetersizliği nedeniyle günümüzün ihtiyacını karşılayamaz hale gelmişti" dedi. Başkan Dalgıç, Urla'dan Çeşme'ye su bağlanması için şebeke çalışmasının da sürdüğünü de vurgulayarak, "Çeşme, Urla'daki ana aksa bağlanacak. Yani İzmir'in ana şebekesinin suyu Çeşme'ye gelmiş olacak. Çeşme su kaynağı anlamında bir sıkıntı yaşamayacak. Ama Çeşme'deki şebekenin yenilenmesi çalışması zaman alacak. Bu yenilenme çalışması doğaldır ki, bizim projelerimizi de engelleyecek. Örneğin, Ilıca'da planlaması hazır olan ana yolu sahille birlikte tekrar düzenleyip, Yıldız Burnu da dahil olmak üzere, daha modern, aracın girmediği, elektriğin yer altına alındığı, peyzajı ile birlikte düzenleyeceğimiz projemiz alt yapı çalışması nedeniyle bir süre bekletilecek. Aynı şekilde eski Dalyan yolundan girip, sahili düzenleyeceğiz" diye açıkladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.