Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Esnaftan ve kadınlardan Hakan Tartan’a destek

Esnaftan ve kadınlardan Hakan Tartan’a destek

Demokratik Sol Parti(DSP) Konak Adayı ve Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Hatay ve Karataş Semt Merkezlerini ziyaret ederek vatandaşlarla buluştu. Başkan Tartan’ın başlattığı ve model proje olarak farklı il ve ilçe belediyelerce örnek alınan semt merkezlerinde kurslara katılan kadınlar, Tartan’ı alkışlarla karşıladı. Yeni dönemle birlikte kentte sevgi, saygı, huzur ve güven ortamı yaşanacağının sinyalini veren Başkan Tartan’a bölge esnafı da sahip çıktı.

  • Ege Postası
  • 13.03.2014 - 10:32
İZMİR- Semt merkezlerindeki kadınlar ve bölge esnafından kendilerini ziyarete gelen Başkan Tartan’a afiş konusunda da destek geldi. Hakan Tartan afişlerinin sökülüp indirilmesine, gözlerinin oyulup kurşunlanmasına tepki gösteren vatandaşlar, Başkan Tartan’dan balkonlarına ve dükkanlarının camlarına yapıştırmak için afiş istedi. Başkan Tartan, kentte sevgi, saygı, huzurun yaşanması gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

“Biz hep beraber huzurlu, mutlu bir kent yarattık. Huzurumuz bozulmasın, ağzımızın tadı kaçmasın.  Şiddetin, saldırganlığın ortaya çıktığı bir yöntemi kullanarak göreve talip olanların demek ki başka hesapları var. Burası ideolojilerin, siyasetin yeri değil. Bu yerel seçim; partilerin değil isimlerin seçimi.  Beş yıldır yaşatmaya çalıştığım şey huzur ve güven oldu.  Çünkü biz yerel hizmet veriyoruz. Ancak diğer partiler yoğun mücadele, tartışma içinde, beni de bu tartışmaların içine çekmeye çalışıyorlar ama ben buna izin vermeyeceğim. Atatürk’ün Cumhuriyetin değerlerini tartışma konusu yapıyorlar.  Sizler Cumhuriyet kadınlarısınız, ben bunu nasıl unutur, nasıl tartıştırırı? Gelin ekonomi tartışalım, kutucuklarla giden milyonları tartışalım, Berkin’i kaybedişimizin sorumlularını tartışalım ama Atatürk ve Cumhuriyetin değerlerini tartışmayalım.”

Bu kentin kavgaya değil sevgiye ihtiyacı var
BaşkanTartan, ilçe belediyelerde kullanılacak oyların, Türkiye’ geneline yansımayacağının; sonucu büyükşehir için kullanılan oyların etkileyeceğinin altını çizerek oy böldüğü söylentilerine de açıklık getirdi. Konak için bölen değil birleştirici güç olarak halkın yanında olduğunu hatırlatan Başkan Tartan sözlerini şöyle sürdürdü: “Kimsenin önünde eğilmedik, kul köle olmadık, ayrımcılık yapmadık, kimsenin adamını işe almadık.  Bizim toplumsal olarak kavgaya gürültüye değil sevgiye ihtiyacımız var. Bu kenti de bir babanın çocuklarına gösterdiği o koruyucu sevgiyle yönetmek gerekiyor.  İnsana sevgi saygı palavrayla olmaz, yürekteki sevgiyle olur. Biz de bu beş yılda bir sevgi tohumu ektik,  önümüzdeki beş yılda da beraber yeşerteceğiz. Bundan sonra da sevgi, saygı, huzur ve güvenle yeni güzellikler yaratacağız.”

ALSANCAK ESNAFINDAN TEŞEKKÜR
Öte yandan Konak’ta bulunan içkili lokanta ve gece kulüpleri, çalışma saatlerinin bir saat uzatılması nedeniyle Konak Belediye Başkanı ve DSP Konak Belediye Başkan Adayı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür etti. Tartan’ı Konak Belediye Başkanı olarak görmek istediklerini dile getiren mekan sahipleri, “Sizi başkan olarak görmeye devem etmek istiyoruz. Başkanımız sizsiniz. Siz bizim hep yanımızda oldunuz, biz de sizin yanınızdayız” dediler.

ŞİKAYET DEĞİL HİZMET ETTİK
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ise beş yıl boyunca 24 saat sokakta olduklarını belirterek yetki sıkıntısına rağmen hizmeti aralıksız sürdürdüklerini vurguladı. Tartan, “Kordon gibi, Kıbrıs Şehitleri Caddesi gibi noktalar Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı, ama biz yine de gece gündüz hizmetimizi sürdürdük. Yetki bizde değil demeden iş yaptık. Çünkü 500 bin nüfusu olan bir ilçe olarak her gün 1,5 milyon insanı ağırlıyoruz. Çünkü biz şikayet etmek için değil, hizmet etmek için çalışıyoruz” dedi.

SİYASİ AYRIM GÖZETMEDİK
2009’dan beri hiçbir siyasi ayrım yapmadan esnafın yanında olduğunu belirten Dr. Hakan Tartan, “Siyaseten ayrım yapsak her sokağa bir adam koyardım, olur biterdi. Ama biz 7’den 70’e herkesi, bütün esnafımızı kucakladık, kucaklamaya devam edeceğiz. Bugün hem İzmir’de ve hem de bütün Türkiye’de insanlar Kordon’dan, Alsancak’tan söz ediyorsa bunda en büyük pay sizlerindir. At eti, eşek eti, sahte içki asla görülmedi Konak’ta. Çünkü sizler çirkine, kötüye tevessül etmediniz. Teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Buluşmada esnaf temsilcileri, Konak Belediye Başkanı ve DSP Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür plaketi verdi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.