Dolar 32,2311
%-0.03
Euro 34,7972
%-0.01
Altın 2.439,920
%0.31
Bist-100 10.269,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güven'den 9 Eylül mesajları

Güven'den 9 Eylül mesajları

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü partinin 94. Kuruluş yıl dönümünü Cumartesi günü Havagazı Fabrikası’nda düzenleyeceği kokteyl ile kutlayacak. Kokteylin onur konukları Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesinden gelecek beş il başkanı olacak. İl Başkanı Güven “9 Eylül bizim için uyarıcı bir tarih Türkiye ve İzmir’de partimiz daha ileri seviye taşımak için çalışmamız gerekli. Enerjimizi içte değil dışta kullanalım” mesajı verdi. CHP'de 94'üncü kuruluş yıl dönümü hazırlığı

  • Ege Postası
  • 06.09.2017 - 14:24

YAĞMUR UYGUR/ EGEPOSTASI – CHP kuruluşunun 94. yıl dönümü için 9 Eylül programlarına entegre bir program hazırladı. İzmir’in işgalden kurtuluşunun 95, CHP’nin kuruluşunun 94. yıl dönümlerini kutlayacak olan il örgütü 5 doğu ilinden il başkanını kutlama programına davet etti. Hakkari, Siirt, Diyarbakır, Bingöl ve Erzincan il başkanlarının onur konuğu olacağı, 9 Eylül Cumartesi günü saat 18.00’de Havagazı Fabrikası’nda düzenlenecek kokteylde 94'üncü yıl pastası da kesilecek.

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven yapılacak yaş günü kutlaması ve İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümünü kutlamanın heyecanı içinde hazırlıklarını sürdürdüklerini belirterek, “Cumartesi günü bu iki güzel günü bir arada kutlayacağız. Sivil toplum kuruluşları da davetlimiz olacak” dedi.

“HEYECANLA KUTLUYORUZ”

Son iki yıldır daha büyük bir heyecanla bu kutlamaları yaptıklarını dile getiren İl Başkanı Güven, “Biz son iki yılda biraz daha hareketli ve heyecanlı etkinliklerle kuruluşumuzu kutluyoruz. Heyecanımız her yıl artıyor ve biz de bunu yansıtıyoruz. Bunu geçen sene bir nebze yaptık. Aynı anlayışla biraz daha katılımı yüksek bir etkinlik düzenliyoruz. Moral motivasyon yükselten bir anlayışla kutlayacağız” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin misyonunun bu dönemde bir adım daha öne çıktığını ifade eden Güven, “Bugünkü dönemin, ülkenin şartları da bizim partimizin değerini, önemini, misyonunu açıkça öne çıkarıyor. Partimizin bu önemi ve misyonuna uygun bir kutlama yapmak gerekiyor. Bu sene partinin kuruluşunu biraz daha öne çıkarıyoruz” ifadelerini kullandı.

“9 EYLÜL’LE ENTEGRE KUTLAYACAĞIZ”

Kutlamaların 9 Eylül kutlamalarıyla entegre yapılacağı partide büyük bir heyecan yaşandığını da dile getiren Güven CHP’siz bir Türkiye düşünülemeyeceğini vurgulayarak “Cumhuriyet Halk Partisi olmadan Bir Türkiye düşünülemez. CHP bu ülkenin kuruluşunu yapmış bir parti. Yıllarca ülkeyi kalkındırmaya çalışmış, insanlarını eğitmeye çalışmış, aydınlar yetiştirmiş, birçok şeyi ülkeye kazandırmış bir parti. Bunların sorumluluğu ve ağırlığı var” dedi.

“SORUMLULUĞUMUZ ARTTI”

Son dönemde iktidarın uygulamalarının sorumluluklarını da artırdığını belirten Güven “Bugünlerde bu sorumluluk daha da artıyor. İktidarın yaptığı uygulamalar, getirmeye çalıştığı yeni rejim ve sistem, getirdiği oylattığı anayasa ve yapılan büyük yanlışlıklar, darbe girişimleri ciddi bir sıkıntı içine soktu ülkemizi. Ülkeyi bu durumdan kurtaracak, yeniden Türkiye’yi deyim yerindeyse fabrika ayarlarına döndürecek kurum biz olacağız. Ülkedeki demokrasi dışı uygulamalar, özgürlüklerin kullanılamaması, gazetecilerin cezaevinde olması, adalet sistemindeki çöküntü, kamu kuruluşlarındaki 15 Temmuz darbe girişiminin sonuçlarından dolayı yıkıntı içine giren kurumlar, devlet sıkıntı içinde. Bunların yeniden yapılanarak düzenlenmesi, adaletin, hakkın, hukukun yeniden tesis edilmesi, barış ortamının gelmesi, ülkenin komşularıyla ilişkilerinin yeniden barışçıl anlayışla düzenlenmesi, Atatürk’ün ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ söylemine uygun hale gelmesi için çalışacak, sorumluluk alacak partinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğuna inanıyoruz. CHP’ye büyük ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Bu misyonu taşıyoruz” şeklinde konuştu.

“GÜCÜMÜZÜ DIŞARIYA YÖNELİK KULLANALIM”

Partinin kuruluş yıl dönümü ardından yapılacak delege seçimleriyle ilgili de birlik beraberlik mesajı veren Güven, “Bu nedenle partimize daha çok sahip çıkmalıyız. Parti içi birlik ve beraberliğimizi dayanışmamızı korumalıyız. Parti içi sevgi saygı anlayışımızı geliştirmeliyiz. Önümüzde parti içi yarışlar var. Bu yarışları da en iyi ve güzel şekilde demokratik şekilde çatışmasız, kimseyi dışlamadan ve ötekileştirmeden, kutuplaşmayı yoğunlaştırmadan gayet güzel bir şekilde yapmalıyız. Kendi içimizdeki yarışı yaparken diğer yandan ülkemize karşı, halkımıza karşı sorumluluklarımızı da denge içinde götürmeliyiz. 9 Eylül bizim için bu noktada uyarıcı bir tarihtir. Türkiye’nin geçmişi, yaşadıklarını, tarihini çok güzel anlatıyor. Bunlardan feyz alarak daha dikkatli olmalı ve daha üretken işler yapmalıyız. Enerjimizi içte değil, dışta kullanmalı ve partimizi daha güçlü bir hale Türkiye ve İzmir’de getirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.