Dolar 32,4718
%-0.03
Euro 34,8523
%0.13
Altın 2.419,700
%-0.12
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dedicated server (Sunucu Kiralama) nedir'

Dedicated server (Sunucu Kiralama) nedir'

Server, Türkçe karşılığı ile sunucu; web barındırma arabirimlerini ifade eder. Esasen tüm web siteleri sunucular üzerine kuruludur.

  • Ege Postası
  • 29.09.2017 - 17:43

Fakat gereksinimleri yüksek olmayan web siteleri bu sunucular üzerinde ayrılmış küçük birimlerde barındırılabilir ve belli bir trafik yüküne kadar bu çözüm pek çoğu için uygun olabilecektir. Ancak, belli bir yükün üzerinde kaynak gereksinimi duyan web siteleri paylaşımlı web hosting kullanamazlar. Zira hosting sağlayıcıların tümü, paylaşımlı hosting sisteminde bir sunucu içerisinde binlerce siteyi barındırmak ister. Doğal olarak bu durumda sunucunun fiziksel yeterliliği de tartışılır hale gelecektir. Bu tartışmayı engellemek için tüm hosting firmaları paylaşımlı hosting kullanan sitelerin sistem kaynağı kullanım oranını sınırlandırır. Bu şartlar altında web sitelerinin uygulamaları daha yavaş çalışabilir, hatta kimi uygulamalar hiç çalışmayabilir. Söz konusu problemin çözümü ise dedicated server kullanmak olacaktır. Günümüzde sunucu kiralama metotları içerisinde en avantajlı ve zahmetsiz olanı olarak kabul edilen uygulama sayesinde, fiziksel ve bağımsız bir makine yerine, kaynakları bağımsız olarak ayrılmış sanal sunucuların tesis edilmesi söz konusudur.

Dedicated Server Nasıl Çalışır'

Dedicated server, kabaca paylaşımlı hostingle kıyaslanabilen bir çözümdür. Ancak geleneksel sunucu kiralama yönteminde makine tamamen bağımsız bir altyapıya sahiptir. Ve ciddi ilk satın almak ve işletme maliyetleri vardır. Oysa dedicated server, gerek ilk tesis maliyetleri, gerekse işletme maliyetleri bakımından son derece uygun fiyatlarda sunulabilmektedir. Bu özelliği ile sunucu kiralama yöntemleri arasında en iyi fiyat-performans opsiyonu bu sistem üzerinden sağlanabilir.

Veri merkezlerinde yer alan rack sistemler üzerinde dedicated server olarak kullanılacak özel arabirimler bulunmaktadır. Son derece pratik donanımlara sahip bu arabirimler hızla kurulup, servis verilir hale getirilebilir, aynı şekilde kullanıcı dilediği zaman sunucuyu kullanmaktan vazgeçebilir. Bu sayede sunucu kiralama yöntemlerindeki makineye sonsuza kadar bağımlı olma durumu da ortadan kalkacaktır. Ayrıca dedicated server sunan veri merkezleri, sunucu kiralama süresi boyunca sistemin tüm bakım, onarım ve yenileme giderlerinden sorumlu olacağından, müşteri herhangi bir ek maliyete de katlanmaz. Sonuç olarak kolaylıkla dile getirilebilir ki, dedicated server, sunucu kiralama yöntemlerinin en verimli ve avantajlısıdır. En azından belli bir seviyedeki siteler için makul bir çözüm olarak Cloud teknolojisinin de avantajları kullanılarak, dedicated server sisteminden faydalanılabilir.

Daha fazla bilgi için http://www.dorabase.com/ adresini inceleyebilirsiniz.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.