Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Müezzinoğlu: “Sizi korkutanları korkutun”

Müezzinoğlu: “Sizi korkutanları korkutun”

Bayraklı’da 2 bin 60 yatak kapasiteli şehir hastanesinin temel atma töreninde konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,“İzmir’in yaşadığı yönetimin, muhalefetin yaptığı tek işi var iftira atmak, dedikodu yapıp tuzak kurmak.Korkuturlar. ‘Bak he AK Parti gelirse…’ne gelece? Şehir hastaneleri,toplu taşıma çağdaş, medeni İzmir gelecek.İzmir korkma! Seni korkutanları korkut çünkü İzmirliyi korkutarak yan gelip yatıyorlar. Sefalarını sürüyorlar.İzmir uyandı.İzmirliyi korkutanların yandaşlarını koruduğunu gördü ve bedellerini ödedi.İzmir yeniden farklı bir şehir olacak.Binali Bey’ye başaracağız"dedi

  • Ege Postası
  • 12.03.2014 - 19:03
ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ) - İzmir’in en büyük şehir hastanesinin temeli Bayraklı’da atıldı. Temel atma törenine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, AK Parti İzmir Milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TÜRKİYE DEĞİL DÜNYA GIPTA EDİYOR
Temel atma töreninde konuşan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, İzmir’in yine coşkulu, önemli bir hizmetin başlangıcını yaptığını söyledi. İzmir’in en büyük şehir hastanesinin Bayraklı’da kurulduğunu belirten Yıldırım, “622 dönümlük bu arazide adeta bir sağlık şehri kuruluyor. Bu bir hastane değil. Hastane içinde hastaneler var. 7 tane hastane burada kuruluyor. İzmir’in en büyük hastanesi olacak. 11 yıl içerisinde Türkiye’de dilden dile Anadolu’nun her köşesinde konuşulan iki tane alan var. Biri sağlık birisi ulaşım. Ulaşımda da sağlıkta da Türkiye çağ atladı. Adeta bir devrim yaptı. Sağlıktaki devrim, sağlıktaki değişim sadece Türkiye’nin değil bütün dünyanın gıpta ile baktığı değişikliklerdir. Artık hastane ayrımı ortadan kalktı. Hastaların hastanede tutsak hale getirilmesi dönemi kalktı. İlaçların karne ile verildiği dönemde, vatandaşın gece yarılarında kuyruğa girmeleri tarihe karıştı. Bu hastanede tek ve iki yataklı odalar var. Televizyonu var. Refakatçi için yatakları var. Bir insanın evinde nasıl rahat ediyorsa aynı şekilde rahat edeceği her türlü imkan, konfor var. Hükümetimize teşekkür ediyoruz. Bu takımın lideri Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz” dedi.



1 MİLYAR 600 MİLYON
“Sağlık olsun demekle sağlık olmuyor” diyen Yıldırım, “Bunun için gereğini yapmak lazım. Hastaneleri kurmak lazım. Yeni hastaneler açmak lazım. Sağlık personellerinin sayısını artırmak gerekir. 10 yılda bunların hepsi oldu. Sadece İzmir’e Sağlık Bakanlığımız 1 milyar lira

yatırım yaptı. Ama durun, daha önemlisini söylüyorum. Şu tesis, şehir hastanesi bir milyar 600 milyon liraya mal olacak. İzmir’e helal olsun” dedi.

İZMİR’İN KÖY GÖRÜNTÜSÜNDEN SİZ KURTARACAKSINIZ
AK Parti İzmir Büyükşehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldırım, İzmir’i İzmirlilere yakışır bir şehir haline getirmek için çalışacaklarını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

“İzmir artık içinde bulunduğu gittikçe büyük bir köye dönüşmekten İzmir’i siz kurtaracaksınız. İzmir’in 30 Mart’ta aydınlık günleri başlıyor. Bugün 12 Mart. Bugün istiklal marşımızın kabul edilmesinin yıl dönümü. Türkiye bu topraklar herkesin gözü olduğu topraklardır. Bu topraklarda özü olanları nasıl bugüne kadar geri püskürtüysek, denize döktüysek şimdide de halkın iradesine karşı gelenler bizden korksunlar. Onlara gerekli cevabı İzmir ve Türkiye verecek. 30 Mart istikrarın ve güvenin oylaması olacaktır. Biz İzmir’e hizmet dedikçe rakiplerimiz minderden kaçıyor. Hemen o bildik boş lafları söylüyorlar. Çünkü İzmir’e 10 senedir laftan başka hiçbir şey yapmadılar. Hizmet yapmadılar, onun için bizimle bunlar hizmetleri konuşamaz. Konuşamazlar çünkü konuşacak hizmetleri yok. Bunu İzmir, dünya alem biliyor. Daha çok çalışacağız. Daha çok hizmetlerimizi, hayat İzmir 1414 projeyi anlatacağız. İzmir’in aşını, işini, ekmeğini nasıl büyüteceğimizi 30 Mart’tan sonra İzmirli hemşerilerimiz yetki verirse nasıl başaracağımızı görecekler”

