Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Doğan'dan flaş opera mesajı ve 'adrese teslim' tepkisi

Doğan'dan flaş opera mesajı ve 'adrese teslim' tepkisi

Büyükşehir tarafından önümüzdeki start verilecek opera binası projesiyle ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan'dan flaş bir mesaj geldi. Proje için "Ancak 10 yılda tamamlanır" diyen Doğan, yapılacak ihalenin "Adrese teslim" hazırlandığını ve kentin çıkarlarıyla bağdaşmadığını belirtti. Doğan'dan flaş opera mesajı ve 'adrese teslim' tepkisi

  • Ege Postası
  • 22.11.2016 - 13:41

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin merakla beklenen ve yaklaşık 10 yıldır üzerinde çalıştığı Mavişehir Opera Binası projesiyle ilgili değerlendirmeler yapan Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, "Kocaoğlu'nun hangi işi vaktinde bitmiş k? Opera kısmetse 2027'de açılır" dedi.

"KISMETSE 2027'DE BİTER..."

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2017 yılının başında yapımına start vermeyi planladığı ve 15 Aralık tarihinde ihaleye çıkacağı Mavişehir Opera Binası projesiyle ilgili AK Parti'den açıklama geldi. Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, uzun süredir üzerinde çalışılan projeden ümitli olmadıklarını ve en az on yılda tamamlanabileceğini söyledi. AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 400 milyon lira bedelle hayata geçireceği bu dev projeden çok ümitli değiliz. 7,5 kilometrelik metro hattını 10 yılda, Fuar İzmir'i 11 yılda, Balçova'daki teleferiğin tamiratını bile 8 yılda tamamlayan Aziz Kocaoğlu bu projeyi on yıldan önce bitiremez. 2017 başında inşaatına başlanacak denen opera projesi için biz de İnşallah 2027'de tamamlanır diyoruz. Her ihaleye tekrar tekrar çıkan, her seferinde yeni bir kazayla karşılaşan belediyenin iş bilmezliği tescillenmiştir. Sayın Kocaoğlu ve ekibi basit bir ulaşım kartı ihalesine bile 9 kez çıkarken, elektrikli otobüs ihalesi her seferinde iptal edilirken, Mithatpaşa Altgeçidi'nde aynı iş için 2 kez ihale yaparken, metroda defalarca yolda kalırken, bu projeyi gerçekten üç yılda tamamlayabilecek m? Daha operanın projesini bile on yılda hazırlayan belediye, bu hızla inşaatı da herhalde on yılda ancak tamamlar..." dedi.

 

ADRESE TESLİM İHALE Mİ YAPILACAK'

Yaptığı açıklamada ihale sürecinin şeffaf olmadığını dile getiren ve muhalefet olarak süreci kaygıyla izlediklerini söyleyen AK Parti'li Doğan, "15 Aralık'ta yapılacak ihale için hazırlanan şartnamede firmalara yeterlilik şartı konmuş. Yani daha önceden opera binası inşa etmemiş firmalar bu ihaleye katılamayacak. Türkiye'de bu işi yapan sadece üç firma var ve üçü de Ankara'da. Son dönemde belediye tarafından yapılan tüm ihalelerde aynı şeye rastlar olduk. Mithatpaşa Altgeçidi için yapılan ihalede de İzmirli firmalar devre dışı kalmış ve projeyi Ankaralı firmalar kazanmıştı. İster istemez "Yoksa yine adrese teslim ihale mi yapılacak'" sorusu aklımıza geliyor. İzmir'de onca büyük firma varken, bu kentin ekonomisini kalkındırmak yerine neden Ankaralı şirketler tercih ediliyo? Sayın Kocaoğlu'na özellikle sormak istiyoruz, bu nasıl yerelde kalkınma'" ifadelerini kullandı.

STAT GÖNDERMESİ: BU NE PERHİZ, BU NE LAHANA TURŞUSU'

Projeyle ilgili son olarak stat göndermesinde bulunan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na yüklenen Bilal Doğan, "Baktığımızda maliyeti Fuar İzmir ve metro ile yarışan bu görkemli projenin sadece bir kültür sanat tesisinden ibaret olmadığını görüyoruz. Mavişehir'in göbeğinde inşa edilecek dev tesis, AVM'ler ve toplu konutların yer aldığı, trafiğin de oldukça sıkıntılı olduğu bir bölgede. Kaldı ki, operaya ilave olarak inşa edilecek restoranlar, kafeteryalar, sosyal tesisler ve ek ticari alanlarla bölgenin trafik yükü iyice artacak. Peki, sahilde stat yapılmasına trafik ve yoğunluk gibi gerekçelerle karşı çıkan Sayın Kocaoğlu'na soruyoruz, bu nasıl bir çelişkidir, bu nasıl bir tezattı? Operanın Mavişehir'e getireceği yoğunluk ne olaca? Buradaki yükle nasıl başa çıkacaksınız, trafiğe nasıl bir çözüm getireceksini? Daha dün "Alsancak Stadı AVM mi olacak'" diyen Kocaoğlu'nun projedeki alışveriş merkezinden haberi var m? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu'" diye sordu.

"AYRANI YOK İÇMEYE, ATLA GİDER OPERAYA!"

Sözlerinin sonunda 400 milyon liraya mal olması beklenen dev opera projesi için belediyenin kredi kullanacağını da vurgulayan Doğan, "Umuyoruz proje vaktinde tamamlanır, diğerleri gibi fiyaskoya dönmez. Sayın Kocaoğlu'nun emekli olmadan tesisin tamamlandığını görmesini dileriz. Büyükşehir Belediyesi'nin önümüzdeki dönem bütçesine göre, kullanacağı kredinin bir bölümünü de bu projeye ayıracağını öğrendik. Yani Aziz Kocaoğlu, borç parayla opera binası yapacak. Kocaoğlu'nun ayranı yok içmeye, atla gider operaya" benzetmesinde bulundu.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.