ATATÜRK’ÜN GÖLGESİNDE YAN GELİP YATIYORLAR
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise 2 bin 60 yatak kapasiteli şehir hastanesinin İzmir’in sağlıktaki geleceğine mührünü vuracağını belirtti. Müezzinoğlu, “Bizim yönetim anlayışımızda ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ der. Biz 11 yıldır AK Parti iktidarları olarak, Başbakanımız öncüğünde siz insanlarımızı yaşatmak ve ülkemizi yüceltmek adına geceli gündüzlü çalışarak önemli mesafeler kat ettik. Sizlerle beraber gece gündüz demeden çalışarak daha gelişmiş İzmir, daha çağdaş, modern bir İzmir’i el birliği gönül birliği ile oluşturacağız. Bu ülkenin gelişmesinden, Atatürk’ün bize hedef olarak gösterdiği muasır medeniyet seviyesi üzerinde ulaşmasından rahatsız olanlar milletimizin hayalini kesmek için zaman zaman tuzaklar kurdular. Zaman zaman senaryolar yazdılar. Millete ağır bedeller ödettiler. 1960’ta bu milletin seçtiklerini, Başbakanını, Menderes’i, Zorlu’yu idam edenler bu milletin muasır medeniyet yolculuğundan rahatsız olanlardır. Bunlar bir taraftan Atatürkçü geçinerek diğer taraftan Atatürk’ü gölgesinde yan yatarak milli iradeye zulüm ederler. Hak ve hukukun ezip geçenlerdir” dedi.

O GÜN TUZAK KURANLAR BUGÜN DE TUZAK KURUYOR
Müezzinoğlu, sözlerine şöyle devam etti:
“Menderes idam edilmedi. İdam edilen milletin iradesiydi. Milletin hayalleri ve hedefleriydi. Bu milletin geleceği ile oynadılar. Bu ülkenin gençlerine birbirine vurdurarak terör estirdiler. 5-6 bin gencimizi kaybettik O gün tuzak kuranlar bugünde de tuzak kuruyorlar. Gezi olaylarında tuzak kurdular. Gençleri sokağa döktüler. Yaktılar, yıktılar, dağıttılar. Ülkemizin ekonomik istikrarını, milli iradenin istikrarını bozmak istediler, terör estirdiler. O terör hadiseleri neticesinde dün itibariyle kaybettiğimiz Berkin Elvan evladımızı rabbim rahmet eylesin. Alisine sabırlar diliyoruz. Ama o gençleri tahrik edenleri, sokaklara dökenleri o gençleri yakın, dökün diyenleri kınıyoruz. Milletini iradesi ile milletini geleceği ile kaderi ile oynamak isteyenlere AK Parti olarak müsaade etmedik, etmeyeceğiz de…14 Ağustos 2001’de AK Parti’yi kurduğumuz gün, Türkiye’yi ilan eden Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’ye ve dünyaya üç temel cümle söyledi. Birincisi Ak Parti milletin partisidir dedi. ‘AK Parti milletin değerlerinin temsilcisidir’ dedi. ‘AK Parti milletin ortak hayallerini ve hedeflerinin öncülüğünü yapacak’ dedi. Biz bu partiye sermayeye güvenerek kurmadık. Milletimize inanarak, güvenerek kurduk dedi.   Peşinden 3.  önemli cümleyi söyledi. ‘Türkiye de hiçbir şey eskisi olmayacak’ dedi. ‘Milletin hak ve hukukunu kimseye teslim etmeyeceği’z dedi. O nedenle bugün bu şehirlerin temelini atabiliyoruz. Kanal İstanbulları planlayabiliyoruz. 3. havalimanı birini planlayabiliyoruz. ‘Türkiye, Almanya, İngiltere, Fransa en güçlü 10 ekonominin masasında oturacak’ diyoruz. Çünkü biz milletle beraber yürüyoruz. Millete kurulduğumuz günden beri hiç yanlış yapmadık. Milli iradeye yanlış yapmak isteyenlerin önünde dimdik durduk. Kapatma davalarını milletle beraber açtık. 367 ucubesini, ‘siz cumhurbaşkanını seçemezsiniz’ yine milletle beraber aştık”

KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ’Yİ ELEŞTİRDİ!
Türkiye’nin 10 yıl önce sağlıkta kötü bir durumda olduğunu öne süren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

“Artık aile hekimlerine ulaşabiliyoruz. Her türlü çağdaş modern hastaneleri hizmete sunduk. 2002’de bu ülkenin toplam ambulans sayısı 630 idi. Bunların çoğun da teknik donanım yoktu. ‘Ambulansın yakısı yok, yakıt koyarsanız hastanızı alırız’ diyorlardı. 1 yıl içinde 1210 ambulans dağıtımı yaptık. Ey Kılıçdaroğlu sen rüyanda ambulans helikopter görebiliyor muydu? Ambulans uçaklar görebiliyor muydu? 10 yıl önce Almanya’dan Türkiye turist olarak gelen, bir Alman, İngiliz vatandaşı rahatsız olduğu zaman ülkesine telefon ediyordu. Oralardan ambulans uçak gelip Almanya’ya, İngiltere’ye götürüyordu. Biz de, ‘vay anasına insanların vatandaşları ne kıymetli’ diyorduk. Milli atletimiz Londra’da rahatsızlanıyor, ambulans uçağımız alıp ülkesine getiriyor.

Ey Kılıçdaroğlu Cibuti nerede olduğunu biliyor musu? 10 gün önce Sudan da 200 yataklı Türkiye Cumhuriyeti’nin devletinin yaptığı, 200 yataklı modern hastaneni açılışını yaptı. Sudan’ın, Hartum’un nerede olduğunu Bahçeli sen bilir misi? Önümüzdeki Nisan ayında Somali’de yaptığımız modern hastaneni açılışını yapacağım. Orda da Türk bayrağımız dalgalanıyor. Milliyetçilikse milliyetçilik bu. 2002’de bu ülkenin zenginleri, cebinde parası olan 110 bin vatandaşımız Almanya, Fransa, Amerika’ya tedavi için gidiyor, 1.5 milyar dolar paramızı harcıyordu. Geçen mene 480 bin yurt dışından yabancı geldi Türkiye’de tedavi oldu 2.5 milyar dolar Türkiye’ye bıraktı”

AK BELEDİYECİLİKLE OLUR
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, lafla medeniyetin olmayacağını ifade etti. “Lafla Atatürkçülük olmaz, laiklik olmaz. Muasır medeniyetlerin gidebilmek için emek, vizyon, milleti sevmek gerekir. Millete aşık olmak gerekir. Milletle yürüyen bir lidere Recep Tayyip Eerdoğan’a sahip olmak gerekir” deyine Müezzinoğlu, “ Türkiye 11 yılda sağlıkta yakaladığını, İzmirlilerin rahatsız olması mümkün mü' Daha vizyonel projeler İzmir’in hakkı değil m? Bunu hep birlikte İzmirlilerle başarabilir miyi? Bunu Binali Beyle başarmak çok daha kolay değil m? 76 milyon insanımızı hiçbirini dışlamadık. Ayrıştırmadık, çatıştırmadık. ‘Hep birlik’ dedik, Birlikten güç doğar dedik. İftira atmadık, tuzak kurmadık. Bu ülkeye ve bu millete yanlış yapmadık. İzmir’in gelişmesi,i çağdaşlaşması sağlık turizminde de bölgenin merkezi olması ancak bu vizyonla olur, ak belediyecilikle olur” dedi.

BAŞARIYI İZMİRLİLERLE TAÇLANDIRACAĞIZ
Müezzinoğlu, Türkiye’nin gelişmesinden İsrail, Almanya, Frnasa ve İngiltere’nin rahatsız olabileceğini belirterek. Sözlerine şöyle devam etti:

“Ey CHP sen neden rahatsız oluyorsu? Ey MHP sen neden rahatsız oluyorsu? Milletin istikrarından neden rahatsız oluyorsu? Türkiye gelişecek, Atatürk’ün bize bıraktığı iki vasiyet cümle üzerinden gidecek. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, milletin olacak’. Muasır medeniyet seviyesine milletle yürüyecektir. Bu başarı İzmirlilerle taşlandıracağız. İzmirlilerle beraber yürüyerek bu yolculuğu başaracağız. İzmirli buna hazır m? Tecrübesi, birikimi, proje dinamikleri ile İzmir çok güçlü başkan adayını yakaladı 30 Mart akşamı 31 sabahı İzmir farklı sabaha uyanacak. Binali Yıldırım diyecek. O zaman İzmir uçacak, koşacak. Farklı bir geleceğin hayallerini kuracak. 1200 yataklı Tepecek şehir hastanesi ile İzmir’in bu bölgeni sağlık merkezi yakın coğrafyamızın sağlık merkezi yapacağız. İzmir’in yaşadığı yönetimin, muhalefetin yaptığı tek işi var iftira atmak, dedikodu yapıp tuzak kurmak. Korkuturlar. ‘Bak he AK Parti gelirse…’ne gelece? Şehir hastaneleri, toplu taşıma çağdaş, medeni İzmir gelecek. İzmir korkma! Seni korkutanları korkut çünkü İzmirliyi korkutarak yan gelip yatıyorlar. Sefalarını sürüyorlar. İzmir uyandı. İzmir kimin kendisine hizmet edeceğini görüyor. İzmirliyi korkutanların yandaşlarını koruduğunu gördü ve bedellerini ödedi. İzmir yeniden farklı bir şehir olacak. Binali Bey’ye başaracağız” dedi.

ÇOCUK HASTANESİNİN DE TEMEL ATILDI
Daha sonra temel atma törenine geçildi. İlk olarak Behçet Uz Çoçuk hatalıkları hastanenin de ek bina temelini atıldı. Ardından protokoL şehir hastanesinin temelini atmak için önlerindeki butona bastı. Hastanenin 30 ayda bitirileceği belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.